Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

skallska napisał(a):
Wrzuciłam ten link, bo widze podobieństwo. Obstawiam mixa z owczarkiem belgijskim, minus łapki naszych sikawek-za malutkie na owczarka

dlatego mówię "o kurteczka" bliżniaczka paskudów tam jest na jednym ze zdjęć :)

Posted

Te, które dostałam maja w miarę jednolite futerko, ale Sezam ma sporo szarego, te które są u Ani Wolny są bardziej szare niz beżowe, z dużymi wstawkami białymi. Jeden z moich tez ma spory krawacik biały...

Na owczarki chyba za małe??? 2-miesięczny owczarek wazy parę kilo, nie wiem czy w ciągu 3-4 tygodni sa w stanie aż tak przybrać...

Posted

Po zębach sądząc to mogą z nich urosnąć krokodyle nawet, a z apetytu, to już sama nie wiem. Ostatnio dostają podwójne porcje, bo po pierwszej tuptają i piszczą o jeszcze :) Sezam dziś się wykąpał w wołowinie z kleikiem. Nie wiem, czy z zamiarem zamarynowania się, czy miał jakiś inny cel, ale zarobił sobie na pierwszą w życiu kąpiel w umywalce. Mokre chusteczki, ani ściereczki nie dały absolutnie nic. Teraz ma czyste i mięciutkie futerko. Hmmm... może to miała być odżywka na włosy :razz: taka do spłukiwania :)

Posted

pożyczyłam transporterek od Rufuska (kota córki) i małżonek po pracy przyjedzie po maleństwa, kończy o 13:30, musi przedostać się przez korki, przyjedzie sam ale włoży je do transporterka i mam nadzieję, że da radę z przewozem.

Posted

Taki tekst na szybko dla Suzi:

Suzi to maleńka, delikatna suczka, która wraz z rodzeństwem została porzucona w wieku dwóch tygodni na pewną śmierć. Dzięki pewnemu taksówkarzowi, który ją znalazł, a potem wolontariuszce została uratowana. Teraz jest już odkarmiona i odrobaczona. Bardzo lubi kontakt z człowiekiem, a także z innymi psami. W tej chwili Suzi ma około 4-5 tygodni. Jest odrobaczona i potrafi samodzielnie jeść z miseczki.To psie dziecko potrzebuje wiele uwagi i miłości, aby zapomnieć o niezbyt szczęśliwym starcie, a przede wszystkim swojego człowieka, który pokaże jej świat i już nigdy nie zostawi w kartonie na pewną śmierć.

Posted

Bazyl to przebojowy, uroczy piesek, jednak jego początki nie były łatwe -wraz z rodzeństwem został porzucony w wieku dwóch tygodni na pewną śmierć. Dzięki pewnemu taksówkarzowi, który go znalazł, a potem wolontariuszce został uratowany. Teraz jest już odkarmiony i odrobaczony. Bardzo lubi kontakt z człowiekiem, a także z innymi psami. W tej chwili Bazyl ma około 4-5 tygodni i już widać, że będzie z niego niezły agent. Jest najodważniejszy z rodzeństwa, wszystkiego się nauczył pierwszy, nawet jemu, jako pierwszemu przebiły się kiełki. To wyjątkowy piesek, tylko dla kogoś, kto doceni jego temperament :) Maluch jest odrobaczony i potrafi samodzielnie jeść z miseczki.To psie dziecko potrzebuje wiele uwagi i miłości, aby zapomnieć o niezbyt szczęśliwym starcie, a przede wszystkim swojego człowieka, który pokaże mu świat i już nigdy nie zostawi w kartonie na pewną śmierć. Przy Bazylku nie sposób się nudzić. Ma silną osobowość i uwielbia się bawić.

Posted

Grubaski juz są, mój wet. ma do nich zajrzeć w sobotę albo w niedzielę. Tak na oko wydaja mi sie zbyt grubiutkie.... Ale nie sposób im odmówić papu, bo od razu głośno krzyczą: więcej, więcej, więcej!!! Roksia juz parę razy dała im do zrozumienia, że buda jest tylko jej i żadna obca łapa nie może tam stanąć, zabiera im zabaweczki spod pyszczka, dobrze że do kojca nie wskakuje.
Porobiłam zdjęcia malutkiej kolacyjki - prawie deserku, czyli serka waniliowego, dwa opakowania to dla nich "pryszcz"...

Suzi

Sezam

Bazyl

Posted

Sezamek, to mój typ! Przebojowy mądraliński, który wszędzie wchodzi, poszedł nawet do drugiego pokoju na zwiedzanie. Reszta raczej nie wychodzi z pokoju. Zmieniłam jednak kojec, zobaczymy jak dalej będzie wygodniej... Z wysokiego kojca nie potrafią wyjść na siusiu i lały na posłanie, a tak wychodzą na zewnątrz.

Mają teraz wyjście z boku i mogą zasuwać na siusiu poza kojec

Słodki Sezamek!!!

Każdy w innym kącie, Bazylek śpi zawsze przytulony do futrzaka, Sezam woli luz, a Suzi różnie!

A tu urocza Suzinka - laleczka śliczna!

Posted

maluchy podwoiły swoją wielkość!

Bazyl - 1,650 kg
Sezam 1,400 kg
Suzi 1,500 kg

A tu zdjęcie ważonej Suzi, zachowywała się jak dama, grzecznie czekała aż ją zważą, Bazylek uznał że nie lubi wagi i trzeba szybko z niej wyjść, a Sezam kręcił się jak na karuzeli

Zdjęcie Suzi