Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman]Najnowsza wiadomość- Gabik już za TM:-( nie zdążyliśmy. Franki...też za TM. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]GABIK I FRANKI TO DZIECI MISI-cudnej suni, której nie udało nam się uratować:-(.Tutaj jej przejmująca historia:[/FONT]
http://www.dogomania.pl/threads/214777-Misia-odeszła-za-TM-DZIĘKUJĘ-WSZYSTKIM-ZA-POMOC

[FONT=Times New Roman]Gabik i Franki, tak jak Misia, mieszkali w patologicznej rodzinie. W jednym pokoju, z którego nie wychodziły przez całe swoje dotychczasowe życie. [/FONT][FONT=Times New Roman]Gdy trafiły do schroniska z interwencji to inne psy to była przy nich to perfumeria..... [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Wyciągneliśmy, dzięki pomocy wielu zaangażowanych osobom,Misię-ich mamę. Niestety, Misia po długi leczeniu i walce -odeszła za TM. Była przecudną, wrażliwą, spragnioną człowieka psiunią. Teraz chcemy pomóc jej dzieciom. Nie wiem, czy zdążymy...[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Franki:[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Gabik:[/FONT]

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wapiszon napisał(a):
To co proponujecie?

Nie wiem. Nie mam na razie koncepcji. Chyba znaleźć dt lub nazbierać na Hotel????
Ogłoszenia, alegro, bazarki?????????????????/

Posted

Nilsson napisał(a):
Dziewczyny,dostałam informacje ,że Gabik nie żyje:placz:.Został jeszcze Franki.Chyba na coś chorują.JAKA SZKODA:-(

Matko kochana słow mi brakuje biedny Gabik:placz:
Chyba sie napije........

Posted

Też się dzisiaj dowiedziałam od Dei. Dostałam smsa w pracy. Masakra, a on jakoś tak mi leżał na sercu. Nie wiem. Nie wiem, czy zdążymy następnego uratować.

Posted

Tak sobie myślę- skoro one całe życie były w jednym pokoju i nie wychodziły na świeże powietrze, to moze ten pobyt w schronisku to szok dla ich organizmów.....

Posted

Zofija napisał(a):
Tak sobie myślę- skoro one całe życie były w jednym pokoju i nie wychodziły na świeże powietrze, to moze ten pobyt w schronisku to szok dla ich organizmów.....

..i łapią wszystko....:-(

Posted

Nutusia napisał(a):
Jestem i ja. Myślę, że można zacząć od ogłoszeń. Postaram się sklecić jakieś teksty, ale chwilę później...

Cioteczko kochanie napisz jakis wzruszajacy tekst trzeba zrobic wydarzenie fb i allegro cegiełkowe

Posted

lika1771 napisał(a):
Cioteczko kochanie napisz jakis wzruszajacy tekst trzeba zrobic wydarzenie fb i allegro cegiełkowe

Przepraszam, że dopiero dziś:oops: I jeszcze się zastanawiam czy nie powinniśmy prosić o pieniądze, ale to się chyba rozumie samo przez się... Nie wiem - w razie czego poprawię, albo poprawicie same;)

"Rodzina, rodzina, rodzina, ach rodzina..." śpiewali rozmarzeni Starsi Panowie.
Każdemu rodzina się kojarzy z ciepłem, bezpieczeństwem, przywiązaniem. I tak powinno być!
Ale w tej psiej rodzinie żaden z jej członków nie zaznał niczego dobrego. Przez lata matka i jej dwaj synowie byli więzieni w mieszkaniu, bez możliwości wyjścia na dwór.
Nie byli karmieni, leczeni, nie wiedzieli jak wygląda życie prawdziwego psa...

Niedawno, dzięki zaangażowaniu wielu ludzi - ich dramat miał się skończyć. Niestety, jedno więzienie zamieniono na drugie - rodzina trafiła do schroniska. W najgorszym stanie była mama, z ciężką chorobą oczu. Udało się ją umieścić w domu tymczasowym. Niestety, po długiej i nierównej walce odeszła...
A kilka dni temu, w schronisku odszedł jej synek...

I tak Frankie został na świecie sam. Sam, wśród setek istot, których nigdy w życiu nie widział.
Bardzo się o niego martwimy, by nie podzielił losu swojej mamy i brata...

By móc pomóc Frankiemu, musimy mu znaleźć dom - choćby tymczasowy. Dom, w którym byłby bezpieczny, gdzie nie trząsłby się z zimna i strachu. Dom, który w każdej chwili będzie gotów rzucić wszystko i ratować Frankiemu życie...

Dom, to ostatnia szansa dla psa, który tak naprawdę, w swym dwuletnim życiu, nigdy nie miał okazji nim być...