Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No u mnie na wsi to z kolei mało co się spotyka czlowieka z psem na smyczy. Jedna babcia psa wyprowadza, ale na sznurku i jak ten pies nas widzi to wyrywa az mu oczy wyskakują z oczodołów :D Rico nauczył się już olewać te "stałe' psy, gorzej jak jakiś nowy jest. Suki lubi, o tyle dobrze...

No i właśnie- blablador się nie powinien liczyć!

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Rinuś']JAKIES KUNDLE się przybłąkały :diabloti:[/QUOTE]

[quote name='dog193']Nom, widzę właśnie. Kundle i jakiś ładny foksik :loveu: :diabloti:[/QUOTE]

pffff tam jest pisz pan piczbull najprawdziwszy! Ewa coś o tym wie :evil_lol: Także wypraszam sobie takie podłe insynuacje!

[quote name='gops']Labradory , to się nie liczy !To lamerska rasa jest :lol:[/QUOTE]

Otototo! Amen!

Posted

Zazdrościcie po prostu, że mam takie grzeczne piesełki :diabloti:

[IMG]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10501807_856832427674659_4665795786771303369_n.jpg?oh=2f68a6189cac7c3e221103b421060120&oe=547E901C[/IMG]

[IMG]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10624850_856231284401440_2893489128557502884_n.jpg?oh=8adbf56a6c0189dc21859ceb782d2979&oe=546E4F01[/IMG]

[IMG]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/156064_856231287734773_7276835031794365274_n.jpg?oh=6265a3af9879cbf3839f858791035394&oe=5472F10B&__gda__=1415757449_24a39373fdf23805f14c73f1de407f9a[/IMG]

Posted (edited)

Witam na pewno nie w tym wątku powinnam pytać ale może jest ktoś kto mi podpowie gdzie kupić labladorka psa do kochania dla dzieci.Pozdrawiam.Mieszkamy niedaleko Olsztyna,warmińsko-mazurskie.

Edited by arek-agata
dane
Posted

[quote name='arek-agata']Witam na pewno nie w tym wątku powinnam pytać ale może jest ktoś kto mi podpowie gdzie kupić labladorka psa do kochania dla dzieci.Pozdrawiam.[/QUOTE]
Tu są fajne la[B]bla[/B]dorki dla dzieci :)
[url]http://www.smyk.com/suki-labrador-maskotka-35-cm,p1099475720,zabawki-gry-dla-dzieci-p[/url]

Posted

Bardzo śmieszne jak byłam na tym forum 10 lat temu to można było porozmawiać a teraz widzę ,że skład zamknięty dla osób z zewnątrz.A potem się dziwicie ,że ludzie płaca spore pieniążki pseudo hodowlom, za psy "rasowe"

Posted

[quote name='arek-agata']Bardzo śmieszne jak byłam na tym forum 10 lat temu to można było porozmawiać a teraz widzę ,że skład zamknięty dla osób z zewnątrz.A potem się dziwicie ,że ludzie płaca spore pieniążki pseudo hodowlom, za psy "rasowe"[/QUOTE]

moze dlatego ze "piesek dla dzieci do kochania" to niezbyt trafne określenie. Psa moze wziąć rodzic, osoba odpowiedzialna i dorosla i wyznaczać dziecku jakieś obowiązki bo pies to glownie obowiązek jak pewnie wiesz. Do kochania to są pluszaki, pies jest do kochania, opieki, nauki odpowiedzialności. A po 10latach na forum nie umiec szukać i pisać w odpowiednim dziale to dopiero. Lincz tu byl spodziewany i pewnie jeszcze nie jedna osoba cos tu skomentuje.

Posted

dziesięć lat to tu nie wchodziłam bo zaczęły tu się jakieś wojny słowne i mi się to nie podobało komentujcie sobie a jeśli ktoś ma jakiegoś psiaka "do kochania" czyli nie na wystawy bo tak nawet w metryce piszą hodowcy, to proszę o kontakt na maila.A za pluszaki dziękuję.Poniżajcie i obrażajcie nadal ludzi z zewnątrz to niedługo sami zamkniecie to forum. Z wyrazami podziękowania za uprzejmość ,pozdrawiam normalnych bo pewnie jeszcze tu jacyś są.

Posted

[quote name='arek-agata']Bardzo śmieszne jak byłam na tym forum 10 lat temu to można było porozmawiać a teraz widzę ,że skład zamknięty dla osób z zewnątrz.A potem się dziwicie ,że ludzie płaca spore pieniążki pseudo hodowlom, za psy "rasowe"[/QUOTE]
Mnie to niestety nie śmieszy, a na początek proponuję nauczyć się pisać poprawnie nazwę poszukiwanej rasy :)

Posted

Żaden pies nie jest do kochania dla dzieci... tym bardziej Labrador, który potrzebuje dużej dawki ruchu i sporo zainteresowania. Jeśli jestes świadoma tego, że to są 30kg klocki które nie zawsze panują nad tym co robią i bedziesz umiała sprostać jego potrxebom to ok, bo wielu ludzi myśli ze to bezproblemowe pieski, ale tak nie jest niestety...trzeba je wyszkolić i poświęcić mnóstwo czasu wtedy zycie z nimi jdst przyjemne.

Posted

Jak ktoś pisze o labku dla dzieci to od razu mam przed oczami syna sąsiadki wyjeżdżającego na twarzy z klatki za psem, bo piesek zobaczył moją sucz i chciał się przywitać. 40 kilo żywej miłości do otoczenia :loveu:

Posted

*Monia* napisał(a):
Jak ktoś pisze o labku dla dzieci to od razu mam przed oczami syna sąsiadki wyjeżdżającego na twarzy z klatki za psem, bo piesek zobaczył moją sucz i chciał się przywitać. 40 kilo żywej miłości do otoczenia :loveu:

A tak z ciekawości- ile syn miał lat? Bo je wczoraj będąc w Łodzi widziałam chłopaka na oko 11 lat, dosyć kruchej budowy z przerosnientym owczarkiem niemieckim. Chłopak musiał za nim isc-biec, kiedy owczarek poczuł jakiś zapach na trawie. Zastanawiało mnie- co jakby poczuł cięczke? No, chyba, ze to była suka, ale na oko, troche za duza.

Posted

No jak to co, różaniec i się modli :evil_lol:
Dlatego dla mnie poronionym pomysłem jest wyprowadzanie psów przez niektóre dzieci. Nie mówię tu o takich nastolatkach, które ćwiczą z psami i wiedzą co zrobić w danej sytuacji. Sama miałam 12lat jak wzięłam Tine i nie miałam żadnych problemów z opanowaniem jej na spacerze, słuchała się lepiej niż teraz :diabloti: Za to jak widzę te dzieci, którym mama kazała wyjść z psem, a oni się dyndają jak obciążnik na drugim końcu smyczy to mnie ciarki przechodzą. Zero opanowania psa, nawet nie posadzą tego psa na dupę żeby mieć większą kontrole. Hitem i tak są dzieciaki z psami pokroju labka na flexi :D

Posted

arek-agata napisał(a):
dziesięć lat to tu nie wchodziłam bo zaczęły tu się jakieś wojny słowne i mi się to nie podobało komentujcie sobie a jeśli ktoś ma jakiegoś psiaka "do kochania" czyli nie na wystawy bo tak nawet w metryce piszą hodowcy, to proszę o kontakt na maila.A za pluszaki dziękuję.Poniżajcie i obrażajcie nadal ludzi z zewnątrz to niedługo sami zamkniecie to forum. Z wyrazami podziękowania za uprzejmość ,pozdrawiam normalnych bo pewnie jeszcze tu jacyś są.

kontakt z hodowlami i cały temat ...z każdym hodowcą można się dogadac co do ceny psa ; nie dziw sie , ze takie otrzymujesz odpowiedzi , bo niestety ŻADEN pies nie jest psem dla dziecka , no chyba , ze jest to odpowiedzialny 16 latek ... opiekunem każdego psa ma być osoba dorosła , ona musi zadbać o wychowanie , szkolenie , zdrowie itd ...psa . Zaden pies nie rodzi się niańką , każdy wymaga nauki , tak jak każde dziecko wymaga przygotowania do wprowadzenia psa do domu i przestrzegania zasad . To tyle .

Fajne 2 jełopki :loveu:
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10603253_863034377054464_6675184130539716900_n.jpg?oh=503e0725244dc175449e4fb5bcef7df4&oe=5475941C&__gda__=1415911829_04b33d774f0e1ca5a8af3cb129d1bd1c

A nas w Mikoszewie zaatakował labuś biszkopcik , był śliczny , z obrożą na szyi , ale szedł sobie sam , był bardzo pewny siebie , widać pan na włościach , szliśmy 4 dorosłe osoby , Ozzy i Boxa i wcale nie było miło :( ...tylko miałam siatę z zakupami i walczyłam jak mieczem :grins:

Posted

Alicja napisał(a):

A nas w Mikoszewie zaatakował labuś biszkopcik , był śliczny , z obrożą na szyi , ale szedł sobie sam , był bardzo pewny siebie , widać pan na włościach , szliśmy 4 dorosłe osoby , Ozzy i Boxa i wcale nie było miło :( ...tylko miałam siatę z zakupami i walczyłam jak mieczem :grins:

No wolno biegające labrradory są czasem straszne...nie zazdroszczę spotkania, bo labki to w 9 na 10 przypadków podbiegają do danego psa, nie omijają jak inne jakieś np bezdomniaki, takie bezdmny pies nie podejdzie do obcego psa... u mnie Brutus omija obce psy ale Salma leci jak głupia, pracujemy nad tym cały czas.

Posted

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10603253_863034377054464_6675184130539716900_n.jpg?oh=503e0725244dc175449e4fb5bcef7df4&oe=5475941C&__gda__=1415911829_04b33d774f0e1ca5a8af3cb129d1bd1c - co pieski miały opowiadane że tak słuchają zawzięcie? ;)

Wola istnienia. napisał(a):
A tak z ciekawości- ile syn miał lat? Bo je wczoraj będąc w Łodzi widziałam chłopaka na oko 11 lat, dosyć kruchej budowy z przerosnientym owczarkiem niemieckim. Chłopak musiał za nim isc-biec, kiedy owczarek poczuł jakiś zapach na trawie. Zastanawiało mnie- co jakby poczuł cięczke? No, chyba, ze to była suka, ale na oko, troche za duza.

Chyba miał z 9, ale dosyć spory jak na swój wiek. Jeśli chodzi o cieczkę to jak tylko słyszałam zamykanie drzwi od sąsiadów w okresie cieczkowym Hexy i tupot łap laba wiałam jak najdalej od trasy jego lotu. Nie było miło jak postanowił się zabawić ze mną jak byłam bez suczy, a jak byłam z suczą było jeszcze gorzej :shake:. Oczywiście winą za to byłam obarczana ja, bo dlaczego mam sukę i pozwalam jej cieczkować :angryy:. Dlatego teraz doceniam życie na moim zadupiu gdzie prawie nie ma biegających piesków i użeram się jedynie z debilami drażniącymi psy :mad:

Posted

*Monia* napisał(a):

wydawałam z siebie bardzo głupie dźwięki :evil_lol:
Paulina94 napisał(a):
Piękny duet :)

a dziękuję bardzo :)

Salma dzisiaj kończy 2 lata :) mały diabeł, leci ten czas szybko :)