Vectra Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 wiecie , że w sumie strasznie przykro jest pisać - żadnego psa z dogo czy fundacji. Bo idea miała być taka , że powinno się pragnąć adoptować psa z tak sprawdzonych źródeł. Ja tam nic nie mam do osoby od której mam Klamkę , ale wiem że też swoje ma za uszami i oberwała solidnie. Chyba już jej nie ma na dogo ... nie wiem co się nawet u niej dzieje , fundacyjne forum olałam ;) Na szczęście mam innego szpiega w Szczecińskim schronisku i zawsze przesyła pozdrowienia od Klamki :evil_lol: i w sumie jeśli te osoby nie poddadzą się panującym zwyczajom adopcyjnym , to jest cień nadziei że adopcja psa z ich rąk może być niezła. Nie nie , nie chwale dnia przed nocą i nie reklamuje. Śledzę uważnie ;) ta osoba ma odemnie psa ;) więc kontakt mam i to świetny bardzo przyjacielski i wiele godzin przegadałyśmy na temat adopcji psów. Cieszę się , że nie robią tego na siłę i masowo. Tylko małymi kroczkami , po sztuce do celu , bez tysięcy złotych wymuszonych szantażem. Quote
Alicja Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 ja mam z właścicielami ,,moich,,wyadoptowanych psów fajny kontakt , sami odzywają się jak chcą :) ..jest ich niewiele , bo to krótki epizod był w czasie urlopu zdrowotnego , ale są i cieszę się ze są w tych a nie innych domach :) Quote
zaba14 Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Cieżko się wypowiadać na taki temat, każdy może napisać co chce... ludzie są różni... nie wiadomo po której stronie jest prawda :) głupi przykład podam, że jak sama zajmowałam się adopcjami, mieliśmy pięknego jamniora, waga ok 15kg :D pies nie był tłusty, był tak duży :) długi, niski, piękny pies :) rodzina chętna się dla niego znalazła wiedzieli o psie wszystko co mogłam im powiedzieć, za swoje pieniądze zawiozłam go do Wrocławia i z psem wróciłam, bo... okazał się za duży :)))))))) a jego wielkość można było zobaczyć na zdjęciach, w opisie... waga nie kłamie :) pani chciała żebym go zostawiła, że ona poszukamu mu domu, z łzami w oczach odwiozłam tego psa do schroniska wycieczkę sobie zrobił... :/ a gdyby u niej został? mogłabym się też dowiedzieć że pies jest agresywny, chory, i pewnie wiele innych historii :) a co do samej agresji tej rottki to ciężko ocenić charakter psa który jest chory... wybaczcie ale mój poprzedni pies gryzł każdego jak coś go bolało , a na widok dzieci to już w ogóle warczał ostrzegawczo gdy był chory, obecna suka da sobie nawet palec do oka wsadzić obcemu :) przy niej każdy zrobi wszystko, ale psy są różne, a gdy cierpią reagują również różnie.... Quote
Unbelievable Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Ja już nie mam słów na te wszystkie żebraczki, które robią nagonki na wszystko i na nic tylko po to, żeby przekonać ludzi do jedynej słusznej racji :roll: niby tylko 1%, a walka jak w ringu bokserskim.... Quote
Rinuś Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 Ta akcja o bazarek na nowego psa to już w ogóle jest mistrzostwem :evil_lol: przyszłam z dobrą wiadomością - na urodzinki będę miała nowiutką 50-tkę 1.8 :diabloti: Quote
asiak_kasia Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Rinuś napisał(a):Ta akcja o bazarek na nowego psa to już w ogóle jest mistrzostwem :evil_lol: przyszłam z dobrą wiadomością - na urodzinki będę miała nowiutką 50-tkę 1.8 :diabloti: dlaczego ja o tym nic nie wiem ? :diabloti: Quote
Rinuś Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 asiak_kasia napisał(a):dlaczego ja o tym nic nie wiem ? :diabloti: może dlatego , że akcja się toczyła na fejsbuku :diabloti: Quote
asiak_kasia Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Rinuś napisał(a):może dlatego , że akcja się toczyła na fejsbuku :diabloti: łe tam, ja nie fejsbukowa jestem :diabloti: chociaż skoro tam się takie cuda dzieją to może warto założyc sobie fejsbuczka :razz: Quote
Rinuś Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 asiak_kasia napisał(a):łe tam, ja nie fejsbukowa jestem :diabloti: chociaż skoro tam się takie cuda dzieją to może warto założyc sobie fejsbuczka :razz: załóż załóż będziesz na bieżąco ze wszystkim :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 fejsbuczka polecam, wczoraj natrafiłam na faceta chcącego zostać podpaską ;) Quote
Rinuś Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 Unbelievable napisał(a):fejsbuczka polecam, wczoraj natrafiłam na faceta chcącego zostać podpaską ;) hahahah błagam Cię! :shake: ja jednak za mało szperam po fejsbuczku :razz: Quote
asiak_kasia Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Unbelievable napisał(a):fejsbuczka polecam, wczoraj natrafiłam na faceta chcącego zostać podpaską ;) :roflt: masakra-internet zaczyna mnie przerażać:shake: Quote
FredziaFredzia Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Unbelievable napisał(a):fejsbuczka polecam, wczoraj natrafiłam na faceta chcącego zostać podpaską ;) :mdleje: umarłam. Ktoś chciał gazetkę z netto: http://www.netto.pl/gazetka-flash.html?id=131 Quote
Alicja Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 FredziaFredzia napisał(a)::mdleje: umarłam. Ktoś chciał gazetkę z netto: http://www.netto.pl/gazetka-flash.html?id=131 kiedy pogrzeb :hmmmm: Quote
diabelkowa Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 facet jako podpaska ... bleeeeh... :) no i klimatycznie Wesolych podpaskowych Quote
Alicja Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Brutek , kolejnych , przynajmniej 8 ,Ci życzymy :cool2: Quote
FredziaFredzia Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Brutusku, przynajmniej kolejnych ośmiu! Quote
Bolsbokser Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Wszystkiego naj naj dla Brutuska :) Przy okazji się witamy :) Quote
jonQuilla Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Spóźnione ale jak najbardziej szczere życzenia :) Wszystkiego najlepszego i duuuuużo zdrówka :loveu: Quote
asiak_kasia Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 ja jak zwykle przegapię wszystkie imprezy :shake: Brutuskowi, zdrówka, i jeszcze z 16 lat ;) A tak poza tym co to za cisza? Wszedzie poumierali z obżarstwa czy sniegiem zasypało? :evil_lol: Quote
Rinuś Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 Kasia ja nie wiem co to za spóźnialstwo? :diabloti: Dziękujemy wszystkim za życzenia :loveu: moim marzeniem byłoby aby pożył jeszcze z 8 lat kolejnych...ale wiem że to jest niemożliwe....Dlatego cieszymy się sobą każdego dnia!! Ja jak mam wolne to raczej na internet nie wchodze, jakoś tak mi się nie chce :eviltong: w pracy za to wszystko potem nadrabiam. Kupiłam buty ale koniec końców w Martesie Reeboka :evil_lol: czarno-różoffffe :loveu: Quote
Amber Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Labki to długowieczne stwory, coś jak jamniki, jeszcze kilka lat się możesz o nic nie martwić ;) Quote
Recommended Posts