Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wróciłam :multi:
podróż była masakryczna, ostatni raz pojechałam samochodem w prawie 30 godzinną trasę. Jechaliśmy przez Całą Polskę bo aż do Cieszyna, potem Czechy, Słowacja, Węgry, Serbia i Macedonia. W Serbii bylo tak gorąco jak na pustyni,...w ogóle inne życie niż u nas...jedziesz autostradą a tam rowerzysta Ci jedzie pod prąd :crazyeye: na granicach pełno psów bezpańskich, w trasie zresztą też, kilka niestety było potrąconych i leżalo na samym środku ulicy, gdzie jadąc 120km/h czasem kierowcy nie zdążyli zareagować i kilka razy przejechaliśmy już po martwym psie czy borsuku :-( no ale w Serbii na autostradzie nie mają żadnych płotów ani nic...
Samo miejsce czyli miasto Ohrid bylo ok, tylko kierowcy mogli dostać pierdo**a, bo tam ludzie jeździli jakby nie bylo przepisów drogowych, pod prąd, piesi na środku jezdni przechodzili sobie, auta zatrzymywaly się na środku drogi i kierowca sobie wychodził do sklepu, a Ty stałeś w korku i ani w jedną ani w drugą...masakra pod tym względem.

Ale widoki przepiękne, jak zacznę w końcu obrabiać fotki to coś wrzucę, bo naprawdę jest co oglądać. Jeśli ktoś chcialby jechać to polecam, ale tylko na raz :evil_lol: i tylko samolotem, no nie ma opcji jechać autem tam drugi raz. Fajny kraj, ale tylko żeby pojechać tam raz, bylam, zobaczyłam i do domu :diabloti:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Rinuś']Wróciłam :multi:
podróż była masakryczna, ostatni raz pojechałam samochodem w prawie 30 godzinną trasę. Jechaliśmy przez Całą Polskę bo aż do Cieszyna, potem Czechy, Słowacja, Węgry, Serbia i Macedonia. W Serbii bylo tak gorąco jak na pustyni,...w ogóle inne życie niż u nas...jedziesz autostradą a tam rowerzysta Ci jedzie pod prąd :crazyeye: na granicach pełno psów bezpańskich, w trasie zresztą też, kilka niestety było potrąconych i leżalo na samym środku ulicy, gdzie jadąc 120km/h czasem kierowcy nie zdążyli zareagować i kilka razy przejechaliśmy już po martwym psie czy borsuku :-( no ale w Serbii na autostradzie nie mają żadnych płotów ani nic...
Samo miejsce czyli miasto Ohrid bylo ok, tylko kierowcy mogli dostać pierdo**a, bo tam ludzie jeździli jakby nie bylo przepisów drogowych, pod prąd, piesi na środku jezdni przechodzili sobie, auta zatrzymywaly się na środku drogi i kierowca sobie wychodził do sklepu, a Ty stałeś w korku i ani w jedną ani w drugą...masakra pod tym względem.

Ale widoki przepiękne, jak zacznę w końcu obrabiać fotki to coś wrzucę, bo naprawdę jest co oglądać. Jeśli ktoś chcialby jechać to polecam, ale tylko na raz :evil_lol: i tylko samolotem, no nie ma opcji jechać autem tam drugi raz. Fajny kraj, ale tylko żeby pojechać tam raz, bylam, zobaczyłam i do domu :diabloti:[/QUOTE]

Czego się chwalisz? Myślisz że fajna jesteś? :eviltong::evil_lol:

Posted

[quote name='Okamia']Czego się chwalisz? Myślisz że fajna jesteś? :eviltong::evil_lol:
oczywiście, że się chwalę :diabloti: ciesz się, że tylko w swojej galerii, a nie w każdym temacie po kolei :diabloti:
[quote name='Majkowska']Fajnie że już jesteś :)
Czekamy na fotki w takim razie ;)
to wrzucę coś na szybcika.

Jezioro nasze:

Niebo nad Albanią - ale fejs zepsuł jakość :angryy:

jaa :loveu:

Z Pawełkiem

reszta na dniach będzie :razz:

Posted

Aleśta sie w podróż wybrali ....ale jasne ze warto , tylko męczarnia pewnie straszna .
Znajomy wrócił z Albanii w zeszłym tygodniu , ma tam szwagra , był szoknięty przepaścią cywilizacyjną a jednocześnie zachwycony właśnie widoczkami .

Posted

[quote name='Majkowska']:loveu:Jaka piękna rinusiowa :loveu:
:evil_lol:[/QUOTE]
dziękuję :evil_lol::eviltong: wybieram fotki na których nie mam brzucha :diabloti:
[quote name='Alicja']Aleśta sie w podróż wybrali ....ale jasne ze warto , tylko męczarnia pewnie straszna .
Znajomy wrócił z Albanii w zeszłym tygodniu , ma tam szwagra , był szoknięty przepaścią cywilizacyjną a jednocześnie zachwycony właśnie widoczkami .[/QUOTE]

on zacofanie to jest tam trochę...fakt można doznać szoku....u nas na ulicy były nawet rozstrzelane znaki drogowe...samochody to wyglądały jakby miały się rozpaść za chwilę...religia to głównie islam, pełno meczetów tam było.
Nie mogłabym tam mieszkać... ale w momencie jak drugie auto od nas dostało mandat 150 euro i jednocześnie został im zabrany paszport to właśnie rodzina z Albanii nam pomogła go odzyskać i to wszystko ogarnąć.

Posted

No nie... Tu też za duże zdjęcia, chcecie mnie zdenerwować? :mad: :diabloti:

Ja nie wybrałabym się na taką wycieczkę, wolę bardziej cywilizowane kraje :eviltong: Ale zdjęcia chętnie pooglądam :)

Posted

ależ tu pusto :eviltong:
wczoraj byłam u znajomej, której urodziły się labradorki:loveu: sama słodycz, tak strasznie żałuję, że nie mogę wziąć teraz maluszka...one są zabójcze, ALE seledynowy i żółty chłopak wpadli mi wyjątkowo w oko :loveu:

zielony chlopak

turkusowa dziewczynka

żółty chłopak

różowa dziewczynka

czerwony chłopak

Posted

niebieski chłopak

jak foty za duże to zmienie w linki, ale takie potrzebowałam i specjalnie pod forum nie chce mi się robić drugiej tury zmniejszonych fot.

Posted

Nie mamy kasy...i co najgorsze ja nie mam tak naprawdę stałej wypłaty...wprowadzili nam teraz zmiany, jesteśmy rozliczani na osobę, sami nie wiemi za co tak naprawdę, moja wyplata to jedna wielka niewiadoma, raz dostanę naprawdę fajną, a raz totalną katastrofę....

seledynek :loveu:

Posted

Aaaaaa :mdleje: kluchi

A fot z Macedonii to już ni hu hu?

Pamiętam jak byłam w Rumunii, z samochodu widziałam obraz nędzy i rozpaczy. Psy tak jak u was latały po ulicach :shake:

Posted

[quote name='anetta']Aaaaaa :mdleje: kluchi

A fot z Macedonii to już ni hu hu?

Pamiętam jak byłam w Rumunii, z samochodu widziałam obraz nędzy i rozpaczy. Psy tak jak u was latały po ulicach :shake:[/QUOTE]
nie mogę się coś zebrać do obróbki tych fot z wakacji :evil_lol:

Dzisiaj byliśmy w końcu nad wodą z Kiką (kto pamięta ten wie kim jest ta suczka) i Brutus był z tego powodu bardzo szczęśliwy :loveu:

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-QDO36ESzqCA/UgTtx0VPqgI/AAAAAAAAEdY/YaLCBNCkQiU/w810-h543-no/IMG_5135.jpg[/IMG]

• 3 weeks later...
Posted

Jesteśmy i mamy się dobrze. Na weekend byl u nas teraz Harry, chłopaki mieli kupę zabawy :cool3:

Kilka zdjęć z wypadu nad wodę.

Szukam kijka, który płynie metr dalej :diabloti:

Harry

Chłopaki kopią dołek

ogolnie bardzo fajny weekend, dwa psy to jakby był nadal jeden :cool3::loveu:

ps. chcę kupić taki mały piekarnik, czy ktoś taki posiada i może się wypowiedzieć czy mięsa, ciasta itd normalnie się w takim pieką?

http://allegro.pl/show_item.php?item=3433051620&msg=Obserwujesz+t%C4%99+transakcj%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0D%0ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2115c2a3abfe1d62338ee15a0f666a574a80fea88dffff9b62fb8b71e1e483bb