Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękujemy :loveu:

Przyszłam się podzielić nowiną - jest oficjalna zgoda na 2 psa :multi: na przyszły rok na moje urodziny czyli w kwietniu :multi:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='jonQuilla']Gratulacje dopięcia swego! Super! :) :multi:[/QUOTE]
Dziękujemy :loveu:
[quote name='asiak_kasia']Bedzie sztafior? :cool3:[/QUOTE]

Mamy dylemat, bo w tym czasie będzie miot z fajnego skojarzenia u labków :eviltong:
No i Paweł ma zdecydować jakiego psa woli - nadaktywny staffik , ale za to małych rozmiarów pies, czy nieco mniej aktywny labrador ale za to już 30kg bestia :p tutaj muszę wiedzieć jakiego psa on woli, bo jednak jego pomoc będzie mi na początku potrzebna :roll:

Posted

[quote name='Rinuś']Dziękujemy :loveu:

Mamy dylemat, bo w tym czasie będzie miot z fajnego skojarzenia u labków :eviltong:
No i Paweł ma zdecydować jakiego psa woli - nadaktywny staffik , ale za to małych rozmiarów pies, czy nieco mniej aktywny labrador ale za to już 30kg bestia :p tutaj muszę wiedzieć jakiego psa on woli, bo jednak jego pomoc będzie mi na początku potrzebna :roll:[/QUOTE]

skad ja znam te dylematy :evil_lol:
u nas było burzliwie i ostro, ale koniec konców doszlismy do porozumienia, i jak odchowany jednego szczyla pokusimy się o kolejnego. Miejsce jest, czas jest, Bartek bedzie pomagał,to kiedy jak nie teraz :razz:

Posted

[quote name='Amber']O, ty też masz urodziny w kwietniu :eviltong:[/QUOTE]

a Ty którego ?

Jak będzie labek to pójdziemy w stronę użytku i będę hejtowana na dogo za dręczenie kaczek :diabloti:

Posted

Zależy na jaki egzemplarz się trafi... Jak na trudniejszy to faktycznie, trzeba być miłośnikiem rasy, żeby to wytrzymać :evil_lol:

Posted

[quote name='Amber']28, jeszcze trochę ;) W sumie nie ma się do czego spieszyć :diabloti:

Kup sobie dobermankę :loveu:[/QUOTE]
no popacz, a ja 27 :diabloti:

odechciało mi się ściągać psa z Niemiec :evil_lol:

smutno mi bo Paweł pojechał w delegację, posprzątałam mieszkanie i nudzi mi się :-(

Posted

z ostatniego miotu Marysi , nijaka Lusia ... pożarła sofę , leżąc między swoimi właścicielami ... tak niewinnie spała smacznie :diabloti:
więc by takie mieć widoki , nie trzeba wychodzić z domu :evil_lol:

Posted

[quote name='asiak_kasia']:evil_lol:
Jaka niewinna minka :loveu:
wygląda jakby ją tam podstawili :diabloti:

W klateczce? Tyle godzin?! Wg Sz. P. Stillwell piesek moze max. 3 h na dobę w klatce siedziec, inaczej to zbrodnia! :diabloti:
trudno, Bruti będzie latał po mieszkaniu a sceniacek będzie siedział w klateczce :diabloti:
[quote name='Vectra']z ostatniego miotu Marysi , nijaka Lusia ... pożarła sofę , leżąc między swoimi właścicielami ... tak niewinnie spała smacznie :diabloti:
więc by takie mieć widoki , nie trzeba wychodzić z domu :evil_lol:
cwana bestia :evil_lol: musiała to niezwykle cichutko zrobić :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']z ostatniego miotu Marysi , nijaka Lusia ... pożarła sofę , leżąc między swoimi właścicielami ... tak niewinnie spała smacznie :diabloti:
więc by takie mieć widoki , nie trzeba wychodzić z domu :evil_lol:[/QUOTE]

Zdolniacha, kiedyś mi Rot wpierdzielił nowego kozaka przy mnie, leżąc obok kanapy, na której ja siedziałam zadowolona, że mu tak nowy gryzak pasuje :evil_lol:

[quote name='Rinuś']trudno, Bruti będzie latał po mieszkaniu a sceniacek będzie siedział w klateczce :diabloti:

[/QUOTE]

a gdzie równouprawnienie? :shake:

Posted

dobry film w TV leciał :evil_lol:

ale kurde , pies mojego ojca jak był mały .... tata oglądał coś w TV interesującego , Tomasz bardzo grzecznie leżał u swojego dziadziusia pod nogami.
Efekt ?
ze spodni który ojciec miał takie szarawary do ziemi , zrobił mu rybaczki :evil_lol:

się to nazywa precyzja terriera :diabloti:

Posted

Wszyscy się obrazili i nit nie odwiedza :-( Myślałam, że wskrzeszę dzisiaj Sigmę, ale niestety..padła na amen. Muszę czekać na urodziny i na nowe szkiełko to będą fotaski :cool3:
a tym czasem mam aż jedną w nowej obróżce :diabloti:

Posted

Pięęęęknie mu :loveu:
Zdecydowanie pomarańcz to jego kolor :cool3:

Kurde nie wiesz kto by chciał czekoladowego blabladorka? Znajomi znajomych mają do wydania, kupili pieska, piesek przestał być słodkim szczeniaczkim i zaczął pokazywać charakter. Mega spasiony 15 miesieczny blabladorek. Kochający świat i pieski, ale nie wybiegany dzikus :shake:

Posted

jakbyś dała fotki to mogłabym go gdzieś ogłosić na forum moim np .jakieś większe problemy?zniszczenia w domu,sranie itd?
To co napisalaś to standard ogólnie w tej rasie tylko mało osób się przyznaje oddając psa,raczej wymyślają uczulenie.

Posted

[quote name='Rinuś']jakbyś dała fotki to mogłabym go gdzieś ogłosić na forum moim np .jakieś większe problemy?zniszczenia w domu,sranie itd?
To co napisalaś to standard ogólnie w tej rasie tylko mało osób się przyznaje oddając psa,raczej wymyślają uczulenie.[/QUOTE]

Ja póki co fot nie mam, wymuszę na właścicielach. W domu nie niszczy jakoś nałogowo, widac, że to z nudy i nie wybiegania. No i ta waga, nie wiem na oko to on chyba ma z 60kg. Ma jakieś niewielkie problemy z żołądkiem, ale znowu dla mnie to kwestia wagi, i przeżarcia. Bo oni mu nie dawkują, tylko jak się skończy w misce to dosypują, ale nawet nie wiedzą jak często, wiec w sumie nikt nie wie ile ten pies je... :mdleje:

Jestem po rozmowie telefonicznej z właścicielami, i oni sami nie wiedzą co chcą. Z jednej strony wcale go nie chcą oddawac, z drugiej nie chcą juz takiego psa. Umówiłam się z nimi na spotkanie, może uda się dotrzeć do tych mózgownic i wytłumaczyć, że temu psu trzeba zajęcia. W najgorszym razie ja go mogę wziać na DT wyprowadzić na ludzi-tudzież psy i potem można go ogłaszać, bo psiak jest mega fajny. Taka pozytywna kupa sadła. Kocha psy, koty, myszy, i ogólnie jest go zrobienia. A że żreć lubi to pójdzie gładko :diabloti: