Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam wyniki dzisiejszego badania krwi Łatka:

wzrosły leukocyty - 10,3 (już w normie):multi:
ALAT - 128 (dużo lepiej):multi:
AP- 476 (dużo lepiej):multi:
ASPATu nie badali (nie wiem, czemu:roll: )

Dla porównania poprzednie wyniki z 23 grudnia:

ALAT 189 (norma do 50)
ASPAT 240 (norma do 37)
AP 1083 (norma do 153)
Leukocyty 3,86 (norma 9-10) ale bardzo liczne leukocyty młode

Poza tym - czego nie wiedziałam wcześniej - Łatek miał podwyższony poziom mocznika. To dzisiejsze badanie wykazało, ze mocznik jest w normie!!!!:multi:

Wymiotów nie było! Jest git! nie mogę się doczekac, kiedy wyjdzie z kliniki. On tam zaraz uświerknie!!;)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiecie, co? Nie chcę studzić atmosfery, ale ja jestem strasznie zabobonna, i coś to wszystko za różowo wygląda....:cool3: Boszzz, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Kurczę, no nie wiem, co mnie naszło. Nagle opadły mnie jakieś wątpliwości, czy wszystko się uda... od razu jednak zaznaczam, ze nie mam podstaw do tych wątpliwości (może jestem walnięta????:crazyeye: :cool1: ).

Posted

No niby wiem, ale ja do tej pory byłam kiepska w adopcjach, dlatego tak się martwię:stupid: . Tak strasznie mi zależy na Łatku, że aż się w pracy zawstydziłam. Dziś weszłam na salę z okrzykiem" Łatek ma dom!", podczas gdy wszyscy inni wchodzili z życzeniami "Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!":hmmmm: Ja tylko o nim myślę. Ciągle.

Najgorsze jest to, ze jak jedna rzecz się kończy, to w jej miejsce pojawia się dużo więcej innych - patrz Milanówek, Kielce, Ostróda, suczka zakopana żywcem, itd. To horror!:placz:

Posted

wiem, horror dookoła, ale z Łatkiem to już jasna sprawa- super wyniki, super pies, super dom, super hotel i super dom ostateczny :)
więc nie ma się o co martwić, a że o Łatku ciągle myślisz to tylko jak najlepiej o Tobie świadczy :)

Posted

Dzwonili z kliniki. Na koncie zostało 3 złote. :crazyeye: Jutro jadę o 5.30 wpłacić 100 złotych. Mam nadzieję, że to koniec, bo nie wyrobimy finansowo. Jutro tuż po 20.00 Łatek będzie miał usg i wtedy zapadnie decyzja, kiedy wychodzi. Mam nadzieję, że już we czwartek. Jutro mają mi wypisać receptę na jakieś ludzkie leki. Pytałam o to, czy mamy płacić za ten lek osłonowy na wątrobe, skoro go odstawili. dr Persona powiedizala, ze tsak, bo jak Łatek nabierze sił, znów powinien ten lek dostawać.

Posted

Kochani
Apeluję kolejny raz-potrzebujemy pieniądze na karmę dla Łatka na zcas pobytu w domu tymczasowym.
Iza poprosi w klinice o dokładne rozliczenie, co i ile kosztowało, bo tempo wykruszania się pieniędzy jest kosmiczne...
no i czekam na info ile pieniędzy jest w skarpecie Łatka na afn

Posted

Podliczyłam wszystko:

Na moje konto od dogomaniaków wpłynęło na Łatka 250 złotych.

Ja do tej pory na Łatka wydałam (wliczając w to jutrzejszą wpłatę 100 złotych) 700 złotych. Na to składają się następujące wpłaty:

28.12.06 - 100 zł na karmę
28.12.06 - 200 zł na leczenie
30.12.06 - 300 zł na leczenie
02.01.07 - 100 zł na leczenie

Na wszystko mam kwity z kliniki.
Różnica wynosi więc 450 złotych. Jeśli przyjmę, że kolejne 100 zlotych na Łatka przeznaczyłam ze sprzedaży ubranek, zostaje 350 złotych. I tak naprawdę potrzebowałabym wpłaty tylko 100 złotych. To na tę chwilę wystarczy.

Oczywiście, jutro dojdzie realizacja recept, a potem finansowanie karmy i ewentualnych wizyt u weta w DT. Ja się zobowiązałam do pokrycia kosztów karmy i z tego zobowiązania się wywiążę, ale nie mogę już więcej kaski dokładać ani do leczneia ani do innych rzeczy. Strasznie tego dużo....

Posted

Wpłaciłam 100 złotych. Dostałam kolejny kwit. Jako że nie miałam rano czasu czekać na wydruk rozliczeń, poprosiłam klinikę o przesłanie faksu, zaznaczając, że nie zgadzają się nam rachunki.

Według moich wyliczeń powinno być mniej więcej tak:

- od 28 grudnia do dziś, tj. 03.01.07 - za sam pobyt w hotelu (6 dób) - 35x6=210 złotych

- Zentonil (tenm lek osłonowy na wątrobę, który podano tylko 2 razy, bo Łatek źle na niego reagował; podawanie ma być wznowione:roll: - 105 złotych

- wczorajsze badanie krwi - 60 złotych

- karma (odłożonych 10 puszek Intestinalu; wystarczy na zapas nawet po wyjściu psa z kliniki) - 10x10 zł= 100 zlotych

- Do tego dochodzą koszty kroplówki, antybiotyku, środków p-wymiotnych; ich wartości nie znam, ale nie mogą to być duże pieniądze.

Jak więc widzicie, żadną maira nie wychodzi tu 700 złotych, które już od nas dostali:cool3:. No nic. Poczekam na oficjalne rozliczenie!

Łatek ma się dobrze. Nie wymiotuje. Wieczorem usg i decyzja, kiedy może wyjść.

Posted

Mam już zestaw faksów z kosztorysem. Nic z niego nie rozumiem:chaos:Są to jakieś luźne, nieprecyzyjne i niesystematyczne zapiski. Absolutnie nic z nich nie wynika. Muszę to wyjaśnić osobiście z lekarką prowadzącą. Zrobię to przy wyjściu Łatka z kliniki, żeby nie zadrażniać sytuacji.

Wyczytałam z tych notatek, że wczoraj Łatek miał słaby apetyt. To jedyna niedobra informacja.8)

Podaję też pełne wyniki wczorajszego badania krwi:

leukocyty - 10,3 (norma 9-10)
erytrocyty - 6,73 (norma 5,5 - 8,0)
hemoglobina - 9,10 (norma 7,4 - 11,2)
hematokryt - 0,45 (norma 0,37 - 0,55)
śr. obj. krwinek - 67 (norma 60-77)
MCHC - 20,20 (norma 19,8 - 22,3)
płytki krwi - 317 (norma 200-580)
kwasochłonne - 1 (norma 2-10)
pałeczkowce - 5 (norma 0-3)
segmenty - 77 (norma 60-77)
limfocyty - 17 (norma 12-30)
ALAT - 128 (norma 3-50)
AP - 476 (norma 20-153)
glukoza - 101 (norma 70-120)
kreatynina - 0,80 (norma 1 - 1,7)
mocznik - 38,5 (norma 20-45)

Posted

ja wczoraj wpłaciłam 50 na AFN, ale na stare konto, a podobno jest nowe, trochę, nie wiem jak to sprawdzić czy wpłynęly ostatecznie do skarpety :shake:

Ustalcie KOchani między sobą to.:razz:

Posted

Iza!!!
na dzień dzisiejszy w skarpecie Łatka na AFN jest
110 zł
jak potrzebne- pisz do Aga_Mazury ,
albo
GreenEvil
niech przelewają kaskę na Twoje konto!!!

mają zamieszanie, bo przełom roku- banki opóźniaja wpłaty,założyli nowe konto, a ludzie jeszcze wpłacają na stare- miejmy nadzieję że kwoty wpłacone na stare też uwzględniają na bierząco w rozliczeniach!!!

Beata R... nie wiem czy Twoja wpłata jest zaksięgowana już bo jak na złość- akurat wczoraj podali tylko stan skarpet (rozliczenie częściowe, bez podania od kogo wpłaty) dziś to mają uzupełnić...ale jest taka opcja że wliczone- wczoraj gdy wychodziłam z pracy było 45 zł...

Myślę że jeżeli czytający wątek Łatka mają zamiar go wspomóc finansowo- najprościej będzie jak po prostu tu podam nr- konto AFN (dla tych co wolą przez AFN, a nie bezpośrednio do
iza_szumielewicz(Iza podaje swoje konto na PW- dla zainteresowanych)...

Numer konta: AFN
78213000042001038801430001
VWBank

ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

tytuł wpłaty: [SIZE=5]Łatek Ursynów

Posted

iza_szumielewicz napisał(a):
Dzięki, clockwork!!!!!!!:)

Już napisałam do Aga_Mazury!

:cool2:
POMAGAM JAK MOGĘ... GDYBYM TYLKO MIESZKAŁA BLIŻEJ W-WY... MOGŁABYM SIĘ WYKAZAĆ PRAKTYCZNIE NIE WIRTUALNIE...

Posted

iza_szumielewicz napisał(a):
Mam już zestaw faksów z kosztorysem. Nic z niego nie rozumiem:chaos:Są to jakieś luźne, nieprecyzyjne i niesystematyczne zapiski. Absolutnie nic z nich nie wynika. Muszę to wyjaśnić osobiście z lekarką prowadzącą. Zrobię to przy wyjściu Łatka z kliniki, żeby nie zadrażniać sytuacji.

Wyczytałam z tych notatek, że wczoraj Łatek miał słaby apetyt. To jedyna niedobra informacja.8)

Podaję też pełne wyniki wczorajszego badania krwi:

leukocyty - 10,3 (norma 9-10)
erytrocyty - 6,73 (norma 5,5 - 8,0)
hemoglobina - 9,10 (norma 7,4 - 11,2)
hematokryt - 0,45 (norma 0,37 - 0,55)
śr. obj. krwinek - 67 (norma 60-77)
MCHC - 20,20 (norma 19,8 - 22,3)
płytki krwi - 317 (norma 200-580)
kwasochłonne - 1 (norma 2-10)
pałeczkowce - 5 (norma 0-3)
segmenty - 77 (norma 60-77)
limfocyty - 17 (norma 12-30)
ALAT - 128 (norma 3-50)
AP - 476 (norma 20-153)
glukoza - 101 (norma 70-120)
kreatynina - 0,80 (norma 1 - 1,7)
mocznik - 38,5 (norma 20-45)

wybaczcie, bo naprawdę bez jakiejkolwiek złosliwości przypomnę, że kiedyś straszna była afera za zbyt szczegółowy rachunek wystawiony przez Psi Los. Może jednak szczegółowość wyliczeń nie jest wadą?

Posted

Iza była niedawno u Łatka , wzięła go na spacerek.
Piesio ciągnie jak szalony :multi: i zrobił piękną kupkę :)
Iza go też zważyła, jak sięokazało nikt dotąd tego nie zrobił!! :crazyeye:
Łatuś waży... zaledwie 11,8 kg!!!