Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pajunia napisał(a):
To ja troszenke poprawie.

Ich bin glücklich, ich freue mich sehr, das Eddy ein Zuhause gefunden hat. :evil_lol:

Stary belfer jestem.

hihihi , ja glupi zapomnialem ze posiłkowy na koncu stoi :mad::mad::mad::eviltong::eviltong:

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

pajunia sie na rozkaz pani Prezes melduje :evil_lol: i zamieszczamy po kolei. ( Aramiska jeszcze nie mam :placz: , ale bede pancia od jutra molestowala:evil_lol: )

Opik Eddy na spacerku ( tylko jedno zdjatko dostalam)

Berni

a tu Mini:

Posted

ciekawe czy się Mini ucieszy jak zobaczy swoją mamę i Ciotkę ;)...bo chyba zobaczy...

a co Ci Państwo tak mało Opika fottografują ;)....

Berni widac męznieje...:)...a domku dla nich nie widać? :oops:

Posted

Domku dla nich na razie nie widac,:placz: ale Mini pojedzie do mnie. Przeciez mi sie nudzi tutaj, zbyt malo psiakow u mnie w domu. :eviltong: Z matka i ciotka sie spotkaja, ale chyba nie na dlugo.
A Ty ciotka, co po nocach na dogo siedzisz, spania nie masz. Idz, pospij. Wypocznij i niech Ci sie snia wszystkie twoje pisaki w nowych domkach.:lol:

Posted

pajunia napisał(a):
Domku dla nich na razie nie widac,:placz: ale Mini pojedzie do mnie. Przeciez mi sie nudzi tutaj, zbyt malo psiakow u mnie w domu. :eviltong: Z matka i ciotka sie spotkaja, ale chyba nie na dlugo.
A Ty ciotka, co po nocach na dogo siedzisz, spania nie masz. Idz, pospij. Wypocznij i niech Ci sie snia wszystkie twoje pisaki w nowych domkach.:lol:

idę po rano trzeba wstać i jechac do schroniska :) oj taaaak...wszystkie w domkach...ja jak narazie choć chciałabym miec je wszystkie sfotografowane...a tak dopiero 60 z 300.....a reszta czeka...niezauważona:placz: echhhh jak tak pomyślę to mi się odechciewa wszystkiego....bo co te pozostałe winne...że jeszcze nawet wątków na dogo nie mają....więc praktycznie żadnych szans na dom....żadnych...

echhhhhhhhhhhhhh...idę sobie

Posted

No ladnie sobie mieszka :D Jedna kanapa na kazdy dzien tygodnia :D
I taka milosc do Pani, to dorazu widac! :) Ciesze sie ogromnie i bede zagladac z nadzieja na wiecej zdjec :)

• 3 weeks later...
Posted

Hallo Frau Konarski,

danke für Ihre Mail - also, Opik Wasti geht es gut und mir auch. Er wird
seit 12. März mit einem homöopathischen Medikament -Agaricus - behandelt
und hatte bis heute zwei leichte Anfälle, also auf jeden Fall eine
Besserung. Sein großes Blutbild war total in Ordnung. Er ist ein sehr
lebhafter und fröhlicher Bursche, wir gehen jeden Tag viermal spazieren,
insgesamt immer ca. 10 km. Ich schicke Ihnen auch zwei Fotos vom letzten
Wochenende.

Können Sie mir gar nichts zu seiner Vergangenheit sagen? In welchem
Tierheim war er eigentlich und wie lange und wo war er vorher? Wurde er
auf der Strasse eingefangen oder haben ihn Leute abgegeben? Vielleicht
können Ihre Freundinnen in Polen etwas dazu sagen. Es würde mich so sehr
interessieren.

Ich hoffe, es geht Ihnen weiterhin gut, liebe Grüße,

Bettina Bartos

Opiki ( Wasti) i ja czujemy sie dobrze. On od 12 marca dostaje srodek homopatyczny - Agaricus- i mial do dzis dwa lekkie ataki. Czyli jest poprawa. Badanie krwi bylo w porzadku. On jest bardzo zywiolowym i wesloym chlopczykiem. My chodzimy codziennie 4 razy na spacery, w sumie 10 km. Wysylam dwa zdjecia z ostatniego weekendu.
Czy moze mi pani cos napisac o jego przeszlosci? W krorym on schronisku byl, jak dlugo i gdzie byl przedtem? Czy zostal na ulicy zlapany, czy go ludzie oddali? Moze sie pani zapytac kolezanekw Polsce, czy cos na ten temat wiedza? Bardzo by mnie to interesowalo.

Przypominam, ze Opik mial ataki padaczki i dlatego dostaje te srodki homopatyczne.

A oto zdjecia Opika

Posted

Ciotka zagląda, ale...no co ja mogę powiedzieć...skoro myśleliśmy, że Opik jest staruszkiem okazał się młodziakiem...także tak naprawdę żadnych informacji nie ma....ale jeszcze podpytam Ewę przy okazji..

• 2 months later...
  • 2 months later...
Posted

Hallo Dorothea,

wir wollten uns mal wieder kurz melden und sagen, dass es uns gut geht.
Wasti's Anfälle werden von Monat zu Monat weniger. Seit gestern weiss
ich, dass er Haselnüsse liebt und die harten Schalen problemlos mit
seinen kleinen krummen Zähnen knacken kann. Außerdem ist er immer noch
ganz gierig auf Kaffee. Sobald er an meine Tasse kann, trinkt er genüsslich.

Schade, dass ich so gar nichts von ihm weiss. Wissen Sie, wie lange er
im Tierheim . Czy wie pani, jak dlugo on w schronisku byl?
Pozdrowienia etc.war?

Liebe Grüße und alles Gute,

Bettina Bartos

my chcielibysmy sie znowu krotko zameldowac i napisac, ze nam sie dobrze powodzi. Wastis ( Eddi) napady padaczki z miesiaca na miesiac sie zmniejszaja. Od wczoraj wiem, ze on orzechy laskowe kocha i twarde skorupki swoimi, krzywymi zabkami rozbija. Oprocz tego uwielbia kawe. jesli uda mu sie do mojej filizanki dostac, pije ja z przyjemnoscia.
Szkoda, ze ja nic o nim nie wiem

Pozdrowienia etc

Wasti ist bei allen Leuten in meinem Wohnviertel sehr beliebt und er knurrt auch nicht mehr, wenn er von ihnen angefaßt wird. Er hat sich sehr sehr verändert und für mein privates Leben war es der größte Glücksfall, dass ich ihn habe.

Wasti jest u wszystkich mieszkancow naszej okolicy, bardzo lubiany, on tez nie warczy juz, gdy ci ludzie go dotykaja. On sie bardzo zmienil i w moim prywatnym zyciu, jest to najwielsze szczescie, ze ja go mam.

• 3 months later...