Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

piechcia15 napisał(a):
dzięki tamikotka!!
ta Pani napisała dziś do mnie że jednak rezygnuje.Ale także dziś pojawił się mail od Pana, którego misia zainteresowała i już mu odpisałam. Zobaczymy co z tego będzie

Próbowałam dowiedzieć się co to za kobieta, co niby ją wykąpała, ale nikt nic nie wie:( za dużo tu zagadek:(

czy ma ktoś "udziały" w sterylkowej skarbonce??może dołożyliby się choć parę groszy do zabiegu??bo całości nie wymagam, jakoś damy radę, ale zawsze parę groszy by się przydało zwrotu:(

Właśnie, ta sterylka najważniejsza. A ona ma tam chociaż jakąś budę?jakieś schronienie?

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem i ja Piechciu. Misia wygląda na zdrową, zahartowaną sunię. Nie sądzę, żeby zerwała się ze smyczy i pognała w osiedle, to raczej domator i przytulas. Mi intuicja podpowiada, żeby nie skreślać tej pani, tylko zastanawiam się na którym piętrze ona mieszka.

Posted

i co tam z małą?Nikt się nie zgłosił?
moze, moze by był domek pod Łodzią ale to nic pewnego.Sąsiad, który od mieszka na stałe pod Łodzią ma sąsiada który chciałby wziąć psiaka.Ostatnio namawiałam go zeby zabrał szczeniaka, nie wypaliło i teraz podobno tamci ludzie cały czas pytają o pieska :)
Jezeli chodzi o tych ludzi to jak sąsiad ich poleca to na pewno nie są złymi ludzmi(on juz wielu zwierzakom znalazł dobry dom)
Psiak miałby być w domu i wychodzić na dwór(podwórko)-nie do budy ani na łańcuch.Jaki to ma być piesek, nie do końca sprecyzowali, więc moze daliby się namówic na sunię-oni woleli pieska, wiadomo jak to na wsi, nie chcą kłopotu, więc musiałaby być wcześniej ciachnięta.
Co o tym myślicie, czy mam sąsiadowi powiedzieć zeby ich namawiał?

Posted

Ja myślę, żeby takim ludziom pokazywać zdjęcia różnych piesków do adopcji i niech sobie sami wybiorą tego w którym się zakochają i Misi też życzę tylko takiej adopcji żeby ktoś spośród wielu psów do wyboru , chciał zdecydowanie tylko ją. Wtedy to będzie szczęście i dla ludzi i dla psa. Nie wolno nikomu wybierać psa a już w żadnym wypadku narzucać czy namawiać na tego właśnie. Wybierac psa można i należy tylko i wyłacznie sobie. Jest tyle psów do adopcji, że każdy może znaleźć dla siebie prawdziwy skarb i wtedy piesek będzie naprawde kochany i szczęśliwy a nie ktoś da się namówić i coś sobie wcisnąc a później może żałować i traktować psa w swoim życiu jak piąte koło u wozu.

Posted

Basia Z. napisał(a):
Ja myślę, żeby takim ludziom pokazywać zdjęcia różnych piesków do adopcji i niech sobie sami wybiorą tego w którym się zakochają i Misi też życzę tylko takiej adopcji żeby ktoś spośród wielu psów do wyboru , chciał zdecydowanie tylko ją. Wtedy to będzie szczęście i dla ludzi i dla psa. Nie wolno nikomu wybierać psa a już w żadnym wypadku narzucać czy namawiać na tego właśnie. Wybierac psa można i należy tylko i wyłacznie sobie. Jest tyle psów do adopcji, że każdy może znaleźć dla siebie prawdziwy skarb i wtedy piesek będzie naprawde kochany i szczęśliwy a nie ktoś da się namówić i coś sobie wcisnąc a później może żałować i traktować psa w swoim życiu jak piąte koło u wozu.

Pewnie masz rację, tylko ze Ci ludzie nie prosili o zdjęcia, chcą mieć po prostu psa, przyjaciela. A wygląd psa ma akurat bardzo małe znaczenie w tym czy będzie się dobrze czuł z właścicielami a oni z nim.Tu wazniejszy jest charakter, ale czasami niewiele o nim wiemy i trzeba wtedy zaryzykować, dać psu szansę.Oczywiscie nie upieram się przy tym domku, moze Misia znajdzie duzo lepszy, tego jej z całego serca zyczę.

Posted

temikotka napisał(a):
Pewnie masz rację, tylko ze Ci ludzie nie prosili o zdjęcia, chcą mieć po prostu psa, przyjaciela. A wygląd psa ma akurat bardzo małe znaczenie w tym czy będzie się dobrze czuł z właścicielami a oni z nim.Tu wazniejszy jest charakter, ale czasami niewiele o nim wiemy i trzeba wtedy zaryzykować, dać psu szansę.Oczywiscie nie upieram się przy tym domku, moze Misia znajdzie duzo lepszy, tego jej z całego serca zyczę.

Temikotko tacy ludzie to skarb i ja wcale nie mam na myśli, żeby z nimi zerwać kontakt, bo koniecznie jakiegoś psiaka trzeba im dać ale ja się nigdy nie zgodzę z tym że wygląd nie ma znaczenia - ludzie którzy tak twierdzą sami nie wiedzą co mówią. Nie chciałabym, żeby odkryli własne gusta i potrzeby emocjonalne dopiero wtedy gdy już psa będą mieli w domu i dopiero wtedy zaczną czuć, że to chyba nie ten - a pies jak się wtedy będzie czuł ? Pokaż im jeśli masz możliwość zdjęcia Misi ale też wszystkie np. psiaki z wątku "Mini, nieduże..." i niech wybiorą którego im serce pokaże. Przecież te psiaki wszystkie pragną domu i cierpią jednakowo. Nie ma co zwlekać jeśli domek czeka, przecież idzie zima a tam niektóre psiaki są krótkowłose i pewnie siedzą na dworze. A może właśnie wybiorą Misię, kto wie...

Posted

Piechcia pytała czy ktoś ma udziały w sterylkowej skarbonce. Mi się wydaje, że ja coś tam kiedyś wpłaciłam ale nie jestem pewna. Nie wiem czy to się da sprawdzić ale mogę coś dorzucić.

Posted

temikotko jasne że puszczaj sunie w obieg!! pokaż zdjęcie jeśli to możliwe. Jeśli będzie jakaś prognoza co do ds to ja wezmę ją do siebie, zrobię badania, zrobię sterylkę i dopiero wydam do adopcji. hop! miała zgłosić Misię w sterylkowej skarbonce, bo ma tam swoje udziały, nas poratuje każda złotówka.
Sąsiadka która ją karmi robiła dziś wywiad wśród innych sąsiadów, bliżej tam mieszkający i również dbających o sunie i ponoć Pani która ją wzięła chwilo, nie mogła zatrzymać na stałe bo często wyjeżdża, długo jest poza domem, a syn tego zmarłego właściciela nie chciał się nią zajmować bo to pijak. Ale sunia zachowuje czystość w domu.

Dzwoniła też do mnie pani z Pabianic, która poznała ją na tych zdjęciach i mocno zastanawia się nad zabraniem suni, ale tez ma swoje stadko i martwi się czy podoła. Dzwoniła też Pani z Sulejowa z zapytanie jak duża jest sunia i tez myśli nad nią, czyli zainteresowanie rośnie....na szczęście, oby coś się z tego urodziło.

Pan, który wysyłała maila w Misi sprawie, póki co nie odpisuje

Posted

ale konkretnie mam adres podać?nie wiem jeszcze na chwilę obecną, a ceny też nie znam dopóki nie zważę suni. Nie oczekuje 100%zwrotu, bo wiem, ze są inni w potrzebie, dla mnie 100zł to już dużo, więc poprośmy o tyle. Jak będzie mniej to też dobrze, każdy grosz ważny. Fakturę wezmę już kiedyś się rozliczałam ze skarbonką.

Posted

[quote name='piechcia15']ale konkretnie mam adres podać?nie wiem jeszcze na chwilę obecną, a ceny też nie znam dopóki nie zważę suni. Nie oczekuje 100%zwrotu, bo wiem, ze są inni w potrzebie, dla mnie 100zł to już dużo, więc poprośmy o tyle. Jak będzie mniej to też dobrze, każdy grosz ważny. Fakturę wezmę już kiedyś się rozliczałam ze skarbonką.

Zasady zgłaszania i inne informacje są w pierwszym poście - http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29

Posted

z tego co zrozumiałam, to trzeba podać link do wątku i cenę zabiegu, myślę że będzie to ok 200zł, ale napiszmy 100zł aby nie zabierać im kasy i chyba tyle, bo chyba adresu lecznicy nie muszę podawać?

Posted

piechcia15 napisał(a):
z tego co zrozumiałam, to trzeba podać link do wątku i cenę zabiegu, myślę że będzie to ok 200zł, ale napiszmy 100zł aby nie zabierać im kasy i chyba tyle, bo chyba adresu lecznicy nie muszę podawać?

Poniżej masz odpowiedź.

Soema napisał(a):
Zgłaszający sukę muszą podać koszt i miejsce zabiegu, oraz wstawić link do wątku.

Nawet jeżeli nie wpłacasz stałej deklaracji, możesz zgłosić suczkę - jest zwrot 50% ceny zabiegu. Najlepiej będzie jak to zrobisz sama. Moje pośrednictwo tylko wprowadzi zamieszanie.

Posted

piechcia15 napisał(a):
hmm ok, myślałam że tylko wpłacający mogą, a poza tym czuję się jak wyłudzacz nie mając deklaracji:(

ale widzę że tu juz tam napisałaś o Misi, to ja mam napisać drugi raz?

Napisałam, że Ty podasz potrzebne dane.

Posted

[quote name='piechcia15']temikotko jasne że puszczaj sunie w obieg!! pokaż zdjęcie jeśli to możliwe. Jeśli będzie jakaś prognoza co do ds to ja wezmę ją do siebie, zrobię badania, zrobię sterylkę i dopiero wydam do adopcji. hop! miała zgłosić Misię w sterylkowej skarbonce, bo ma tam swoje udziały, nas poratuje każda złotówka.
Sąsiadka która ją karmi robiła dziś wywiad wśród innych sąsiadów, bliżej tam mieszkający i również dbających o sunie i ponoć Pani która ją wzięła chwilo, nie mogła zatrzymać na stałe bo często wyjeżdża, długo jest poza domem, a syn tego zmarłego właściciela nie chciał się nią zajmować bo to pijak. Ale sunia zachowuje czystość w domu.

Dzwoniła też do mnie pani z Pabianic, która poznała ją na tych zdjęciach i mocno zastanawia się nad zabraniem suni, ale tez ma swoje stadko i martwi się czy podoła. Dzwoniła też Pani z Sulejowa z zapytanie jak duża jest sunia i tez myśli nad nią, czyli zainteresowanie rośnie....na szczęście, oby coś się z tego urodziło.

Pan, który wysyłała maila w Misi sprawie, póki co nie odpisuje

super super niech dzwonią i pytają to zawsze zwieksza szanse na dom