Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

buda dla Ernesta została właśnie zamówiona :)

dodatkowo zamówilismy obicie wejścia budy blachą :)

prawdopodobnie będzie w środę...będą też zdjęcia ozywiście :)

byłam dziś u Ernesta...machał do mnie ogonem...i zjadł kilka ciasteczek chociaż na początku nie wiedział co mu wtykam przez siatkę ;)

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aga, dziewczyny z watku wegrowskiego opatentowały dobrą rzecz- mianowicie na wejscia do bub były przybijane takie przykrycia z wykładzin dywanowych- pies sam sobie to mogł otworzyć, wejsc i wyjsc, a stanowiło zaporę przed wiaterm i zimnem dodatkowa

Posted

Agnieszko, bylam u swojego weta, z ktorym mialam rozmawiac na temat ewentualnej diagnostyki na UWM. Niestety przebieg tej wizyty, moje wrazenia były takie, że stwierdzilam, ze w ogole nie warto pytac.....
przykro mi, naprawde mialam nadzieje, ze uda mi sie cos wyskrobac dla Ernesta..

Posted

termin przyjazdu budy przesunięty na piątek..bo panu auto odmówiło posłuszeństwa...

zdjęcia oczywiście, że będą :)

loozerka dziękuję Ci bardzo :) i nie martw się...załatwimy to normalnie przez fundację...damy radę :calus: kwestia znalezienia chwili wolnego czasu i pojechania do Osztyna po wcześniejszym umówieniu się oczywiście..i po zorganizowaniu transportu...ale z całą pewnością damy radę :)

Posted

widzicie co Ernest zrobił z materacem, który dostał do nowej budy ;)
nie dośc, że porwał to jeszcze na na niego narobił :evil_lol:

ot wdzięczność ;)

ma nowy kojec ale to tymczasowy bo budowa trwa :)..

co do napisu na budzie bez komentarza :evil_lol:

Bardzo dziękujemy sponsorowi jeszcze raz :Rose:

Posted

Erneścik ma bude! :multi: Ale on dobrze wie, ze materaców sie nie wkłada do budy, bo one szybko namokają i wogóle nie spełniają swojej funkcji... Najlepsze jest sianko albo słoma do budy :cool3:

Hop do góry piękny :loveu:

Posted

Ernest z budy wyrzuca nawet słomę....nie chce tam mieć nic ;)...ciasteczka psie nauczył się jeść;)...i jak widzę..i potwierdza to pracownik schroniska naprawdę mu się polepszyło na "oko" oczywiście z tymi nogami...

Posted

wredne_słonko napisał(a):
Erneścik na badaniach :) strasznie fajnie

A jak tam finanse? Może będe mogła jeszcze troche wpłacić.

Cioteczko Kochana :przytul: mam nadzieję, że na same badania to jeszcze starczy z jego skarbonki ;) a potem pewnie będę Was błagać o pomoc dla niego na leki...:cool3: a może jest całkiem zdrowiusi i nic nie będzie trzeba (:kciuki:) tylko (aż) kochającego domu

Posted

AniaB napisał(a):
no to chyba musi dostac zastrzyki z bonharenu...
to chyba najlepszy lek o jakim do tej pory tu uslyszałam...

powiem tak.....lekarz zalecił wiele leków ale akurat tego nie...

plus minus koszt w hurtowni wet tych specyfikóe wyniesie około 500 zł :shake:

Posted

Aga, bo bonharenu nie zaleci, to lek czeski. Polski odpowiednik to koszt 1000 złotych- nie sadze wiec, by wet zalecił to psu ze schroniska, a poza tym kuracja kwasem hialurynowym, to na razie jeszcze nie tak rozpowszechniona metoda. Jednak z tego co czytam przynosi w wiekszosc wypadkow piorunujące efekty, a koszt serii 6 wstrzykniec to ok 190-230 zł- zaleznie od zrodła.
To 500- to pewnie arthoflex, albo corthoflex i jakies leki przeciwbolowe, co? kwas hialurynowy- w porownaniu z tym, to niebo a ziemia- ponoc, z tego, co mowie bardziej obeznani i dluzej stosujący