wredne_słonko Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Nasza kochana cioteczka Aga_Mazury wynalazła kolejne psie piekiełko :placz: W schronie na 170 miejsc jest 300 psiaków. Pracują tam tylko 4 osoby o wielkim serduchu :loveu: ale to niestety za mało. Schron potrzebuje dosłownie wszystkiego.. Jest tam cała masa potrzebującech psiaków :-( Na tym wątku przedstawiamy około 8 letniego Ernesta :). Najprawdopodobniej ma dyzplazje, jednak żeby to zdiagnozować potrzeba zrobić prześwietlenie. Jeśli to sie potwierdzi potrzebne będą pieniążki na kosztowną kuracje.. Mieszka z wyrośniętym jamniczkiem i zgadzają się bez problemów, więc chyba lubi inne psiurki ;) Ernest wcale taki stary nie jest więc mam nadzieje, że znajdziemy mu jeszcze kochający domek :cool3: Wątek ostródzkiego schroniska http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36651 Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Pracownik schroniska dał mu na imię Ernest ...... ;) Quote
wredne_słonko Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 Już zmieniłam :) Podnosimy! Halo ciotki! Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Była dziś także u Ernesta..porwał mi pętko kiełbasy ...prwie z moją ręką ;) on potrzebuje pomocy bo widać, że mu nogi tylne odmawiają posłuszeństwa :( Quote
AniaB Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 juz sie rozpisałam na watku ostródzkim, no a teraz dopiero znalazłam tu nasza psine:loveu: co do jego stanu - przeswietlenie do 50 - 60 zł mogę mu sfinansować. Musimy wiedziec co mu tak naprawde jest zanim zaczniemy zastanawiać sie nad bonharenem lub innym ewentualnym leczeniem. Bonharen to swietny lek - ponoć pies, którego wynosili na załatwienie potrzeb zaczął biegać... Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 zaraz po Świętach zajmę się RTG Ernesta ... Quote
AniaB Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 to piekny pies - myśle, ze jak diagnoza bedzie pomyślna to moze jakis domek bedzie chetny aga - na wątku ostródzkim napisałam jeszcze o tych biednych oczkach psich - potzrebne byłyby krople - to nie są drogie rzeczy (nasza leksa musi mieć stale zakraplane) 8-10 zł za butleczke to są normalne ludzkie leki - mibalin, oftophenazol itp takie krople to mozna nawet bez diagnozy lekarskiej dawac - zawsze to ulga dla zwierzecia chyba, ze musiałby być antybiotyk jakby była jakaś decyzja to ja jeszcze nawet naszą wetke moge dopytac co mozna łagodnego dawac tylko trzeba kroplić po kilka razy dziennie - nie wiem kto by to tam robił Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 AniaB napisał(a):to piekny pies - myśle, ze jak diagnoza bedzie pomyślna to moze jakis domek bedzie chetny aga - na wątku ostródzkim napisałam jeszcze o tych biednych oczkach psich - potzrebne byłyby krople - to nie są drogie rzeczy (nasza leksa musi mieć stale zakraplane) 8-10 zł za butleczke to są normalne ludzkie leki - mibalin, oftophenazol itp takie krople to mozna nawet bez diagnozy lekarskiej dawac - zawsze to ulga dla zwierzecia chyba, ze musiałby być antybiotyk jakby była jakaś decyzja to ja jeszcze nawet naszą wetke moge dopytac co mozna łagodnego dawac tylko trzeba kroplić po kilka razy dziennie - nie wiem kto by to tam robił Aniu dziękuję i też widzę, że z Ernesta jest bardzo przystojny psiak i szczeknąć potrafi ;) co do kropel do oczu...pewnie nie miałby kto im tyle razy zakraplać...ale już nawet nie o to chodzi, ale wiesz...one mają takie oczy (oko) jakby go nie miały (całe we krwi) i jeszcze nie wiem co im jest...ale będę miała na uwadze...i w razie czego odezwę się do Ciebie po radę... :) Quote
wredne_słonko Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 AniaB dziękujemy :loveu: Ja będę mogła wpłacić coś dopiero po świętach, jeśli Mikołaj rzuci troche grosza ;) Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Przypominamy Ernesta....super psiaka ...z Ostródy Quote
beka Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Biedny Oneczek , mam nadzieje ż eto nie dysplazja :( Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 beka napisał(a):Biedny Oneczek , mam nadzieje ż eto nie dysplazja :( po Świętach planujemy RTG ... Quote
beka Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Onka u Czrodziejki ma dostawać/dostaje jakis lek na kręgosłup . Może i u niego zmiany kregoslupowe? Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 beka napisał(a):Onka u Czrodziejki ma dostawać/dostaje jakis lek na kręgosłup . Może i u niego zmiany kregoslupowe? mam tez nadzieję, że to nic poważnego i że go można farmakologicznie podciągnąć...niestety schronisko tego nie zrobi...bo nie mają funduszy.. Quote
AniaB Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 beka napisał(a):Onka u Czrodziejki ma dostawać/dostaje jakis lek na kręgosłup . Może i u niego zmiany kregoslupowe? tak, tak to jest własnie bonharen:lol: a Saba jest mi dobrze znana:lol: dziewczyny, doweidziałam sie wiecej na temat tego leku - nieraz juz po jednej, dwóch dawkach dolegliwosci przechodza - wszystko zależy od indywidualnych uwarunkowan Ale czasem trzeba dac i 6 dawek.. no cóż czekamy do po-świąt aga, mam pytanie, czy masz mozliwosć dowiedzenia sie ile takie przeswoietlenie bedzie u Was kosztować? w krakowie rozpietosc jest ogromna - normalnie zdjęcie kosztuje ok. 45 - 50 zł.. ale miałam tez cene (nie wiem za co - ale klinika słynie ze zdzierstwa) 250 zł:crazyeye: chciałabym wysłać Ci odpowiednia kwote na AFN (bo rozumiem, ze tam wpłacamy?) Quote
Aga_Mazury Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Tak...wpłacamy na AFN z dopiskiem "Ernest Ostróda" Umówiłam się z wtem w Ostródzie, że dla Fundacji zrobi RTG za 20 zł... z tym, że słyszałam, że te RTG jest do d....... ale innego w Ostródzie nie ma :shake: więc spróbujemy co z tego wyjdzie... Dziś dostałam przesyłkę od Benity :Rose: tabletki Movalis dla Ernesta (przeciwzapalne i przeciwbólowe) po Świętach zaczniemy je podawać...o ile wet nie będzie miał nic przeciwko...bo może cos wie o Ernescie czego my nie wiemy....ale nie sądzę Quote
Aga_Mazury Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Ernest z chorymi łapami (?) się przypomina.... Quote
wredne_słonko Posted December 22, 2006 Author Posted December 22, 2006 Czemu to rtg jest do dee ;) Ehh ale jak będą jakieś zmiany to chybą i tak weterynarz rozpozna :roll: Quote
Aga_Mazury Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 wredne_słonko napisał(a):Czemu to rtg jest do dee ;) Ehh ale jak będą jakieś zmiany to chybą i tak weterynarz rozpozna :roll: na lekarza nie liczę.... wczoraj na USg stwierdził ropomacicze a potem u innego weta okazało się co innego... więc dla spokoju ...skonsultuje zdjęcie z innymi wetami Quote
AniaB Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 dziewczyny - zapytam tu i przy okazji podniose watek czy na AFN mozna juz wpałcać 1% podatku? (chodzi mi oczywiscie o styczeń). Czy mozna to zrobić elektronicznie? No i wreszcie - czy mozna zaznaczyc o jakiego zwierza chodzi? czy tylko ogólnie na AFN ( w zeszłym roku dawaliśmy na pegasus, ale tam nie ma konkretnych koni, tylko ogólnie...) ja wpłace na naszego onka, moi rodzice tez wpłacą na AFN i mój tz również chyba, ze jakoś to podzielić - np na rudą zachudzona sunie, ale ona chyba na razie nie ma zadnego planu... Quote
Aga_Mazury Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 Aniu niestety nie można przekazać 1% na AFN, chyba żeby jeszcze jakimś cudem udało się nam dogadać z jakąś organizacją pożytku publicznego, która zgodziąłby się aby wpłacać do nie na AFN...ale raczej nie ma co na to liczyć... napewno będziemy się starali w przyszłym roku aby stać się taką organizacją...ale w tym roku juz się nam nie uda... Quote
Recommended Posts