Jump to content
Dogomania

GRECJA 22-24.06.2012 - 2x CACIB, CAC

Recommended Posts

Posted

WITAM
Wybieramy się busem na wystawy do Grecji. :multi:
Chętnych proszę o kontakt na : krzysio40
@op.pl

3 X SHOWS
Greek Bred Dogs Show CAC
22 June 2012
&

CACIB SHOW
23 June 2012

MEDITERRANEAN WINNER SHOW 2012 -
CACIB SHOW
24 June 2012

Posted

Oczywiście ,że Flaire i pawełg jesteście już na liście. Panbazyl my też lubimy Twoje towarzystwo...ulubione Twoje miejsce czeka:)Danusia i Jola WAS również już zapisałem.:)czekam jeszcze na ostateczną decyzję 2 dziewczyn. No i będziemy mieli komplet/9 osób/ :multi: :multi: :multi:
Szykuje się fajna ekipa. Już sie nie mogę doczekać;)

Posted

moje miejsce ulubione :) Ech.... :) No i jak Danusia z Jolą jadą, to koniecznie, koniecznie musimy być :)
......
ja mam teraz na "hotelu" mała suczkę jednej z aktorek z teatru "Gardzienice" - oni sa wlaśnie w Grecji na spektaklach, mieli wracać wczoraj, ale z powodu strajku generalnego w Grecji siedzą na lotnisku a suczka sie do mnie coraz bardziej przyzwyczaja.

Posted

ale na małego psa, kolankowego (tj tego co moze lecieć w kabinie), psy duże jak moje "placą" za każdy kg wagi własnej.... Więc czasem jest to drożej jak dla ludzia. (przywoziłam z Hiszpanii samolotem psa, drogi biznes, i w dodatku pies musiał byc w luku bagażowym gdzie jest zimno a nie takie warunki jak w kabinie, w specjalnej lotniczej klatce)

Posted

panbazyl, ale Ty piszesz o lotach wewnątrz Europy, które faktycznie są dla dużych psów bardzo drogie, a pawelg pisze o lotach do Ameryki, które nie są... ;) Konkretnie, bez względu na to, czy pies jest mały, czy duży, czy leci w kabinie, czy w luku, za "bilet" do USA płaci tyle samo, czyli ostatnio ok. 120 euro.

Posted

panbazyl napisał(a):
No fakt, i jakos nie drogo :) To nie rozumiem czemu moja koleżanka tak marudzila, ze do RPA drogo jej psy wyszla podróż (ale to Afryka, moze na Ameryke jakas promocja???)

tak nasza znajoma wyjeżdżała z dorosłymi dużymi psami do RPA musiała wtedy mieć swoje kenele ceny....koszmarnie duże

Posted

panbazyl napisał(a):
No fakt, i jakos nie drogo :) To nie rozumiem czemu moja koleżanka tak marudzila, ze do RPA drogo jej psy wyszla podróż (ale to Afryka, moze na Ameryke jakas promocja???)

Może nie tyle promocja, co specjalne stawki... ;) Tak jest odkąd regularnie latam z psami między USA a Europą, czyli od ok. 10 lat. Te stawki wzrosły nieco przez te lata, ale nie za bardzo i nadal są liczone od psa, nie od wagi. Ale to pod warunkiem, że pies leci z pasażerem (albo w luku, albo w kabinie, ale z pasażerem) - jeśli leci sam, to leci jako cargo i wtedy ceny są od kilograma i koszmarne również między Europą a Ameryką.

Posted

krzysio napisał(a):
Może Panbazyl miała na myśli mój przypadek a natomiast sprowadzenie z RPA szczeniaka. Koszt wyliczono..... -zależy od linii 630-750eu :angryy:

a faktycznie, jeszcze i Ty.... Ale ja myslałam o tym przypadku poniżej
krzysio napisał(a):
tak nasza znajoma wyjeżdżała z dorosłymi dużymi psami do RPA musiała wtedy mieć swoje kenele ceny....koszmarnie duże

o tym właśnie, z dorosłymi psami. fakt, za szczeniaka (malej rasy) podali taką cenę że szok

Posted

Flaire napisał(a):
Może nie tyle promocja, co specjalne stawki... ;) Tak jest odkąd regularnie latam z psami między USA a Europą, czyli od ok. 10 lat. Te stawki wzrosły nieco przez te lata, ale nie za bardzo i nadal są liczone od psa, nie od wagi. Ale to pod warunkiem, że pies leci z pasażerem (albo w luku, albo w kabinie, ale z pasażerem) - jeśli leci sam, to leci jako cargo i wtedy ceny są od kilograma i koszmarne również między Europą a Ameryką.

moj po Europie latał z właścicielem i cena byla kosmiczna.... czyli taniej do Stanów - moze pomyslimy tam nad jakąs wystawa? :)

Posted

Ja bardzo chętnie;) Tylko nasz chłopak troche duży...więc dowiedz się jak to z tą opłatą jest...A może skoczymy do USA? Poprosimy Flair aby nam wyszukała jakąś wystawę ....tylko po takim wypadzie nie wraca sie z championatem-niestety. Ech...

Posted

panbazyl napisał(a):
moj po Europie latał z właścicielem i cena byla kosmiczna....
Bo - jak już pisałam - po Europie jest drogo - czy z właścicielem, czy bez. Natomiast do Stanów i w samych Stanach, psy lecące z właścicielem obowiązują specjalne stawki. Jak długo się te stawki utrzymają - nie wiem, bo coraz mniej linii lotniczych pozwala brać psy jako bagaż (czy w kabinie, czy w luku) i raczej chcą, żeby je wysyłać oddzielnie jako cargo - a wtedy właśnie ceny lecą w górę.

panbazyl napisał(a):
czyli taniej do Stanów - moze pomyslimy tam nad jakąs wystawa? :)
Zdecydowanie taniej psa brać do Stanów, pod warunkiem, że właściciel też leci - a to już niekoniecznie taniej... ;) Natomiast zgłoszenia na wystawy też tam są o wiele tańsze. Teoretycznie jest możliwe z wypadu na długi weekend do USA wrócić z championatem, ale praktycznie, po pierwsze, trzeba wybrać ten weekend tak, żeby były cały weekend jakieś bardzo duże, ważne wystawy (najprawdopodobniej musiałyby to być wystawy specjalistyczne dla konkretnej rasy), a po drugie, trzeba mieć bardzo, bardzo wybitnego psa i kilkakrotnie pokonać wielu konkurentów. Więc praktycznie to raczej trudne. :(