Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No drogo, drogo. Niby taka mieścina, a jakie zdzierstwo ;) Szukałam ogłoszeń w necie. Najbliżej znalazłam bude w Działdowie, ale to i tak daleko :shake:

Jeśli odkupić od kogoś to można już za 100 zł w całkiem dobrym stanie. Tylko pewnie nie będziemy miały tyle szczęścia, żeby nam się miała taka okazja trafić:roll:

Jeśli nic się nie uda wymyślić Aga to te 350 zł przeżyjemy ;)

Największe budy to pewnie dla bernardynów, kaukazów itp ;)

edit: o jaa dziewczyny! Na allergo to są budy nawet prawie za tysiąc złotych! Troche chyba przesadzili..

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

byłam dzis w schronie ale do Ernesta dziś nie zajrzałam...przyznaję się bez bicia...mam świadomośc, że jest ulubieńcem pana ze sschronu...nawet Pluta mu wywalił z wybiegu...walczy dla niego o większy wybieg....a my zaczniemy chyba zbierac na budę żeby te swoje stawy miał w ciepełku...

do do badań na dyspazję...zrobimy, ale anprawdę jak narazie nie daję wszystkiego naraz zrobić...a to jednak wyjazd do Olsztyna popołudniem pewnie....ale ...jakos ię to zorganizuje..i samochód odpowiedni...no coś tam napewno wymyslimy...

Posted

aga - w żadnym wypadku nie naciskamy na Ciebie z tymi badaniami
wiemy, ze masz urwanie głowy

Ale nie powiem - ucieszyłam sie, ze nasz ernest ma specjalne względy u pana ze schroniska - przynajmniej spacerki i głaskanie ma zapewnione:loveu:

Posted

No szkoda, że w schronie tak mało osób jest do pomocy. Dobrze by było gdyby miał choć troche większy wybieg. Po kuracji ufundowanej przez dogomaniaków będzie mógł śmigać ;)

A co z tym stolarzem, co fona podała strone? Odpisał? Z tego co widać na stronie to ceny kosmiczne :crazyeye:

Posted

wredne_słonko napisał(a):
No szkoda, że w schronie tak mało osób jest do pomocy. Dobrze by było gdyby miał choć troche większy wybieg. Po kuracji ufundowanej przez dogomaniaków będzie mógł śmigać ;)

A co z tym stolarzem, co fona podała strone? Odpisał? Z tego co widać na stronie to ceny kosmiczne :crazyeye:

CENY KOSMICZNE ....i chyba ma nas gdzieś...bo nie odpisał...:mad:

Posted

Dzisiaj pracownik schroniska był ze swoim pupilkiem na spacerze...niby trochę jest lepiej....ale jednak taki "przysiad" z tyłu jest nadal...

Ernest został oddany do schroniska przez swojego właściciela bo ten rzekomo wyjeżdżał....ale nadal widac go na mieście :mad:

Ernestowi napewno potrzebny większy wybieg....ale mam nadzieję, że może taki dostanie....i porządną budę ;)

Posted

sluchajcie chcialam zaoferować wsparcie dla Ernesta bo to taki bidak jak mój Raffi, ale pomyślałam o czym innym.:crazyeye: Ja pracuję w firmie z branży drewnianej. Może jakbyście znalazły jakąs złotą rączkę to ja moglabym dostarczyć surowca, nie wiem na ile dalby się przeropbić na budy.
Jak nie - to może ja spróbuję. Mam na magazynie sporo towaru do zezłomowania - nie wszystko się nada bo to są przetworzone produkty ale pogadajmy o tym . A najlepsze jest to że mam magazyn w Suszu koło Iławy a więc niedaleko. Aga - skontaktuj się ze mną na priv - może coś uradzimy..

Posted

Aggie jeśli chodzi o Ernesta to sprawa budy jest załatwiona ;) Co nie zmienia faktu, że Twoja pomoc będzie nie oceniona przy wymianie bud dla innych psiaków :) Tu faktycznie trzeba będzie się rozglągnąć za kimś kto potrafi, ma czas i nie weźmie za to zbyt dużo. Małe mam wymagania? ;)

Posted

zaglądamy do ernesta, ale na razie nie mozemy mu za bardzo pomóc...
bez badan

a z kolei przy tym zalewie biedy na dogo czy ernest ma szanse z tym swoim niedomaganiem?
on jest piekny, ale musi najpierw zostac zdiagnozowany
bo dysplazja to jednak duze zobowiazanie dla ew. własciciela...

Posted

dysplazja to nie koniec świata, moej 2 mają i nic im to nie przeszkadza w radosnej egzystencji. Dobry wlaściel pokocha psa w każdej kondycji....:cool3:

Posted

aggie, oczywiscie, ze masz racje
mnie chodziło jedynie o to, ze zdiagnozowany pies ma na pewno wieksze szanse - my nie wiemy czy to jest dysplazja, czy np. spondyloza czy jeszcze cos innego
wiedzac co mu dolega mozemy lojalnie uprzedzic przyszłego chetnego
bo nie kazdy - gdy mu pies np. przestanie wstawac - bedzie chciał sie zajac tym problemem - znajda sie pewnie tacy,którzy psa po prostu zwróca...

Posted

Ernest no popatrz chłopie Ciotki o tobie zapomniały ;)

Ty czekasz na badanie w Olsztynie...i będziesz je miał tylko niech się w schronisku kierownictwo obrobi pracą...i pojedziemy...zrobimy..i wtedy będziemy wiedzieli na cyzm stoimy

Posted

Nie zapomniały :shake:

Bude możesz zamawiać jak tylko znajdziesz czas :)

Nie wiem czemu, ale tytuły moich przelewów zawsze są nie takie jak je napisze. Zaczynam podejzewać panie na poczcie o złośliwość ;)

Posted

Kochana, ale ja wiem, że Twoja wpłata to na budę dla Ernesta....:Rose:

Tylko Ciotka powiedz mi (pytałam juz wcześniej na priw)...co piszemy na budzie..."budę ufundowała wredne_słoneczko" ;):evil_lol: )...

zamówię budę, zamówię...czekam na nowy kojec dla Ernesta (buduje się właśnie) i wtedy tam wstawimy mu nową budę...

pojedziemy do weta do Olsztyna i zajmiemy się poprawą kondycji Ernesta...może będzie potrzebna specjalistyczna karma...ale damy radę...

Ciotkaaaaaaaaa DZIĘKUJEMY :Rose: :loveu:

Posted

wredne_słonko napisał(a):
Wiem, że pytałaś.. Nie odpowiedziałam, bo myślałam, że zapomnisz ;) Nie widzę potrzeby, aby pisać cokolwiek.. Chodzi przecież o to aby mu cieplej było, a nie żeby się reklamować :)

pewnie, że najwazniejsze ;)

Ciotka ja nie zapominam :cool3:

Posted

Budę dla Ernesta zamówię w momencie jak będzie prawie gotowy nowy kojec dla niego....tak żeby wszystko miał juz super...nastapi więc to lada moment...oczywiście zdjęcia budy i Ernesta będą zrobione ...