Aga_Mazury Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 buda dla Ernesta została właśnie zamówiona :) dodatkowo zamówilismy obicie wejścia budy blachą :) prawdopodobnie będzie w środę...będą też zdjęcia ozywiście :) byłam dziś u Ernesta...machał do mnie ogonem...i zjadł kilka ciasteczek chociaż na początku nie wiedział co mu wtykam przez siatkę ;) Quote
loozerka Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Aga, dziewczyny z watku wegrowskiego opatentowały dobrą rzecz- mianowicie na wejscia do bub były przybijane takie przykrycia z wykładzin dywanowych- pies sam sobie to mogł otworzyć, wejsc i wyjsc, a stanowiło zaporę przed wiaterm i zimnem dodatkowa Quote
wredne_słonko Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 Podnosze Erneścika coby nie został zapomniany ;) Quote
Aga_Mazury Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Nowy kojec Ernesta czeka na nową budę ;) która dziś według planów powinna dotrzeć do schroniska.... Quote
wredne_słonko Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Ale super :) Będzie miał teraz cieplej i wygodzniej :) Jeszcze jakby się udało go zdiagnozować.. Nie zapomnij o zdjęciach Ciotka :) Quote
loozerka Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Agnieszko, bylam u swojego weta, z ktorym mialam rozmawiac na temat ewentualnej diagnostyki na UWM. Niestety przebieg tej wizyty, moje wrazenia były takie, że stwierdzilam, ze w ogole nie warto pytac..... przykro mi, naprawde mialam nadzieje, ze uda mi sie cos wyskrobac dla Ernesta.. Quote
Aga_Mazury Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 termin przyjazdu budy przesunięty na piątek..bo panu auto odmówiło posłuszeństwa... zdjęcia oczywiście, że będą :) loozerka dziękuję Ci bardzo :) i nie martw się...załatwimy to normalnie przez fundację...damy radę :calus: kwestia znalezienia chwili wolnego czasu i pojechania do Osztyna po wcześniejszym umówieniu się oczywiście..i po zorganizowaniu transportu...ale z całą pewnością damy radę :) Quote
Aga_Mazury Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 kopiuję z wątku Ostródy a tutaj zasponsorowana buda dla Ernesta: Quote
Aga_Mazury Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 widzicie co Ernest zrobił z materacem, który dostał do nowej budy ;) nie dośc, że porwał to jeszcze na na niego narobił :evil_lol: ot wdzięczność ;) ma nowy kojec ale to tymczasowy bo budowa trwa :).. co do napisu na budzie bez komentarza :evil_lol: Bardzo dziękujemy sponsorowi jeszcze raz :Rose: Quote
Nanami Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Erneścik ma bude! :multi: Ale on dobrze wie, ze materaców sie nie wkłada do budy, bo one szybko namokają i wogóle nie spełniają swojej funkcji... Najlepsze jest sianko albo słoma do budy :cool3: Hop do góry piękny :loveu: Quote
wredne_słonko Posted February 3, 2007 Author Posted February 3, 2007 Hehe no to wszystko fajno ;) Taki to śliczny psiulek. Mam nadzieje, ze teraz będzie mu chociaż troche lepiej :) Quote
pucka69 Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 ale fajowa buda ! No to Ernestowi ciepło będzie!!! Quote
wredne_słonko Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 To tak nieśmiało podrzuce Ernesta :) Quote
Aga_Mazury Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Ernest z budy wyrzuca nawet słomę....nie chce tam mieć nic ;)...ciasteczka psie nauczył się jeść;)...i jak widzę..i potwierdza to pracownik schroniska naprawdę mu się polepszyło na "oko" oczywiście z tymi nogami... Quote
loozerka Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 to cudnie, ze mu lepiej :) Aga, a czy ostróda juz myślala o odbiorze karmy z konkursu na Molosach? Quote
Aga_Mazury Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Ernest w czwartek jedzie na badania do Olsztyna...z jednym kolegą, ze mną i z kierownictwem :) Quote
Aga_Mazury Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 loozerka Ostróda ustala z molosami wszystko...z tego co wiem Quote
wredne_słonko Posted February 13, 2007 Author Posted February 13, 2007 Erneścik na badaniach :) strasznie fajnie A jak tam finanse? Może będe mogła jeszcze troche wpłacić. Quote
Aga_Mazury Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 wredne_słonko napisał(a):Erneścik na badaniach :) strasznie fajnie A jak tam finanse? Może będe mogła jeszcze troche wpłacić. Cioteczko Kochana :przytul: mam nadzieję, że na same badania to jeszcze starczy z jego skarbonki ;) a potem pewnie będę Was błagać o pomoc dla niego na leki...:cool3: a może jest całkiem zdrowiusi i nic nie będzie trzeba (:kciuki:) tylko (aż) kochającego domu Quote
Matusz Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 U Ernesta potwierdziła się dysplazja...:shake::shake: Był dzisiaj na badaniach w Olsztynie. Quote
AniaB Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 no to chyba musi dostac zastrzyki z bonharenu... to chyba najlepszy lek o jakim do tej pory tu uslyszałam... Quote
Aga_Mazury Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 AniaB napisał(a):no to chyba musi dostac zastrzyki z bonharenu... to chyba najlepszy lek o jakim do tej pory tu uslyszałam... powiem tak.....lekarz zalecił wiele leków ale akurat tego nie... plus minus koszt w hurtowni wet tych specyfikóe wyniesie około 500 zł :shake: Quote
loozerka Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Aga, bo bonharenu nie zaleci, to lek czeski. Polski odpowiednik to koszt 1000 złotych- nie sadze wiec, by wet zalecił to psu ze schroniska, a poza tym kuracja kwasem hialurynowym, to na razie jeszcze nie tak rozpowszechniona metoda. Jednak z tego co czytam przynosi w wiekszosc wypadkow piorunujące efekty, a koszt serii 6 wstrzykniec to ok 190-230 zł- zaleznie od zrodła. To 500- to pewnie arthoflex, albo corthoflex i jakies leki przeciwbolowe, co? kwas hialurynowy- w porownaniu z tym, to niebo a ziemia- ponoc, z tego, co mowie bardziej obeznani i dluzej stosujący Quote
Recommended Posts