Alicja Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Rinuś napisał(a):Hej Wam. Tata ma gronkowca złocistego...paskudna choroba :shake: Prawdopodobnie ma od zębów...wyrwali mu dwa i jeszcze muszą wyrwać 4...:crazyeye::shake: Jestem ciekawa czy to faktycznie pomoże... Jadę teraz do taty...jest potwornie gorąco... Dzięki za kciuki!!odezwę się jak wrócę :loveu: Ano paskudna i to bardzo ... ale pamiętaj ...wiara i leki czynią cuda ...:kciuki: Quote
Vectra Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 trzymaj się malutka , będzie dobrze !!! pamiętaj że połowa sukcesu , to optymizm !!! Quote
Ania&Fibi Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Twój tatuś potrzebuje teraz bliskich. Trzymaj się. :p Quote
Rinuś Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 Ufff jestem :p Byłam u taty...Czuje się lepiej...wiadomo-antybiotyk dostaje to działa...wyrwali mu 4 zęby w poniedziałek jeszcze dwa...wtedy zrobią posiew i się zobaczy czy jest wyleczony... U nas upał...pies leży cały dzień w kącie i ani myśli wyjść na dwór...wyciągnęłam go siłą na spacer nad wisłę :eviltong: A w pracy...ktoś mądry wymyślił nam zmianę 8-20 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Mamy aferę bo podobno musimy mieć przerwę 24 godzinną od momentu rozpoczęcia pracy do momentu rozpoczęcia pracy następnego dnia...:shake:Ale z tego co ja się orientuję to taka ustawa obowiązuje a systemie trzy-zmianowym, a ja pracuję na dwie zmiany...tydzień na rano i tydzień na popołudnie...Ale mogliśmy się zamieniać jak np ja potrzebowałam iść do lekarza to osoba z rannej zmiany wzięła za mnie popołudniową na jeden dzień,a teraz zrobili tak, że jak chcę się zamienić to już muszę na cały tydzień :crazyeye: Chore to jest jakieś...ojjj będziemy walczyć...chcemy iść do doradcy prawnego bo zmiana 8-20 nie jest zgodna z prawem...i jeszcze następnego dnia przyjść na 8?:crazyeye: Nie w tej pracy,ja po 8 godzinach jestem padnięta w tym hałasie i skupieniu a co dopiero po 12 :shake: Quote
Alicja Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 :crazyeye::crazyeye:masakra 12 godzin .... ja po 9 padam na twarz :cool1:, a jak masz w umowie ?? no i chyba bez radcy się nie obejdzie :shake: a za zdrówko rodziciela nadal :kciuki: Quote
Matusz Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Teraz to już może być tylko coraz lepiej :kciuki: a z tą pracą to nie jest tak z tego co pamiętam że 24h odstępu ale 12h, bo pamiętam np, jak pracowałem w MC, to miałem na 15 do 24, a następnego dnia to samo... więc wychodzi, że minimum 12h. Quote
Rinuś Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 [quote name='Alicja']:crazyeye::crazyeye:masakra 12 godzin .... ja po 9 padam na twarz :cool1:, a jak masz w umowie ?? no i chyba bez radcy się nie obejdzie :shake: a za zdrówko rodziciela nadal :kciuki: Para dwu-zmianowa...to jaka to zmiana 8-20?ranna czy popoludniowa?Bo ja już nie wiem :shake: A Torfarm nie chce płacić nam nadgodzin...wybrać też nie ma kiedy?chore to jakieś?:crazyeye: Mamy radcę piętro wyżej ,nad swoim biurem...ciekawe ile będzie nas kosztowało takie spotkanie z nim... [quote name='Matusz']Teraz to już może być tylko coraz lepiej :kciuki: a z tą pracą to nie jest tak z tego co pamiętam że 24h odstępu ale 12h, bo pamiętam np, jak pracowałem w MC, to miałem na 15 do 24, a następnego dnia to samo... więc wychodzi, że minimum 12h. No to, że 12 czy tam 11 h to jest tak w kodeksie pracy,nowelizacja jest z 18 stycznia tego roku...ale te 24 godziny to jakieś kpiny... moje biuro liczy 25 osób...wyobraźcie sobie jak siedzimy wszyscy na ok 40 metrach kwadratowych,każda osoba rozmawia przez telefon i na dodatek telefon nawala-infolinia....przecież to idzie zwariować po 8 godzinach...:shake: Potem moja mama się dziwi czemu ja chodzę taka nerwowa:angryy: Quote
Matusz Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 [quote name='Rinuś'] moje biuro liczy 25 osób...wyobraźcie sobie jak siedzimy wszyscy na ok 40 metrach kwadratowych,każda osoba rozmawia przez telefon i na dodatek telefon nawala-infolinia....przecież to idzie zwariować po 8 godzinach...:shake: Potem moja mama się dziwi czemu ja chodzę taka nerwowa:angryy: czas zmienić pracę ? :diabloti: Quote
Rinuś Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 [quote name='Matusz']czas zmienić pracę ? :diabloti: Intensywnie nad tym myślę :diabloti: Quote
Matusz Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 [quote name='Rinuś']Intensywnie nad tym myślę :diabloti: to będzie jedyne i słuszne wyjście chyba co ?:diabloti: Quote
Rinuś Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 [quote name='Matusz']to będzie jedyne i słuszne wyjście chyba co ?:diabloti: Najpierw muszę spłacić pożyczkę w wysokości 500zł miesięcznie a potem się pomyśli :evil_lol: dobranoc :loveu: Quote
Justa Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 [quote name='Matusz'] a z tą pracą to nie jest tak z tego co pamiętam że 24h odstępu ale 12h, bo pamiętam np, jak pracowałem w MC, to miałem na 15 do 24, a następnego dnia to samo... więc wychodzi, że minimum 12h. Tak, musi być 12h przerwy i tak mówi kodeks pracy. Także walczcie ! Aczkolwiek zmiana 8-20 i 8-20 dnia kolejnego byłaby w tym wypadku zgodna. Nie wiem jak to jest w takiej normalnej pracy, ale w MC na pełen etat się pracuje czasem i po 12h - pracodawca ma prawo Ci tak wydłużyć czas pracy, jednak nie możesz przekroczyć iluś tam godzin miesięcznie i to też mówi kodeks pracy. Także najpierw sami się dowiedzcie, bo może nie ma nawet po co iśc do tego prawnika.. A po prostu zacząć szukać nowej pracy. Quote
eria Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Aczkolwiek zmiana 8-20 i 8-20 dnia kolejnego byłaby w tym wypadku zgodna to jest chore :shake: wyzysk totalny - co człowiek ma z tego dnia ? szukaj Kasiu nowej pracy .... cóż ja zarabiam mało,kokosów nie ma, ale mam coś z życia poza pracą i to jest dla mnie ważniejsze. Quote
Justa Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 eria napisał(a):to jest chore :shake: wyzysk totalny - co człowiek ma z tego dnia ? szukaj Kasiu nowej pracy .... To prawda - to jest chore. Dlatego taką pracę ja jestem w stanie znieść jedynie w wakacje. Na stałe nie ma mowy - jakieby to nie były pieniądze.. Quote
Rinuś Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 Dzisiaj w pracy mieliśmy zebranie odnośne tej sytuacji...no ale mnie oczywiście nie było bo ja pracowałam do 14 a zebranie było od 14.30 :angryy: Jutro się dowiem co i jak...ale widziałam grafik na za dwa tygodnie...w ciągu tygodnia dwa dni 8-20:angryy: padnę tam... A dzisiaj byliśmy na punkcie widokowym :loveu: namówiłam zestresowaną mamusię i mojego Łukasza...wzięliśmy Brutuska i ruszyliśmy :multi: Jedna fotka na zachętę a jutro będzie reszta:evil_lol: Quote
Rinuś Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 [quote name='Alicja']:roll: widziałam już te fotke :razz: Czułam, że to napiszesz :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ale tego nie widziałaś :diabloti::diabloti: Idę spać bo jutro na 8 do pracy...Dobranoc:loveu: Quote
Alicja Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 [quote name='Rinuś']Czułam, że to napiszesz :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ale tego nie widziałaś :diabloti::diabloti: http://images39.fotosik.pl/152/ea1fb2f7af3e549f.jpg Idę spać bo jutro na 8 do pracy...Dobranoc:loveu: dzień dobry :multi: no ta jest ćlicna ;) skąd wiedziałaś ze to napisze :hmmmm: no skąd :evil_lol: Quote
AjriszZona Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 urocze to zdjęcie http://images37.fotosik.pl/152/08fbeb3a4cb32344med.jpg Quote
Recommended Posts