Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam wczoraj telefon z błaganiem o pomoc. Dziś tam pojechałam i zobaczyłam co...??KOSZMAR !! Koszmar biednego zwierzęcia, które przez całe swoje życie było zdane na samą siebie

Roboczo nazwana Misią...
Jest to sunia w wieku ok 5lat. Na oko mix pekińczyka. Ma dość ładne białe zęby z lekkim osadem. Żyje na opuszczonej posesji, która lada chwila ma zostać sprzedana...
A jej życie wyglądało tak...

Jej właścicielem był jakiś pijaczek, który przez większość czasu trzymał ją na podwórku...bez budy. Z czasem wyrzucili go stamtąd bo zadłużył dom, ale sunia została:( ponoć co jakiś czas gdy sąsiedzi go straszyli policją, sunię zabierał na miesiąc, dwa i znowu tam zostawiał. Rok temu człowiek zmarł. Syn to pijak i margines. Jest ponoć jakaś pani, która o sunię "dba". Nawet w tamtym roku zabrała ją do siebie od marca do grudnia i sunia znowu wróciła...:( Wg tej pani sunia chce tu być!! Ostatnio ją wykąpała, bo wyglądała strasznie.
Dbają o nią w sumie 4 osoby (sąsiedzi), dlatego sunia jest taka kwadratowa, bo ciągle ma pełno żarcia.

Niestety sunia co cieczkę rodziła...:( czyli przez te ok 5lat:( tam też SAMA wychowywała maluchy, które łaziły po całej działce i ulicy. Nie wszystkie przeżyły jak się domyślacie. Ludzie je zbierali z chodnika:( KOSZMAR.

Ostatnio sunia przegryzła jedną sztachetkę aby się wydostać i chodziła po ulicy, ale sąsiadka zabezpieczyła to miejsce.
Jedna pani zrobiła jej tam legowisko z poduszek, aby nie spała na ziemi.
Wielokrotnie prosiła SM o interwencję, ale piesek ładny, zadbany, grubiutki więc nie umiera:( i tak kończyła się sprawa.

kontakt do mnie w sprawie adopcji: 692486565, piechcia15@poczta.onet.pl

10.12.2011 Misia pojechała do nowego domku pod Zamościem. Nowi właściciele są w niej zakochani. Trzymamy kciuki aby wszystko było ok i życzymy powodzenia!

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anetta bardzie dzięujemy za allegro:)

Joasiu ona wymiarami jest podobna do pekińczyka, może wydaje się bardziej masywna bo ma potężne futro. Jak ją pogłaskałam to do skóry nie doszłam, bo taka pokrywa futra:)
Ona jest taka upasiona bo karmią ją 4 osoby, nie mają dyżurów, więc czasem jest tak, ze dostaje jeść kilka razy dziennie. To są wszystko sąsiedzi, mieszkający w okolicy i znający sytuację.

Zrzeczenia żadnego nie będzie, poprostu któregoś dnia sunia zaginie, bo płot jest uszkodzony...

zobaczcie jakie ona ma piękne uszy!! trochę jak papilon!!

pokazujcie ją gdzie się da!!
pomyślałam jeszcze o tej fundacji zajmującej sie pekińczykami, wkleję ją na wątek.

Posted

Weszłam na ten wątek i zobaczyłam wpatrzone we mnie oczy Maskotki:-(
Tak bardzo mi jej brakuje....
Piechcia, masz dziwne szczęście do psów maskotkopodobnych.
Niestety nie mogę nijak pomóc, moja sytuacja domowa bardzo się ostatnio zmieniła i obecnie nie mogę sobie pozwolić na jeszcze jednego psa.Choć bardzo bym chciała.
Ale będę kibicować maleńkiej w znalezieniu domu.Jest śliczna i powinno się udać.

Posted

no o tym samym pomyślałam:(

wzięłabym ja awaryjnie do siebie do czasu znalezienia jej normalnego dt ale wiem jak to się zawsze kończy, że zostanie u mnie na dłużej, a na to niestety nie moge sobie pozwolić:(

Posted

Ta sunieczka jest przesliczna,Piechcia,jeśli rozważałaś taką ewentualność to weź ją do siebie,jest coraz zimniej,a przy jej urodzie na pewno szybko najdzie domek.Wspomogę malutką finansowo.

Posted

boje się że zostanie u mnie na stałe:( jest tyle ślicznych psów, które nie mogą znaleźc domu, nie wiedzieć czemu:( mnie co weekend nie ma w domu i musiałabym ja podrzucać mamie, a nie chce zrzucać obowiązku na innych:( ale nie mogę przestać o niej myśleć:( same dobrze wiecie, że teraz adopcje stoją w miejscu:(

Posted

Piechcia , a jak długo ewentualnie bylabys ja w stanie przetrzymac?
Ja napisze tekst do ogloszeń, tylko musze troche więcej sie dowiedziec o niej. Taki mały puchatek pójdzie szybko do ds, jeśli sie ja dobrze oglosi... Tylko jednak najlepiej ogłaszać z dt, bo ludzie sie juz "wycwanili" i wiedza, że to daje pewną gwarancje, że pies nie będzie trudny.

Posted

[SIZE=6]Bazarki na pomoc MISI...

- buty...odzież... do 30.10
http://www.dogomania.pl/threads/2164...-na-MIsk%C4%99

[SIZE=3] _ [SIZE=3]kwiatowo/cegiełkowy dywanik dla Misi... do 30.10
http://www.dogomania.pl/threads/216348-Infiorata-uk%C5%82adamy-dywan-kwiatowy!!-Do-30.10!!?p=17838032#post17838032

[SIZE=3]_ nowe ciuchy damsko męskie i dziecięca...biżuteria naturalna... do 24.10
http://www.dogomania.pl/threads/2162...ernika-godz-00

Bardzo dziękujemy za wszelką pomoc tej starej, zaniedbanej, nie dożywionej i marznącej dziś suni benkowatej- Misi.
Prosimy o licytację, zakupy i pomoc w prezentowaniu bazarku...

sorki za offfa ...

Posted

ANETTTA napisał(a):
zróbcie mase ogłoszeń ...napewno ja ktos popkocha mała ładna kudłata ludziska takie lubią

Ładny grubasek to fakt, ale nic nie wiadomo o jej zdrowiu, charakterze i zachowaniu. Mogą wyjść różne "kwiatki".