Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 274
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ojojojojoj....

jestem w prawdziwym szoku....
jak pamiętacie, byłam obecna przy adopcji edgara, widziałam panią i dosyć długo z nią rozmawiałam i przysięgam, że każdy z wolontariuszy bez zarzutu oddał by tej pani Edgara, bo sprawiała wrażenie bardzo odpowiedzialnej, wrazliwej osoby!!!!!!!!!!!!
naprawde nie spodziewałam się, że mogłaby tak postąpić...
myślę, że edgar musiał jej dać w kość...pisałam tu, że byłam świadkiem jego popisu podskokowego i podgryzania aż po twarzy!!! dziewczyna naprawde nie mogła go opanować...myślę, że to było przyczynbą oddania...
co teraz bvedzie z Edgarem?? bo nie zrozumiałam z wpisów...czy zostanie w Gliwicach aż do czasu nowej adopcji???

a co do tej dziewczyny... nie zyczmy jej zle, tylko wspolczujmy....

Posted

Ale mogła oddać go do nas, bez konsekwencji. A ona najpierw okłamała Magdę,
że wszystko w porządku, a potem schronisko w Gliwicach, że pies błąkał się po ulicy.

Posted

Niestety, dość długo rozmawiałam z kierowniczką schroniska w Gliwicach. Nie zgodziła się wydać Edgara do schroniska, jedynie do dt lub domu stałego...

Ale jestem z nią w kontakcie od 3 lat i to jedno z najlepszych schronisk w Polsce. Kierowniczka i pracownicy mają wręcz fioła na punkcie zwierząt, nie ma tam miejsca dla ludzi, którzy nie szanowaliby zwierząt. Jeszcze nie widziałam takiej czułości przy przyjmowaniu psa do schroniska jaką okazują pracownicy, i to nie na pokaz. Gdy wiozłam tam kiedyś psa i było zimno, to jeden z nich pobiegł po kocyk, otulił psa, drugi cały czas szeptał do psa, a byli to zwykli konserwatorzy, byłam w szoku wówczas, że są tacy ludzie i mało się nie rozryczałam pod płotem w schronisku...

Posted

aeriel napisał(a):
Ale mogła oddać go do nas, bez konsekwencji. A ona najpierw okłamała Magdę,
że wszystko w porządku, a potem schronisko w Gliwicach, że pies błąkał się po ulicy.

wiem, wiem...
wszystko przeczytałam...nie rozumiem dlaczego tak postąpiła...
ale jeszcze raz podkreślam, że ten dom wydawał się być bardzo dobry!!!
zle zrobiła ta Pani, oj zle....
chociaz caly czas wierze, ze miala dobre intencje.......
.....

Posted

Edgar został adoptowany 12 pażdziernika, już 14 został oddany. Dostałam SMS że wszystko jest pięknie 15, a rozmawiałam z nią 22 gdzie powiedziała, że nie chce żebym przyjechała bo nie chce żeby Edgar sobie przypomniał schronisko. Nie mam słów żeby określić takiego człowieka, ale napewno jej nie wspólczuje.

Posted

MagdaB napisał(a):
Edgar został adoptowany 12 pażdziernika, już 14 został oddany. Dostałam SMS że wszystko jest pięknie 15, a rozmawiałam z nią 22 gdzie powiedziała, że nie chce żebym przyjechała bo nie chce żeby Edgar sobie przypomniał schronisko. Nie mam słów żeby określić takiego człowieka, ale napewno jej nie wspólczuje.

Popieram. Pani wykazała klasyczny przykłąd kompletnego braku odpowiedzialności i braku odwagi cywilnej, aby ponieść konsekwencje swoich wyborów.

Posted

Masz rację Agata...
Ale jakoś nie potrafię wytłumaczyć zachowania tej Pani, chyba byśmy wszyscy zrozumiali jakby odwiozła Edgara do naszego schroniska i po prostu powiedziała, że jej przykro bardzo ale sobie z nim nie radzi, a nie...

Posted

ania91sc napisał(a):
chyba byśmy wszyscy zrozumiali jakby odwiozła Edgara do naszego schroniska i po prostu powiedziała, że jej przykro bardzo ale sobie z nim nie radzi, a nie...

dokładnie ...

Posted

Romina_74 napisał(a):
dokładnie ...

niestety też w pełni zgadzam się z waszym zdaniem...zabrakło jej odwagi, a pies powaznie ucierpiał:(
strasznie mi przykro z powodu Edgara i ciagle nie mogę w to wszystko uwierzyć...

Posted

MagdaB napisał(a):

No po prostu brak słów... że tacy ludzie chodza po ziemi...

Posted

Nie ma co już dyskutować o Frani, szkoda słów i nerwów. Teraz trzeba pomóc Edgarowi znaleźć dom. W przyszłym tygodniu zadzwonie i zapytam co u niego i dam Wam znać.

Posted

Dzwoniłam dziś do gliwickiego schroniska. Edgar (Trufelek) ma się dobrze. Dogaduje się z psami i zajmują się nim jakieś panie (chyba wolonatriuszki). Pani powiedziała, że fajny z niego psiak i napewno go poleci do adopcji. Co do Frani to podobno stawiła się w schronisku z dokumentami, więc chyba nic więcej jej nie grozi, no oprócz już nabytej głupoty...

Posted

[quote name='MagdaB']Dzwoniłam dziś do gliwickiego schroniska. Edgar (Trufelek) ma się dobrze. Dogaduje się z psami i zajmują się nim jakieś panie (chyba wolonatriuszki). Pani powiedziała, że fajny z niego psiak i napewno go poleci do adopcji. Co do Frani to podobno stawiła się w schronisku z dokumentami, więc chyba nic więcej jej nie grozi, no oprócz już nabytej głupoty...[/QUOTE]

I już żadnych konsekwencji? :(

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

MagdaB napisał(a):
Jego zdjęcie dalej jest obecne na stronie schroniska. Chlopak dalej nie ma domu :(. Zadzwonie do Gliwic po nowym roku.

Po Nowym Roku jest Madziu kochana! Jak tam? Dzwoniłaś do Trufelka?

• 2 weeks later...
Posted

Dzwoniłam. Pani w schronisku była zajęta i nie mogła za długo rozmawiać. Powiedziała że ostatnio mieli dużo adopcji, ale nasz Edgar na 99% dalej tam jest. Mam jeszcze zadzwonić żeby to potwierdzić.