Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Świetne zdjecia. Mam do Ciebie takie pytanie, oprócz tego, ze labki maja straszna skłonność do tycia i predyspozycje do dysplazji, maja jeszcze jakies wady? Nie licząc tego, ze niszczą kiedy sa niewybiegany i czasami zbyt nachalnie okazują swoje uczucia. Koleżanka dosc poważnie zastanawia sie nas labradorem. Oczywiście poczytala na ten temat, ale pomyślałam, ze warto zapytać kogoś kto posiada psiaki tej rasy.

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Wola istnienia. napisał(a):
Świetne zdjecia. Mam do Ciebie takie pytanie, oprócz tego, ze labki maja straszna skłonność do tycia i predyspozycje do dysplazji, maja jeszcze jakies wady? Nie licząc tego, ze niszczą kiedy sa niewybiegany i czasami zbyt nachalnie okazują swoje uczucia. Koleżanka dosc poważnie zastanawia sie nas labradorem. Oczywiście poczytala na ten temat, ale pomyślałam, ze warto zapytać kogoś kto posiada psiaki tej rasy.

Koleżanka może się też przejechać na wystawę i tam poznać miłośników rasy i porozmawiać :) Mi jeżdżenie po wystawach dużo dało, żeby zbierać informacje o mojej rasie :)

Posted

vege* napisał(a):
Koleżanka może się też przejechać na wystawę i tam poznać miłośników rasy i porozmawiać :) Mi jeżdżenie po wystawach dużo dało, żeby zbierać informacje o mojej rasie :)

No tak, nie pomyślałam o tym. Dziękuje. Napewno jej to zaproponuje.

Posted

A ja poznałam wczoraj blabladola, dokładnie takiego samego jak Brutus :D No anioł nie pies :D Gdyby nie jego gabaryty, to pewnie by był gdzieś wyżej na mojej liście psów, które chciałabym mieć, bo mimo, że trochę beczki i przeszkadzają mi ich krótkie łapy (jak na moje oko, no ale ja chcę charta, także... :D), to ogólnie są świetne :D. Ale jak blablador to czekolada :loveu:.
Ja też bym chciała jechać na wystawy, ale nie ma już nigdzie blisko, a na dzisiejszą wystawę w Częstochowie nie mogę jechać, a i tak bym pewnie nie zdążyła, bo już z pół godziny trwa :<.

Posted

Powiem tak, to nie są złe psy :evil_lol: zalezy co kto lubi, ja ostatnio złapałam bakcyla na szkolenie itd, ale Salma to taki beton czasem i niby wie o co mi chodzi , ale jej się nie chce tego robic :) za to ma masę energii jeśli chodzi o bieganie na łakach za tropem saren np. Brutus to anioł, on jest ogolnie bezproblemowym psem :) tzn teraz taki jest, bo wczesniej miał swoje jazdy jak np wyskakiwanie do samców z mordą :)
Labradory to psy aktywne, potrzebują dużo ruchu, najlepiej dostęp do wody. z chorób no to teraz dosyć częsta przypadłością są choroby oczu więc jak brać psa to tylko z hodowli gdzie rodzicie są co roku badani na oczy, no dysplazja. Mi się ciapki takie trafiły, ale znam też bardzo aktywne labradory, które naprawdę potrzebują uwagi. To psiak dla osoby aktywnej, ale też bez przesady :) jak jest dobrze wychowany to w domu potrafi się wyłączyć i po prostu iść spać :)

a w weekend byliśmy na wsi u mojego brata, mała fotorelacja :)

Jumper - przybłęda mojego brata

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
Posted

Trochę nas nie było ;-) Ale chyba czas pokazać, że żyjemy :)

Wczoraj mieliśmy trening z bażantem, Salmie poszło super :) doszła po włóczce bez problemu i przyniosła :)

Bruti jak to Bruti :P  pies wyprany z popędów :) ale dummika jakoś wziął :P

00000013.jpg

00000015.jpg

00000016.jpg

00000017.jpg

00000018.jpg

• 3 months later...
  • 3 months later...
Posted

Witam

Zaglądnęłam,ponieważ jestem zainteresowana obrożą którą zobaczyłam w ogłoszeniach na sprzedaż.)chodzi mi o pomarańczową,półzacisk tylko nie mogę wysłać wiadomości.Czy ogłoszenia nadal aktualne?

Jak tak prosiła bym o kontakt ,tu,u mnie w galerii lub na maila:zuzaiandrzej@o2.pl

Dzieki z góry

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...