Rinuś Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 Dzień dobry. za oknem mamy zimę w pełni :shake: rzygać mi się chce na tą pogodę - mam dosyć zimy! Quote
jonQuilla Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Vectra napisał(a):tu to inna moda panuje teraz , na profesjonalne rzucanie psu patyka :evil_lol: zaintrygowałaś mnie...rozwiniesz się w tej kwestii? xD haha Quote
Rinuś Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 jonQuilla napisał(a):zaintrygowałaś mnie...rozwiniesz się w tej kwestii? xD haha ja nie wiem o czym one gadają :evil_lol: chyba nas coś omija bardzo ciekawego :diabloti: Quote
jonQuilla Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Rinuś napisał(a):ja nie wiem o czym one gadają :evil_lol: chyba nas coś omija bardzo ciekawego :diabloti: też tak mi się wydaje... mnie ogólnie ostatnio wiele ciekawych wątków na dogo omija, nie jestem na bieżąco i cholernie źle mi z tym :roll: Quote
FredziaFredzia Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 jonQuilla napisał(a):zaintrygowałaś mnie...rozwiniesz się w tej kwestii? xD haha Pewnie chodziło jej o to że teraz jest moda na pracę z psem, na frisbee, ciągnięcie opon itd. I jeśli źle rzucasz frizbi - nie nadajesz się! Quote
jonQuilla Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 FredziaFredzia napisał(a):Pewnie chodziło jej o to że teraz jest moda na pracę z psem, na frisbee, ciągnięcie opon itd. I jeśli źle rzucasz frizbi - nie nadajesz się! :evil_lol: a no fakt...coś takiego zaobserwowałam i kiedyś nawet mnie rozbroiło jak ktoś frizbował z psem, typowym klocem który najpierw powinien zrzucić nieco kg żeby stawów przy skokach sobie nie rozpierdzielic ... no ale przecież sport to samo zdrowie, nie zaszkodzi :loveu: Quote
Vectra Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 raczej idzie o to , że nie wypada bawić się normalnie z psem , tylko trzeba robić to profesjonalnie jak zawodowiec :evil_lol: wszelkie błędy zabawy podwórkowej są surowo krytykowane , bo na zawodach tak się nie robi :diabloti: Bawi mnie bardzo ;) szkoda mi tylko tych , którzy przez tą presję zaprzestaną zabawy z psem , bo robią to amatorsko ;) no cóż , mamy teraz na dogo etap zawodowców .... na szczęście za jakiś czas ogarnie dogo inna moda :diabloti: to idę dalej nieudolnie rzucać psom frisbee :diabloti: i amatorsko pomachać kijem :cool3: Quote
Rinuś Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 Dlatego ja nie bawię się ze swoim w NIC :diabloti::evil_lol: Brutusek bawi się z sarenkami w lesie :diabloti: Quote
Unbelievable Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 ej, jak ja się czepiam frisbee, to tylko i wyłącznie z uwagi na stawy ;) rzucać niech se tam jak chce, tylko to niebezpieczne jest, i tyle, i łatwo temu zapobiec Quote
Vectra Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 ale można rzucać bardzo nieumiejętnie i przy tym bardzo rozsądnie .... a można być SUPER zawodowcem z dogo i psu zrobić mega kuku. Świat jest w sumie jeden , ale on podzielony jest na kilka czynników .... w tym głupotę , ślepotę , zadufanie ... ja cenie rozum i rozsądek ... Pies musi być po prostu przygotowany fizycznie , do zabaw powyżej ziemi ;) serio rzuty hiper zawodowe , z psem który za grosz nie ma przygotowania kondycyjnego - jest debilizmem i trzeba to mocno piętnować. Dlatego niech każdy bawi się z psem na tyle ile umie , na tyle ile pies jest w stanie znieść ... a nie dla poklasku na dogo. A to o czym piszę , to przykład najprostszy - wątek FOTOGRAFIA , co myślicie o tym zdjęciu - coś mi nie pasuje , ale nie wiem co Quote
Alicja Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Psy zawodowców też zrywają ścięgna przy skokach , więc bez nerwaki dzieciaki :lol: ja tam czy kijem czy piłką rzucam tak żeby psu pasował a nie jakieś małolacie co się jej wydaje że Wikipedię ma w małym palcu :diabloti: Quote
Vectra Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Alicja napisał(a): ja tam czy kijem czy piłką rzucam tak żeby psu pasował a nie jakieś małolacie co się jej wydaje że Wikipedię ma w małym palcu :diabloti: i słusznie i to jest najbezpieczniejszy wariant. znów sypie to białe gówno :placz: Quote
asiak_kasia Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [quote name='Vectra']i słusznie i to jest najbezpieczniejszy wariant. znów sypie to białe gówno :placz: Ja ocip*eje z tym śniegiem :angryy: Ile może napadac w ciągu 2 godzin? W chuuuuusteczkę! Do kolan. Moje pieski przeszczesliwe, a ja rzygam zimą, bo nawet do stajni nie mogę się dokulać. TZ mi się nerwowo wykończy :shake: Przyjechała nam na ratunek moja szwagierka, i biedna nie wie jeszcze w co się wpakowała. Nasz dom daleki jest od normalnosci :diabloti: "a to u was tak zawsze?" :evil_lol: A co do profesjonalnej pracy z psem. No cóż, po raz kolejny się dowiedziałam, że jak ktos pracuje na pełen etat psa miec nie może. No bo kto to widzialam zostawiać 12 miesiecznego psa samego na TYLE godzin. A do tego wsadzić go w kolce, jak ciągnie do innych psów. Trzeba relaksowac, sesje takie robić, szczególnie przed spacerem. :diabloti: Kocham dogo :loveu: Quote
Vectra Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 kiedyś był taki śmieszny serial w TV "co ludzie powiedzą" bardzo życiowy , powiedziała bym dogomaniacki aktualnie :evil_lol: Quote
Alicja Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Vectra napisał(a):kiedyś był taki śmieszny serial w TV "co ludzie powiedzą" bardzo życiowy , powiedziała bym dogomaniacki aktualnie :evil_lol: .................:cool2: Quote
Rinuś Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 Możecie się śmiać :diabloti: Dzisiaj Brutusek uskutecznił z rana ciągnięcie mnie za sobą w moich zajebiście antypoślizgowych butach inaczej na drugą stronę ulicy aby przywitać się z koleżanką labradorką :diabloti: plusem tego zdarzenia jest to, że labradorka była z fajnym panem na drugim końcu smyczy :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 [quote name='Rinuś']Możecie się śmiać :diabloti: Dzisiaj Brutusek uskutecznił z rana ciągnięcie mnie za sobą w moich zajebiście antypoślizgowych butach inaczej na drugą stronę ulicy aby przywitać się z koleżanką labradorką :diabloti: plusem tego zdarzenia jest to, że labradorka była z fajnym panem na drugim końcu smyczy :evil_lol: słowem Bruti ma pociąg do fajnych lasek :evil_lol: a w ogole to nie wstyd Ci pisac takich rzeczy? :mad: Jak to, Twój pies jest psem i nie chodzi jak szwajcarski zegarek? :shake: Nie wiem, jak mozna byc takim nieodpowiedzialnym. Blabladorki to rasa pracująca, a Ty z nim nic nie robisz i jeszcze w dodatku nawet podstawowego posłuszenstwa nie zna... koniec swiata :-( Quote
Rinuś Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 [quote name='asiak_kasia']słowem Bruti ma pociąg do fajnych lasek :evil_lol: a w ogole to nie wstyd Ci pisac takich rzeczy? :mad: Jak to, Twój pies jest psem i nie chodzi jak szwajcarski zegarek? :shake: Nie wiem, jak mozna byc takim nieodpowiedzialnym. Blabladorki to rasa pracująca, a Ty z nim nic nie robisz i jeszcze w dodatku nawet podstawowego posłuszenstwa nie zna... koniec swiata :-( no cóż :diabloti: zakochał się chłopak i co zrobić :evil_lol: ja kontra Brutus i śnieg = 0:1 dla nich :diabloti: on pracuje! ma bardzo ciężką pracę w domu - testuje łóżko pod naszą nieobecność :diabloti: kupuję mu szelki z AD więc będzie psem pociągowym :multi: Quote
asiak_kasia Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 [quote name='Rinuś']no cóż :diabloti: zakochał się chłopak i co zrobić :evil_lol: ja kontra Brutus i śnieg = 0:1 dla nich :diabloti: on pracuje! ma bardzo ciężką pracę w domu - testuje łóżko pod naszą nieobecność :diabloti: kupuję mu szelki z AD więc będzie psem pociągowym :multi: A ile płacicie, może ja bym się też nadawała? :evil_lol: a szeleczki-jestem ciekawa co Ci wyjdzie, bo zestaw dość kolorowy wybrałas :diabloti: Quote
Rinuś Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 (edited) [quote name='asiak_kasia']A ile płacicie, może ja bym się też nadawała? :evil_lol: a szeleczki-jestem ciekawa co Ci wyjdzie, bo zestaw dość kolorowy wybrałas :diabloti: bo ja lubię tak pstrokato :diabloti: chociaż ostatnio ktoś wkleił kolor łososiowy i jest obłędny, ale już za późno na zmianę :roll: A co do zapłaty - miska z żarciem i spacer do lasu :diabloti: [quote name='Alicja']Szeleczki jakies nowe będą ?? tak z AD, wszystkie obroże wysprzedałam :evil_lol: zostały nam dwie, jedna z Furkidza ta niebieska i jedna do Flexi z EzyDoga :evil_lol: stwierdziłam, że im więcej obróżek mam tym coraz trudniej zdecydować mi się jaką mu założyć na spacer :evil_lol: a teraz nie ma problemu :diabloti: Dzisiaj znowu rano spotkaliśmy czarną piękność ze swoim Panem :diabloti::cool3: Zagadka - KTO TO NAPISAŁ? "rasowy kundelek" to okreslenie dla psiaka ,ktore po uslyszeniu mnie sie bardzo spodobalo i oznacza prawdziwego kudelka. Ojej niektorym to adrenalina do glowy uderzaHI HI Mozna nazwac . Kundelki ,mieszance,rasowe kundelki,mix,wielorasowe itd A co nie ma rasowych kundelkow w schroniskach ,tam to sa 99% procent wielorasowych .Po co kupowac ,nalezy wybrac sie do miejsc przetrzymywan psow.Chyba nie kupuje sie od zlych hodowcow czy pseuduchow? Fanatyzm co u niektorych to jest bardzo podejrzana sprawa Ja ma w domu rasowego kudnelka i bede tak pisala czy sie komu podoba czy nie basta hihi Edited March 14, 2013 by Rinuś Quote
Rinuś Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 FredziaFredzia napisał(a):Hmmm... Bezag? nie :diabloti: dalej dalej :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 o bosze...:shake: nie wiem kto to napisał ale obstawiam 13letnie dziecko, ale 36letnią "starą pannę" :diabloti: Jakas podpowiedź?:cool3: Quote
Recommended Posts