Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rinuś napisał(a):
Hej Wam. Tata ma gronkowca złocistego...paskudna choroba :shake:
Prawdopodobnie ma od zębów...wyrwali mu dwa i jeszcze muszą wyrwać 4...:crazyeye::shake: Jestem ciekawa czy to faktycznie pomoże...

Jadę teraz do taty...jest potwornie gorąco...
Dzięki za kciuki!!odezwę się jak wrócę :loveu:

Ano paskudna i to bardzo ... ale pamiętaj ...wiara i leki czynią cuda ...:kciuki:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ufff jestem :p
Byłam u taty...Czuje się lepiej...wiadomo-antybiotyk dostaje to działa...wyrwali mu 4 zęby w poniedziałek jeszcze dwa...wtedy zrobią posiew i się zobaczy czy jest wyleczony...

U nas upał...pies leży cały dzień w kącie i ani myśli wyjść na dwór...wyciągnęłam go siłą na spacer nad wisłę :eviltong:

A w pracy...ktoś mądry wymyślił nam zmianę 8-20 :crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Mamy aferę bo podobno musimy mieć przerwę 24 godzinną od momentu rozpoczęcia pracy do momentu rozpoczęcia pracy następnego dnia...:shake:Ale z tego co ja się orientuję to taka ustawa obowiązuje a systemie trzy-zmianowym, a ja pracuję na dwie zmiany...tydzień na rano i tydzień na popołudnie...Ale mogliśmy się zamieniać jak np ja potrzebowałam iść do lekarza to osoba z rannej zmiany wzięła za mnie popołudniową na jeden dzień,a teraz zrobili tak, że jak chcę się zamienić to już muszę na cały tydzień :crazyeye:
Chore to jest jakieś...ojjj będziemy walczyć...chcemy iść do doradcy prawnego bo zmiana 8-20 nie jest zgodna z prawem...i jeszcze następnego dnia przyjść na 8?:crazyeye: Nie w tej pracy,ja po 8 godzinach jestem padnięta w tym hałasie i skupieniu a co dopiero po 12 :shake:

Posted

:crazyeye::crazyeye:masakra 12 godzin .... ja po 9 padam na twarz :cool1:, a jak masz w umowie ?? no i chyba bez radcy się nie obejdzie :shake:

a za zdrówko rodziciela nadal :kciuki:

Posted

Teraz to już może być tylko coraz lepiej :kciuki:

a z tą pracą to nie jest tak z tego co pamiętam że 24h odstępu ale 12h, bo pamiętam np, jak pracowałem w MC, to miałem na 15 do 24, a następnego dnia to samo... więc wychodzi, że minimum 12h.

Posted

[quote name='Alicja']:crazyeye::crazyeye:masakra 12 godzin .... ja po 9 padam na twarz :cool1:, a jak masz w umowie ?? no i chyba bez radcy się nie obejdzie :shake:

a za zdrówko rodziciela nadal :kciuki:

Para dwu-zmianowa...to jaka to zmiana 8-20?ranna czy popoludniowa?Bo ja już nie wiem :shake: A Torfarm nie chce płacić nam nadgodzin...wybrać też nie ma kiedy?chore to jakieś?:crazyeye:
Mamy radcę piętro wyżej ,nad swoim biurem...ciekawe ile będzie nas kosztowało takie spotkanie z nim...

[quote name='Matusz']Teraz to już może być tylko coraz lepiej :kciuki:

a z tą pracą to nie jest tak z tego co pamiętam że 24h odstępu ale 12h, bo pamiętam np, jak pracowałem w MC, to miałem na 15 do 24, a następnego dnia to samo... więc wychodzi, że minimum 12h.

No to, że 12 czy tam 11 h to jest tak w kodeksie pracy,nowelizacja jest z 18 stycznia tego roku...ale te 24 godziny to jakieś kpiny...
moje biuro liczy 25 osób...wyobraźcie sobie jak siedzimy wszyscy na ok 40 metrach kwadratowych,każda osoba rozmawia przez telefon i na dodatek telefon nawala-infolinia....przecież to idzie zwariować po 8 godzinach...:shake:

Potem moja mama się dziwi czemu ja chodzę taka nerwowa:angryy:

Posted

[quote name='Rinuś']
moje biuro liczy 25 osób...wyobraźcie sobie jak siedzimy wszyscy na ok 40 metrach kwadratowych,każda osoba rozmawia przez telefon i na dodatek telefon nawala-infolinia....przecież to idzie zwariować po 8 godzinach...:shake:

Potem moja mama się dziwi czemu ja chodzę taka nerwowa:angryy:

czas zmienić pracę ? :diabloti:

Posted

[quote name='Matusz']to będzie jedyne i słuszne wyjście chyba co ?:diabloti:
Najpierw muszę spłacić pożyczkę w wysokości 500zł miesięcznie a potem się pomyśli :evil_lol: dobranoc :loveu:

Posted

[quote name='Matusz']

Tak, musi być 12h przerwy i tak mówi kodeks pracy.
Także walczcie !
Aczkolwiek zmiana 8-20 i 8-20 dnia kolejnego byłaby w tym wypadku zgodna.
Nie wiem jak to jest w takiej normalnej pracy, ale w MC na pełen etat się pracuje czasem i po 12h - pracodawca ma prawo Ci tak wydłużyć czas pracy, jednak nie możesz przekroczyć iluś tam godzin miesięcznie i to też mówi kodeks pracy.
Także najpierw sami się dowiedzcie, bo może nie ma nawet po co iśc do tego prawnika.. A po prostu zacząć szukać nowej pracy.

Posted

Aczkolwiek zmiana 8-20 i 8-20 dnia kolejnego byłaby w tym wypadku zgodna

to jest chore :shake: wyzysk totalny - co człowiek ma z tego dnia ?
szukaj Kasiu nowej pracy ....

cóż ja zarabiam mało,kokosów nie ma, ale mam coś z życia poza pracą i to jest dla mnie ważniejsze.

Posted

eria napisał(a):
to jest chore :shake: wyzysk totalny - co człowiek ma z tego dnia ?
szukaj Kasiu nowej pracy ....

To prawda - to jest chore. Dlatego taką pracę ja jestem w stanie znieść jedynie w wakacje. Na stałe nie ma mowy - jakieby to nie były pieniądze..

Posted

Dzisiaj w pracy mieliśmy zebranie odnośne tej sytuacji...no ale mnie oczywiście nie było bo ja pracowałam do 14 a zebranie było od 14.30 :angryy:
Jutro się dowiem co i jak...ale widziałam grafik na za dwa tygodnie...w ciągu tygodnia dwa dni 8-20:angryy: padnę tam...

A dzisiaj byliśmy na punkcie widokowym :loveu: namówiłam zestresowaną mamusię i mojego Łukasza...wzięliśmy Brutuska i ruszyliśmy :multi:

Jedna fotka na zachętę a jutro będzie reszta:evil_lol:

Posted

[quote name='Alicja']:roll: widziałam już te fotke :razz:
Czułam, że to napiszesz :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ale tego nie widziałaś :diabloti::diabloti:

Idę spać bo jutro na 8 do pracy...Dobranoc:loveu: