Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 274
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Edgar to jest istny Diabeł Tasmański, naprawdę! Moim zdaniem (w sumie nie tylko moim;-) tak właśnie wygląda i się też tak zachowuje, wspaniały pies! Ostatnio, jak go wzięliśmy na spacer, to zaczęłam go prowokować do zabawy, dostał takiej głupawki, że nas wszystkich rozśmieszał;-D Skakał, wariował. Niesamowite psisko.

Posted

[quote name='AgaDe']Edgar to jest istny Diabeł Tasmański, naprawdę! Moim zdaniem (w sumie nie tylko moim;-) tak właśnie wygląda i się też tak zachowuje, wspaniały pies! Ostatnio, jak go wzięliśmy na spacer, to zaczęłam go prowokować do zabawy, dostał takiej głupawki, że nas wszystkich rozśmieszał;-D Skakał, wariował. Niesamowite psisko.[/QUOTE]
Ja kiedyś też miałam przyjemność pospacerować chwilke z Edgarem i też przyznaje, że jego zwariowany charakter bardzo poprawia humor!
Bardzo lubię psy tego typu, żywiołowe niczym mały diabełek w psiej skórze! ale jakie życie z nim jest ciekawe;)
no i to jego delikatne podgryzanie po palcach;) BEZCENNE:D

Posted

Zmieniłam troszeczkę opis Edgara na bardziej zachęcający do adopcji. Co Wy na to? Może można by go wstawić na Picasę?

Edgar to żywiołowy, pełen energii psiak, który wyglądem przypomina nieco niedźwiadka. Nie jest duży, waży 7-8 kg i ma 38 cm w kłębie, a 3-4 lata życia za sobą. Ma wyjątkowo gęste, intensywnie kasztanowe futro, jak u misia, przyjemne w dotyku. Aktualnie przebywa w schronisku i ogromnie się cieszy mogąc wyjść z boksu, niestety tylko dwa razy w tygodniu. Chętnie wszystko obwąchuje i grzecznie wita się z psimi koleżankami i kolegami. Coraz lepiej wykonuje komendy.

Psiaka rozpiera energia, uwielbia bawić się, biegać i skakać, dlatego byłby idealny dla ludzi aktywnych. Widać, że robi postępy i zachowuje się coraz lepiej. Czasem bywa zadziorny, przyszły właściciel będzie musiał poświęcić mu dużo uwagi i czasu, by go wychować. Jednak Edgar lubi kontakt z człowiekiem, co ułatwia pracę z nim. Potrzebuje po prostu trochę więcej czasu na socjalizację i wychowanie niż inne psy. Ze względu na swoją żywiołowość nie nadaje się do domu z małymi dziećmi, ale z innymi psami, zwłaszcza suczkami, nie powinno być problemów. Po pewnym czasie spaceru potrafi się uspokoić, a przecież trudno spalać energię w schroniskowym boksie.

Posted (edited)

Chcesz psa o futerku misia? Adoptuj Edgara!!!!

Edgar to żywiołowy, pełen energii psiak, który wyglądem przypomina nieco niedźwiadka. Nie jest duży, waży 7-8 kg i ma 38 cm w kłębie, a 3-4 lata życia za sobą. Ma wyjątkowo gęste, intensywnie kasztanowe futro, jak u misia, przyjemne w dotyku. Aktualnie przebywa w schronisku i ogromnie się cieszy mogąc wyjść z boksu, niestety tylko dwa razy w tygodniu. Chętnie wszystko obwąchuje i grzecznie wita się z psimi koleżankami, wśród kolegów ma swoje antypatie (jak każdy), ale ma też i takie psy, z którymi śmiga wspaniałe ósemki. Coraz lepiej wykonuje komendy.

Psiaka rozpiera energia, uwielbia bawić się, biegać i skakać, dlatego byłby idealny dla ludzi aktywnych. Widać, że robi postępy i zachowuje się coraz lepiej. Czasem bywa zadziorny, przyszły właściciel będzie musiał poświęcić mu trochę uwagi i czasu, by go wychować. Jednak Edgar lubi kontakt z człowiekiem, co ułatwia pracę z nim. Potrzebuje po prostu więcej czasu na socjalizację i wychowanie niż inne psy. Ze względu na swoją żywiołowość nie nadaje się do domu z małymi dziećmi, ale z innymi psami, zwłaszcza suczkami, nie powinno być problemów. Gdy spali już nadmiar energii Edgar zaczyna zachowywać się zupełnie inaczej, niestety wychodzi na spacer tylko 2 razy w tygodniu, a w boksie schroniskowym nie ma jak się pozbyć nadmiaru energii.

Edited by soboz4
Posted

Super :)
Wstawiłam ten opis do ogłoszenia na Tablicy.pl, i prześlę go na Schroniaka :)
Bożenko wstawisz na Picasę?

Jego opiekunką nadal jest Ania, telefon ten sam[FONT=Arial] 696 94 43 90 ?
[/FONT]