Amber Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Obosze, ale mnie takie długaśne tipsy obrzydzają :eviltong: Quote
Rinuś Posted February 26, 2013 Author Posted February 26, 2013 [quote name='BBeta']A jak już mowa o świnkach, miejsce na małego staffika od Vectry przygotowane? :siara: :diabloti:[/QUOTE] nic mi nie mów :diabloti: oszaleje jak Emilka je urodzi....:-( prawda jest też taka, że jak już się w końcu zdecydujemy na drugiego psa, być może w tym roku, być może w przyszłym to na pewno będę chciała takiego podrostka, ok 6 miesięcznego, który etap gryzienia naprawdę wszystkiego będzie miał już za sobą,albo chociaż prawie za sobą....nie chcę takiego 8 tygodniowego szczyla. a ostatnio Znajoma powiedziała mi, że będzie chciała swoją suke labka rozmnożyć...ale mam nadzieję, że do tego czasu będę już miała staffika bo małe labradorki zawsze na mnie działały no i pawłowi też się bardziej podobają. [quote name='asiak_kasia']mówiłam, że nie mam co robić. Nuda zmusza człowieka do strasznych postępków :evil_lol:[/QUOTE] ja ostatnio trafiłam na stronę gdzie laska farbuje włosy henną i ma zajebiste te włoski. tylko trzeba trzymać tą hennę jakies 3-4 godziny... Quote
vege* Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='Amber']Obosze, ale mnie takie długaśne tipsy obrzydzają :eviltong:[/QUOTE] Mi się wydaje, ze akurat ta dziewczyna ma swoje takie długie bo widać to zanim je pomalowała :eviltong: Quote
asiak_kasia Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='vege*']Mi się wydaje, ze akurat ta dziewczyna ma swoje takie długie bo widać to zanim je pomalowała :eviltong:[/QUOTE] jeszcze gorzej...:shake: Quote
Izabela124. Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='Rinuś'] prawda jest też taka, że jak już się w końcu zdecydujemy na drugiego psa, [/QUOTE]A ja chcę trzeciego psa :placz: Quote
Izabela124. Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='omry']A ja czwartego :placz:[/QUOTE]Chyba chęć posiadania kolejnych psów nigdy się nie kończy :shake: Quote
Amber Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Sama chęć może nie, ale ja bym teraz w życiu nie chciała kolejnego psa, do aktualnych warunków :eviltong: Quote
Alicja Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 a ja chcę dom , bo jak bym go miała to byłby kolejny pies ...a tak doopa ...z 4 piętra dymać ze szczeniorem to masakra Quote
Alicja Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='Vectra']a ja chce nowy obiektyw :placz:[/QUOTE] no mi też by się przydał :) Quote
Vectra Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Nowych piesków póki co nie chcę :diabloti: ale może te co mam przestanę karmić przez 4 miesiące i będzie na nowy obiektyw :razz: Quote
Alicja Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='Vectra']Nowych piesków póki co nie chcę :diabloti: ale może te co mam przestanę karmić przez 4 miesiące i będzie na nowy obiektyw :razz:[/QUOTE] bo ty masz DUŻO piesków :grins: więc nie musisz chcieć Quote
Rinuś Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 [quote name='Alicja']a ja chcę dom , bo jak bym go miała to byłby kolejny pies ...a tak doopa ...z 4 piętra dymać ze szczeniorem to masakra[/QUOTE] ba, ja z 3 piętra :evil_lol: [quote name='Vectra']a ja chce nowy obiektyw :placz:[/QUOTE] ja też chcę...ale w kwietniu będę go mieć, tylko że mój kosztuje w maxie 400zł, a Twój chyba ciut więcej:diabloti: Vectra czytałaś, że ja chcę pieseczka 6 miesięcznego ? :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='Rinuś']ba, ja z 3 piętra :evil_lol: ja też chcę...ale w kwietniu będę go mieć, tylko że mój kosztuje w maxie 400zł, a Twój chyba ciut więcej:diabloti: Vectra czytałaś, że[B] ja chcę pieseczka 6 miesięcznego [/B]? :evil_lol:[/QUOTE] jakie wymagania:shake: może jeszcze z dostawą pod dom? :diabloti: Quote
Rinuś Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 [quote name='asiak_kasia']jakie wymagania:shake: może jeszcze z dostawą pod dom? :diabloti:[/QUOTE] nieeee, sama sobie przyjadę :evil_lol: Quote
Vectra Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='Rinuś']b Vectra czytałaś, że ja chcę pieseczka 6 miesięcznego ? :evil_lol:[/QUOTE] No czytałam , a co ja mam z tym wspólnego ? :niewiem: Quote
Rinuś Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 [quote name='Vectra']No czytałam , a co ja mam z tym wspólnego ? :niewiem:[/QUOTE] no wiesz, jesteś jedynym zaufanym hodowcą tutaj, więc jak będę w końcu mogła kupić psa to od Ciebie :diabloti: no chyba, że nie przejdę selekcji :evil_lol: Quote
BBeta Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='Rinuś']nic mi nie mów :diabloti: oszaleje jak Emilka je urodzi....:-( prawda jest też taka, że jak już się w końcu zdecydujemy na drugiego psa, być może w tym roku, być może w przyszłym to na pewno będę chciała takiego podrostka, ok 6 miesięcznego, który etap gryzienia naprawdę wszystkiego będzie miał już za sobą,albo chociaż prawie za sobą....nie chcę takiego 8 tygodniowego szczyla. a ostatnio Znajoma powiedziała mi, że będzie chciała swoją suke labka rozmnożyć...ale mam nadzieję, że do tego czasu będę już miała staffika bo małe labradorki zawsze na mnie działały no i pawłowi też się bardziej podobają.[/QUOTE] Emilkowe maluchy będą świetne :) Rude są naj :loveu: Jak chciałaś podrośniętego szczeniaka to trzeba było brać Andzie od Vectry :cool3: Quote
Vectra Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='Rinuś']no wiesz, jesteś jedynym zaufanym hodowcą tutaj, więc jak będę w końcu mogła kupić psa to od Ciebie :diabloti: no chyba, że nie przejdę selekcji :evil_lol:[/QUOTE] a Ty myślisz że ja będę Ci trzymać psa 6 miesięcy ? :) :evil_lol: Ja nie prowadzę żadnej selekcji , kieruje się intuicją , na podstawie rozmowy. I w sumie nieźle na tym wychodzę ;) a że czasem piszę , co jest co i nie dla kogo , to też nie nikomu na złość , tylko w dobrej wierze. Bo nie każdy bierze siły na zamiary. Kieruje się tym co widzi , a nie stanem faktycznym. Więc moja rada dla Ciebie ... nie szalej z szalonym egzemplarzem , tylko bij w normalnego staffika. A i tak będziesz miała mega wesołe życie. Bo najbardziej pierdzielnięty labrador , nie ma takiej ikry jak najspokojniejszy staffik. Bo pracujesz , masz psa , nie miałaś terriera i by Twoja przygoda ze staffikiem była udana - posłuchaj rady ;) A wygląd psa , jego rzeźba , to kto jak kto , to Ty powinnaś wiedzieć. Bo sama dmuchasz na siłownie ;) wiesz że płaski , twardy brzuszek , od leżenia na kanapie się nie wybuduje. Quote
Vectra Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='BBeta'] Jak chciałaś podrośniętego szczeniaka to trzeba było brać Andzie od Vectry :cool3:[/QUOTE] Nikt nie chciał , bo pisałam że spokojna :evil_lol: jej właściciele nas tu podglądają bardzo często i bawią się razem z nami ;) Szczególnie z tej spokojności odbieranej na forum ;) W tym roku będę kryć jeszcze Rekina :grins: synem Bucka :) ale już po Rekinie to mam wsio zarezerowane ile by się nie urodziło. I tu plus dla tych ludzi za rozsądek , bo poznali i Rekina i jego dzieci i nie chcą mniej spokojnych - ciekawe czemu :diabloti: Quote
Amber Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Ja po Jarim marzę o spokojniejszym egzemplarzu :evil_lol: Choć w przypadku dobermana może mi się to nie udać, ale na pewno nie będę celowała w najżywsze szczenię w miocie :eviltong: Zresztą z Jarim też było to mylące, bo on był bardzo spokojniutki na początku, ale im dalej tym większy diabeł z niego wychodził :diabloti: Quote
BBeta Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='Vectra']Nikt nie chciał , bo pisałam że spokojna :evil_lol:[/QUOTE] Ja chciałam :eviltong: Quote
Vectra Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Dlatego wiele razy pisałam , co znaczy SPOKOJNY w przypadku staffika. Ja nie piszę flegmatyczne gówno , leniwie spoczywające na kanapie .... tylko spokojny staffik. A to nic wspólnego z flegmatycznością i lenistwem nie ma :) Spokojny czyli zrównoważony ... znaczy że włączony piesek szaleje pod sufitem , a jak się mówi śpimy , to piesek śpi. I tak zawsze jest staffik w stanie czuwania czy już się może włączyć. Ale tego też należy psa nauczyć. Tylko spokojnego prościej. Natomiast niektóre linie , są tak ciągnięte , że wyłączanie jest ciężkie i niemal niemożliwe. Dodam że Gops pies , to mega spokojne stworzenie :grins: dla mnie :evil_lol: Quote
Vectra Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='BBeta']Ja chciałam :eviltong:[/QUOTE] Nic mi na ten temat nie wiadomo .... Ty nie lubisz wnętrów , trzymaj się jajecznych niekelpików. Dwa to taki rudy bezsensowny .... dla Ciebie to taka nasycona kaszaneczka by była idealna :loveu: Pasowała by Ci do wystroju wnętrz. Aczkolwiek , rudy pięknie łapie obiektyw ;) i na tym białym tle mmmmmmmmmmm :loveu: Quote
Recommended Posts