Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

jonQuilla napisał(a):
zaintrygowałaś mnie...rozwiniesz się w tej kwestii? xD haha

ja nie wiem o czym one gadają :evil_lol: chyba nas coś omija bardzo ciekawego :diabloti:

Posted

Rinuś napisał(a):
ja nie wiem o czym one gadają :evil_lol: chyba nas coś omija bardzo ciekawego :diabloti:

też tak mi się wydaje... mnie ogólnie ostatnio wiele ciekawych wątków na dogo omija, nie jestem na bieżąco i cholernie źle mi z tym :roll:

Posted

jonQuilla napisał(a):
zaintrygowałaś mnie...rozwiniesz się w tej kwestii? xD haha

Pewnie chodziło jej o to że teraz jest moda na pracę z psem, na frisbee, ciągnięcie opon itd. I jeśli źle rzucasz frizbi - nie nadajesz się!

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
Pewnie chodziło jej o to że teraz jest moda na pracę z psem, na frisbee, ciągnięcie opon itd. I jeśli źle rzucasz frizbi - nie nadajesz się!

:evil_lol: a no fakt...coś takiego zaobserwowałam i kiedyś nawet mnie rozbroiło jak ktoś frizbował z psem, typowym klocem który najpierw powinien zrzucić nieco kg żeby stawów przy skokach sobie nie rozpierdzielic ... no ale przecież sport to samo zdrowie, nie zaszkodzi :loveu:

Posted

raczej idzie o to , że nie wypada bawić się normalnie z psem , tylko trzeba robić to profesjonalnie jak zawodowiec :evil_lol:
wszelkie błędy zabawy podwórkowej są surowo krytykowane , bo na zawodach tak się nie robi :diabloti:

Bawi mnie bardzo ;) szkoda mi tylko tych , którzy przez tą presję zaprzestaną zabawy z psem , bo robią to amatorsko ;)
no cóż , mamy teraz na dogo etap zawodowców .... na szczęście za jakiś czas ogarnie dogo inna moda :diabloti:

to idę dalej nieudolnie rzucać psom frisbee :diabloti: i amatorsko pomachać kijem :cool3:

Posted

ale można rzucać bardzo nieumiejętnie i przy tym bardzo rozsądnie .... a można być SUPER zawodowcem z dogo i psu zrobić mega kuku.

Świat jest w sumie jeden , ale on podzielony jest na kilka czynników .... w tym głupotę , ślepotę , zadufanie ...
ja cenie rozum i rozsądek ...

Pies musi być po prostu przygotowany fizycznie , do zabaw powyżej ziemi ;) serio rzuty hiper zawodowe , z psem który za grosz nie ma przygotowania kondycyjnego - jest debilizmem i trzeba to mocno piętnować.

Dlatego niech każdy bawi się z psem na tyle ile umie , na tyle ile pies jest w stanie znieść ... a nie dla poklasku na dogo.

A to o czym piszę , to przykład najprostszy - wątek FOTOGRAFIA , co myślicie o tym zdjęciu - coś mi nie pasuje , ale nie wiem co

Posted

Psy zawodowców też zrywają ścięgna przy skokach , więc bez nerwaki dzieciaki :lol:
ja tam czy kijem czy piłką rzucam tak żeby psu pasował a nie jakieś małolacie co się jej wydaje że Wikipedię ma w małym palcu :diabloti:

Posted

Alicja napisał(a):

ja tam czy kijem czy piłką rzucam tak żeby psu pasował a nie jakieś małolacie co się jej wydaje że Wikipedię ma w małym palcu :diabloti:

i słusznie i to jest najbezpieczniejszy wariant.

znów sypie to białe gówno :placz:

Posted

[quote name='Vectra']i słusznie i to jest najbezpieczniejszy wariant.

znów sypie to białe gówno :placz:

Ja ocip*eje z tym śniegiem :angryy: Ile może napadac w ciągu 2 godzin? W chuuuuusteczkę! Do kolan. Moje pieski przeszczesliwe, a ja rzygam zimą, bo nawet do stajni nie mogę się dokulać. TZ mi się nerwowo wykończy :shake: Przyjechała nam na ratunek moja szwagierka, i biedna nie wie jeszcze w co się wpakowała. Nasz dom daleki jest od normalnosci :diabloti:
"a to u was tak zawsze?" :evil_lol:

A co do profesjonalnej pracy z psem. No cóż, po raz kolejny się dowiedziałam, że jak ktos pracuje na pełen etat psa miec nie może. No bo kto to widzialam zostawiać 12 miesiecznego psa samego na TYLE godzin. A do tego wsadzić go w kolce, jak ciągnie do innych psów. Trzeba relaksowac, sesje takie robić, szczególnie przed spacerem. :diabloti:

Kocham dogo :loveu:

Posted

Vectra napisał(a):
kiedyś był taki śmieszny serial w TV "co ludzie powiedzą" bardzo życiowy , powiedziała bym dogomaniacki aktualnie :evil_lol:

.................:cool2:

Posted

Możecie się śmiać :diabloti:
Dzisiaj Brutusek uskutecznił z rana ciągnięcie mnie za sobą w moich zajebiście antypoślizgowych butach inaczej na drugą stronę ulicy aby przywitać się z koleżanką labradorką :diabloti: plusem tego zdarzenia jest to, że labradorka była z fajnym panem na drugim końcu smyczy :evil_lol:

Posted

[quote name='Rinuś']Możecie się śmiać :diabloti:
Dzisiaj Brutusek uskutecznił z rana ciągnięcie mnie za sobą w moich zajebiście antypoślizgowych butach inaczej na drugą stronę ulicy aby przywitać się z koleżanką labradorką :diabloti: plusem tego zdarzenia jest to, że labradorka była z fajnym panem na drugim końcu smyczy :evil_lol:

słowem Bruti ma pociąg do fajnych lasek :evil_lol:

a w ogole to nie wstyd Ci pisac takich rzeczy? :mad: Jak to, Twój pies jest psem i nie chodzi jak szwajcarski zegarek? :shake: Nie wiem, jak mozna byc takim nieodpowiedzialnym. Blabladorki to rasa pracująca, a Ty z nim nic nie robisz i jeszcze w dodatku nawet podstawowego posłuszenstwa nie zna... koniec swiata :-(

Posted

[quote name='asiak_kasia']słowem Bruti ma pociąg do fajnych lasek :evil_lol:

a w ogole to nie wstyd Ci pisac takich rzeczy? :mad: Jak to, Twój pies jest psem i nie chodzi jak szwajcarski zegarek? :shake: Nie wiem, jak mozna byc takim nieodpowiedzialnym. Blabladorki to rasa pracująca, a Ty z nim nic nie robisz i jeszcze w dodatku nawet podstawowego posłuszenstwa nie zna... koniec swiata :-(

no cóż :diabloti: zakochał się chłopak i co zrobić :evil_lol: ja kontra Brutus i śnieg = 0:1 dla nich :diabloti:
on pracuje! ma bardzo ciężką pracę w domu - testuje łóżko pod naszą nieobecność :diabloti:
kupuję mu szelki z AD więc będzie psem pociągowym :multi:

Posted

[quote name='Rinuś']no cóż :diabloti: zakochał się chłopak i co zrobić :evil_lol: ja kontra Brutus i śnieg = 0:1 dla nich :diabloti:
on pracuje! ma bardzo ciężką pracę w domu - testuje łóżko pod naszą nieobecność :diabloti:
kupuję mu szelki z AD więc będzie psem pociągowym :multi:

A ile płacicie, może ja bym się też nadawała? :evil_lol:

a szeleczki-jestem ciekawa co Ci wyjdzie, bo zestaw dość kolorowy wybrałas :diabloti:

Posted (edited)

[quote name='asiak_kasia']A ile płacicie, może ja bym się też nadawała? :evil_lol:

a szeleczki-jestem ciekawa co Ci wyjdzie, bo zestaw dość kolorowy wybrałas :diabloti:
bo ja lubię tak pstrokato :diabloti: chociaż ostatnio ktoś wkleił kolor łososiowy i jest obłędny, ale już za późno na zmianę :roll:
A co do zapłaty - miska z żarciem i spacer do lasu :diabloti:
[quote name='Alicja']Szeleczki jakies nowe będą ??

tak z AD, wszystkie obroże wysprzedałam :evil_lol: zostały nam dwie, jedna z Furkidza ta niebieska i jedna do Flexi z EzyDoga :evil_lol:
stwierdziłam, że im więcej obróżek mam tym coraz trudniej zdecydować mi się jaką mu założyć na spacer :evil_lol: a teraz nie ma problemu :diabloti:

Dzisiaj znowu rano spotkaliśmy czarną piękność ze swoim Panem :diabloti::cool3:

Zagadka - KTO TO NAPISAŁ?

"rasowy kundelek" to okreslenie dla psiaka ,ktore po uslyszeniu mnie sie bardzo spodobalo i oznacza prawdziwego kudelka. Ojej niektorym to adrenalina do glowy uderzaHI HI

Mozna nazwac .
Kundelki ,mieszance,rasowe kundelki,mix,wielorasowe itd A co nie ma rasowych kundelkow w schroniskach ,tam to sa 99% procent wielorasowych .Po co kupowac ,nalezy wybrac sie do miejsc przetrzymywan psow.Chyba nie kupuje sie od zlych hodowcow czy pseuduchow?
Fanatyzm co u niektorych to jest bardzo podejrzana sprawa
Ja ma w domu rasowego kudnelka i bede tak pisala czy sie komu podoba czy nie basta hihi

Edited by Rinuś