Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wiecie , że w sumie strasznie przykro jest pisać - żadnego psa z dogo czy fundacji.
Bo idea miała być taka , że powinno się pragnąć adoptować psa z tak sprawdzonych źródeł.

Ja tam nic nie mam do osoby od której mam Klamkę , ale wiem że też swoje ma za uszami i oberwała solidnie.
Chyba już jej nie ma na dogo ... nie wiem co się nawet u niej dzieje , fundacyjne forum olałam ;)

Na szczęście mam innego szpiega w Szczecińskim schronisku i zawsze przesyła pozdrowienia od Klamki :evil_lol:
i w sumie jeśli te osoby nie poddadzą się panującym zwyczajom adopcyjnym , to jest cień nadziei że adopcja psa z ich rąk może być niezła.
Nie nie , nie chwale dnia przed nocą i nie reklamuje. Śledzę uważnie ;) ta osoba ma odemnie psa ;) więc kontakt mam i to świetny bardzo przyjacielski i wiele godzin przegadałyśmy na temat adopcji psów.
Cieszę się , że nie robią tego na siłę i masowo. Tylko małymi kroczkami , po sztuce do celu , bez tysięcy złotych wymuszonych szantażem.

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ja mam z właścicielami ,,moich,,wyadoptowanych psów fajny kontakt , sami odzywają się jak chcą :) ..jest ich niewiele , bo to krótki epizod był w czasie urlopu zdrowotnego , ale są i cieszę się ze są w tych a nie innych domach :)

Posted

Cieżko się wypowiadać na taki temat, każdy może napisać co chce... ludzie są różni... nie wiadomo po której stronie jest prawda :)
głupi przykład podam, że jak sama zajmowałam się adopcjami, mieliśmy pięknego jamniora, waga ok 15kg :D pies nie był tłusty, był tak duży :) długi, niski, piękny pies :) rodzina chętna się dla niego znalazła wiedzieli o psie wszystko co mogłam im powiedzieć, za swoje pieniądze zawiozłam go do Wrocławia i z psem wróciłam, bo... okazał się za duży :)))))))) a jego wielkość można było zobaczyć na zdjęciach, w opisie... waga nie kłamie :) pani chciała żebym go zostawiła, że ona poszukamu mu domu, z łzami w oczach odwiozłam tego psa do schroniska wycieczkę sobie zrobił... :/ a gdyby u niej został? mogłabym się też dowiedzieć że pies jest agresywny, chory, i pewnie wiele innych historii :)

a co do samej agresji tej rottki to ciężko ocenić charakter psa który jest chory... wybaczcie ale mój poprzedni pies gryzł każdego jak coś go bolało , a na widok dzieci to już w ogóle warczał ostrzegawczo gdy był chory, obecna suka da sobie nawet palec do oka wsadzić obcemu :) przy niej każdy zrobi wszystko, ale psy są różne, a gdy cierpią reagują również różnie....

Posted

Ja już nie mam słów na te wszystkie żebraczki, które robią nagonki na wszystko i na nic tylko po to, żeby przekonać ludzi do jedynej słusznej racji :roll: niby tylko 1%, a walka jak w ringu bokserskim....

Posted

Ta akcja o bazarek na nowego psa to już w ogóle jest mistrzostwem :evil_lol:

przyszłam z dobrą wiadomością - na urodzinki będę miała nowiutką 50-tkę 1.8 :diabloti:

Posted

Rinuś napisał(a):
Ta akcja o bazarek na nowego psa to już w ogóle jest mistrzostwem :evil_lol:

przyszłam z dobrą wiadomością - na urodzinki będę miała nowiutką 50-tkę 1.8 :diabloti:

dlaczego ja o tym nic nie wiem ? :diabloti:

Posted

Rinuś napisał(a):
może dlatego , że akcja się toczyła na fejsbuku :diabloti:

łe tam, ja nie fejsbukowa jestem :diabloti: chociaż skoro tam się takie cuda dzieją to może warto założyc sobie fejsbuczka :razz:

Posted

asiak_kasia napisał(a):
łe tam, ja nie fejsbukowa jestem :diabloti: chociaż skoro tam się takie cuda dzieją to może warto założyc sobie fejsbuczka :razz:

załóż załóż będziesz na bieżąco ze wszystkim :evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
fejsbuczka polecam, wczoraj natrafiłam na faceta chcącego zostać podpaską ;)

hahahah błagam Cię! :shake:
ja jednak za mało szperam po fejsbuczku :razz:

Posted

ja jak zwykle przegapię wszystkie imprezy :shake:

Brutuskowi, zdrówka, i jeszcze z 16 lat ;)

A tak poza tym co to za cisza? Wszedzie poumierali z obżarstwa czy sniegiem zasypało? :evil_lol:

Posted

Kasia ja nie wiem co to za spóźnialstwo? :diabloti:

Dziękujemy wszystkim za życzenia :loveu: moim marzeniem byłoby aby pożył jeszcze z 8 lat kolejnych...ale wiem że to jest niemożliwe....Dlatego cieszymy się sobą każdego dnia!!

Ja jak mam wolne to raczej na internet nie wchodze, jakoś tak mi się nie chce :eviltong: w pracy za to wszystko potem nadrabiam.

Kupiłam buty ale koniec końców w Martesie Reeboka :evil_lol: czarno-różoffffe :loveu: