CHI Posted January 8, 2004 Posted January 8, 2004 Ch. Pl. IGA Meritum (córka EKWITANY Meritum a wnuczka ALABAMY Al-Ja-Bo - "Ostrogi) 5 stycznia została mamą!!! Ojcem szczeniaków jest Ch. Pl. NIKT NIE JEST DOSKONAŁY Cyklon. http://www.anitabullterier.prv.pl/ Jest to pierwszy miot w hodowli "Trepki z Leśnej". Na razie mam przynajmniej jeden telefon dziennie od właściciela :D (zakochanego w suni z wzajemnością :wink: :D :D ) I "na biegu" piszę stronę o suni i dodaję do swojej (jak nie zdążę dziś to będzie w sobotę). Jak Pan Bartek kupował Igę to niesamowita historia - byli "sobie przeznaczeni" Na zdjęciu IGA (- Hera) i Pan Bartek Pozdrawiam i biorę się do pracy CHI Quote
tufi Posted January 8, 2004 Posted January 8, 2004 Gratuluje! No to prababciu dawaj szybko zdjecia szczurkow :) Quote
tunio Posted January 8, 2004 Posted January 8, 2004 gratulacje :D mam nadzieje ze opiszesz czemu byli sobie przeznaczeni ? 8) Quote
CHI Posted January 10, 2004 Author Posted January 10, 2004 Kolejne informacje o prawnukach: jest ich 8 ogonków, 5 białych z czymś czarnym (chyba wszystkie coś tam mają - przez telefon nie widać :wink: ) i 3 czarno-białych (no chyba, że się "podpalą"). I jest 4/4 (dziewczynki/chłopcy) ale jak to jest połączone z maścią to nie zapisałam - a jakiś wstrętny Niemiec wciąż mi utrudnia życie :wink: :fadein: Zdjecia maluchów "się robią na bieżąco" - jak dostane to umieszczę Dlaczego byli sobie przeznaczeni? :wink: :D Na w/w zdjęciu nie widać, ale jak pierwszy raz zobaczyłam "Pańcia Hery" to powiedziałam sobie w myśli - no nie on u mnie psa (a już na pewno bula) nie kupi. No bo wyobraźcie sobie "łysy", kolczyki w uszach i w nosie, glany, czarna skóra... Zaczeliśmy rozmawiać - o rzesz... jak widok może zmylić!!! :D Nie dość, że normaly, miły młody facet, zafascynowany bulami (książki, wystawy) to jeszcze moja bul-box banda od razu go zaakceptowała - czyli "zdał egzamin na właścicela bulika". Zamówił pręgowana suczkę - zapisąłm tefefon. I dość długo czekał (rok, dwa, trzy?) Moje suki maja rzadko szczeniaki, a jeszcze jakoś wyszło, że Ostrogi już nie chciałm kryć, a Gruba była młodziutka... W końcu Gruba urodziła szczeniaki. Dzwonię do gościa - "dziękuję za telefon, ale już mam suczkę..." Trudno, życzę żeby się dobrze chowała i tyle. W końcu tyle czasu minęło... No i masz topię komórkę w kibelku ( :evilbat: jedyny telefon + szczeniaki w domu) i jakiś czas jestem bez kontaktu ze światem. W końcu kupuje nowy aparat. Nie moge go "odpalić" - serwisant mówi: "no przecież ma pani rozmowę" (jeszcze dobrze nie włożył karty :D ) I pada pytanie: "Czy ma pani dla mnie szczeniaka?" - jakiego szczeniaka? "no bulika - pręgowana suczkę!" - przecież pan kupił!!!? "nie przecież czekam na suczkę od Grubej!" Co się okazało - przepisując notatnik "ożeniłam" nazwisko P. Bartka z telefonem kogoś innego, i to tamten już kupił... Najlepszy numer był jak p. Bartek przyjechał po sunię - widzeli się pierwszy raz. Banda była na wybiegu, p. Bartek usiadł na krzesełku. Iga "zakotwiczyła się" pod nim (pod krzesłem), nie odeszła na moment - a gadaliśmy dobre 2-3 godziny (jak to o bulach :wink: - jak się już zacznie :wink: ) no i wyszli razem... No i jeszcze kiedyś mam telefon (pojechali na Wyst. do Wrocławia): "co mamy zrobić przegraliśmy porównanie" . -Pytam się jakie porównanie: "z suką championką" - tzn wygraliście swoją klasę? -pytam się "no tak"- odpowiada -CIESZYĆ się :D bo jeszcze małe CWC i ma pan championkę! Quote
CHI Posted January 15, 2004 Author Posted January 15, 2004 To pierwsze zdjęcie prawnuków w wieku 1 tyg. I mam pytanie do fachowców - jak skanować zdjęcia (mam skaner AGFA StudioStar) żeby białe bulki nie były takie "prześwietlone" Bo faktycznie są one idealnie białe :wink: :D , ale dobrze żeby było je widać na zdjęciach. Pozdrawiam CHI Quote
Basia_D Posted January 15, 2004 Posted January 15, 2004 Super!!!! Gratuluję prababci; "mamusi" prababci, i "tatusiowi" mamusi ;-) Quote
tunio Posted January 15, 2004 Posted January 15, 2004 sliczne :D wiecej fotek 8) a ze przeswietlone to jakos to przezyje :) Quote
tufi Posted January 15, 2004 Posted January 15, 2004 sliczne :Dwiecej fotek 8) a ze przeswietlone to jakos to przezyje :) O Żesz Ty! Zawsze mnie ubiegniesz! Ja to samo, co kolezanka wyzej :) Quote
CHI Posted January 16, 2004 Author Posted January 16, 2004 Chcieliście to macie! :wink: :D Było się nie zaczepiać :wink: !!! a suczki są 2 czarne z biąłymi zn i 2 białe Pozdrawiam CHI Quote
tufi Posted January 16, 2004 Posted January 16, 2004 Swietne! Tylko rzeczywiscie popracuj nad skanerem - a nie mozesz tego wyrownac w obrobce? Przyciemnic, zmienic kontrast? Quote
CHI Posted January 16, 2004 Author Posted January 16, 2004 Nie mogę - prawdopodobnie mam źle ustawione kolory na monitorze :cry: ale na tym zupełnie się nie znam (w sensie ustawiania) i przy obróbce wychodzą mi cuda. Mam wrażenie, że błędy zaczynają się przy skanowaniu a potm jest tylko gorzej :cry: I dużo zalezy od zdjęcia - najlepiej wychodzą z papieru Agfu lub Fudżi. Takie "jaja" wychodzą mi z Kodaka. Może zależy to od papieru? Tylko jak wziąć poprawkę "na papier"? :( :cry: Quote
tufi Posted January 16, 2004 Posted January 16, 2004 Ja robie zdjecia tylko na Kodaku - i jestem bardzo zadowolona. Duzo zalezy od punktu, w ktorym wywolujesz zdjecia, bo nawet ta siec niby firmowych kodaka tez sie rozni miedzy soba. Rozne odczynniki itp itd... A bylas moze w jakiejs kafejce internetowej? Moze tam by ktos wytlumaczyl, co i jak? Bo tak na odleglosc ja nie potrafie, choc moj TZ na pewno by potrafil. My mamy skaner plusteka. Quote
CHI Posted January 16, 2004 Author Posted January 16, 2004 W kafejce zapomniej, po prostu muszę siąść i poćwiczyć różne wariantu - mam wrażenie, ze agfa jest za profesjonalna :wink: - na plusteku koleżanki wychodziły mi lepiej - tylko jej córka go zabrała :cry: Muszę dopaść jakiegoś dobrego informatyka co robi strony Quote
tufi Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Babci! :tort: :drinka: :BIG: Quote
CHI Posted February 18, 2004 Author Posted February 18, 2004 Wczoraj byłam u "prawnuków" - skończyły 6. tygodni. Wiecie jakie "kłębowisko uczuć" czuje hodowca psów (typu bull) jak napada go suka jego hodowli z 8. szczeniakami??? I całe to tałatajstwo ładuje się na ręce, usiłuje plizać, przytulić się czy rozebrać - coś małego uwiesiło mi się dość skutecznie na zapięciu suwaka od bulzy... :wink: :D Dzieci widziałam pierwszy raz, a sunię chyba 2-3 od chwili sprzedania... Do sprzedania zostały jeszcze pies i suczka Armin Amanda Albo bullki są za białe albo cd "moich przygód ze skanerem" :cry: (ale fachowiec też się z nim nie dogadał :wink: ) A tu parę scen z życia "prawnuków" Świnki trzy: IGA (Hera) jest cierpliwą matką: Więcej zdjęć na mojej stronie Quote
tufi Posted February 18, 2004 Posted February 18, 2004 Piekne maluchy! Tylko rzeczywiscie cos ten bialy kolor nie jest zbytnio lubiany przez Twoj skaner ;) Quote
Buldog Posted February 19, 2004 Posted February 19, 2004 cos mi do glowy wpadlo - a moze to raczej przez lampe blyskowa, niz skaner. czy zdjecia robione w naturalnym swietle tez sie na nim tak skanuja? Quote
CHI Posted March 10, 2004 Author Posted March 10, 2004 Buldogu niestety jest to samo - muszę zmienić skaner. No ale z "moich prawnuków" już tylko Amanda jeszcze czeka na nowy dom. Ma już 9 tygodni. Hodowca właśnie mi opowiada jaka jest wspaniała i mądra. Cała reszta rozjechała się Polsce i świecie :wink: :D Tu Amanda w wieku ok. 5 tyg Quote
eryka Posted March 10, 2004 Posted March 10, 2004 nie skaner lepirj przy wywolaniu poprosic o zapis na cd i wtedy wszystkie zdjecia sa piekne :) Quote
CHI Posted March 11, 2004 Author Posted March 11, 2004 Eryka czasem dostaję o prostu zdjęcia jako zdjęcia :wink: :D Też wolę na CD, ale to nie ja wywołuję. A skaner robi co chce i nawet nasz informatyk sobie z ty nie radzi - myślę, że z powodu jakości "całego zestawu" tzn jej braku :wink: :D Quote
Recommended Posts