Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tylko, żeby nie wyszła żeńska wersja "Halina" ;-)

Na ktorymś wątku ktoś ze stowarzyszenia proponował steropian i papę, które im zostały... Poszukam, mam to u siebie w subskrybcjach.

Posted

beta ata napisał(a):
Tylko, żeby nie wyszła żeńska wersja "Halina" ;-)

Na ktorymś wątku ktoś ze stowarzyszenia proponował steropian i papę, które im zostały... Poszukam, mam to u siebie w subskrybcjach.

Pytaj, zawsze byłoby taniej bo rolka papy to chyba ze 100 zł kosztuje, a kawałków nie sprzedają niestety.

Posted

No, to juz lepiej Bryza albo i nawet Bryndza, to dopiero z gór prawdziwych ;-) :-D

Może po psostu Blanca (Blanka) , czyli biała, niezbyt orginalne, ale prawdziwe... :-)

A tu wątek, gdzie Promyki chciały wysłać kurierem papę:

http://www.dogomania.pl/threads/216295-Gdynia-przygarnij-mnie-m%C3%B3j-los-w-twoich-r%C4%99kach!!/page2

post #28

Nie wiem, czy to dobry pomysł, wysyłać papę, bo nie wiem, co będzie tańsze, wysyłka czy kupienie... Choć rolka dobrej (tzw. wierzchniej) papy sporo kosztuje, nie wiem dokł. ile, ale z pewnościa to nie jest 20 zł ;-)

Posted

Byliśmy na krótkim spacerku, sunia dzielnie przeszła niewielki kawałeczek zanim wpadła w panikę odwrotu:-). W każdym razie dziś spokojnie wyszła z kojca z mniejszą obawą, ale potem bardzo chciała wrócić.
Ewidentnie warczy na koty jeśli wejdą do kojca, pogoniła też naszą onkę, która podbiegła do furteczki aby na nią popatrzeć. Patrzeć nie wolno i już:diabloti:. Nasza suka najeżyła się i wróciła do mnie, ja też bym wróciła do pańci po takim szczeku jak zaprezentowała białaska. Co dziwne to do Panny Fąfel z naszego podpisu nie ma wątów, a jest to suczka wielkości naszej onki - róznica jednak jest w charakterze - Panna Fąfel zupełnie nie wie co to niezgoda między zwierzętami, a onka to kawał małpy dominującej.
Panna Fąfel byłą nawet kilka razy w kojcu u białaski i tamta ani mruknęła.

Sunia dostała chrupeczki deserowe, położyłam jej też drewnianą paletę bo kocyk zamókł niestety. Zawsze to lepsze niż beton.

Tu odwrót spacerkowy.

Posted

Nasze białasy mają budy o takich wymiarach:
wysokość w najwyższym punkcie: 110 cm
szerokość:110 cm
długość: 180 cm
długość samej części "sypialnej": 120cm
Lubią leżeć z mordką na tym tarasie- wszystko widzą i nie pada im na głowę :D Ale przedsionek nie jest konieczny.
Jak ją przywieźliśmy to wyglądała tak(teraz jest pomalowana i ma ładniejszy dach:) :

czytałam u nas na forum, że koleżanka ma budę o wymiarach
80x80x80+przedsionek50x80x80
a ma sporego psa i też się mieści.

Kaska poszła do Was, karma na dniach powinna dotrzeć:)
Uściski dla Was:)

Posted

[quote name='mc_mother']Nasze białasy mają budy o takich wymiarach:
wysokość w najwyższym punkcie: 110 cm
szerokość:110 cm
długość: 180 cm
długość samej części "sypialnej": 120cm
Lubią leżeć z mordką na tym tarasie- wszystko widzą i nie pada im na głowę :D Ale przedsionek nie jest konieczny.
Jak ją przywieźliśmy to wyglądała tak(teraz jest pomalowana i ma ładniejszy dach:) :

Czy mogę prosić o zdjęcie budy od strony przedsionka do góry. Chodzi mi jak przedsionek dzieli budę w poprzek. Czy wejście do budy sięga dachu?
I jaki jest wymiar od podłogi do początku dachu?

TZmestudio

Posted

idę mierzyć;) zaraz wracam

EDIT: Od podłogi do początku dachu jest 62 cm i jest to jednocześnie wysokość otworu wejściowego. Szerokość wejścia to 41cm.
Fotki niestety nie mam czym zrobić, bo aparat pojechał z TZem do roboty.

Ale jak Ty będziesz budował z taką chorą ręką?

Posted

mojamisia napisał(a):
Jaka chudzina zabiedzona :shake:
Byłoby dla niej najlepiej gdyby ten stres tułaczkowy mogła odreagować u Was.
Tym bardziej,że już macha ogonkiem :)

Poproszę o nr.konta ,chciałabym pomóc chociaż w taki sposób.

Mojamisiu, tu zapomniałam Ci podziękować bo na bazarku też byłaś i już mi się pokręciło wszystko:-), ale dane wysłałam.

Posted

Szarotka napisał(a):
Nie wiem czy zauwazylas, ze mojamisia prosila o nr. konta, ja tez poprosze.

Tak, widziałam, dane wysłałam wczoraj, ale Tobie jeszcze nie wysyłałam bo nie mogłam znaleźć wieczorem tego posta, a nie lubię jak coś mi się wydaje:-).
Zaraz wyślę namiary i bardzo dziękuję.

Posted

mestudio napisał(a):
Mojamisiu, tu zapomniałam Ci podziękować bo na bazarku też byłaś i już mi się pokręciło wszystko:-), ale dane wysłałam.

OK :) to my Wam dziękujemy za opiekę nad sunią :loveu:
Kasa pójdzie w poniedziałek bo ja tradycjonalistka ;) i muszę pójść na pocztę.
Wyślę jednym przekazem za orzechy i troszku dla suni-może tak być?

Posted

[quote name='mojamisia']OK :) to my Wam dziękujemy za opiekę nad sunią :loveu:
Kasa pójdzie w poniedziałek bo ja tradycjonalistka ;) i muszę pójść na pocztę.
Wyślę jednym przekazem za orzechy i troszku dla suni-może tak być?

Oczywiście, że może. Bardzo dziękujemy.

Byłam z sunią na kolejnym spacerku, zastałam ją leżącą na drewnianej palecie - czyli pomysł miałam ok. Wygrzewała się w słonku. Poszłyśmy kawałeczek do ogrodu, ale jak chciała wracać to wróciłyśmy, nie chcę jej stresować bezsensownym ciąganiem na siłę.

Wszędzie nas pilnują koty.

Posted

Teraz dopiero zauważylam i dotarlo do mnie z cała siła, że popełniłam straszną gafę! Przepraszam! Pewnie zerknełam na ten podpis, ale nie zwróciłam uwagi, jest tyle do czytania i pisania... Przysiegam, że absolutnie nie jestem czlowiekiem zlośliwym i ta propozycja imienia była zupełnie nieświadoma i przypadkowa, a temat poznałam przed chwilą i nie zamierzam zapoznawac sie z nim bliżej ani wyrabiac sobie zdania, nie moja sprawa. (Moge tylko powiedzieć, że sama kiedyś byłam w takiej sytuacji, przybłakał sie do mnie pies, ktory wykazywał oznaki choroby fizycznej i psychicznej, zrobiłam wszystko, co mogłam, ale byłam zmuszona ostatecznie podjąć ostateczna decyzje, więc daleka jestem od jakichkolwiek przytyków, miałam okazje nie jeden raz przekonać się o twardości życia).

Posted

Jeśli chodzi o naszą budę to dla samca mamy większą, a dla suni mamy mniejszą i jej wymiary są następujące: legowisko (czyli środek) 70x100, z zewnątrz 85x110, zaś otwór 35x42, nie zmierzyłam tylko wysokości budy :( ale myślę, że w najbyższym punkcie będzie miała ok 70-80cm. Sunia wchodzi i wychodzi bez problemów (jest jeszcze młoda, ale w tej chwili waży już ponad 40kg), nawet jak podrośnie to legowisko jest wystarczające, bo jak leży w budzie to ma jeszcze miejsce. Nie warto robić za dużej budy, bo będzie w niej zimno.

Posted

beta ata napisał(a):
Teraz dopiero zauważylam i dotarlo do mnie z cała siła, że popełniłam straszną gafę! Przepraszam! Pewnie zerknełam na ten podpis, ale nie zwróciłam uwagi, jest tyle do czytania i pisania... Przysiegam, że absolutnie nie jestem czlowiekiem zlośliwym i ta propozycja imienia była zupełnie nieświadoma i przypadkowa, a temat poznałam przed chwilą i nie zamierzam zapoznawac sie z nim bliżej ani wyrabiac sobie zdania, nie moja sprawa. (Moge tylko powiedzieć, że sama kiedyś byłam w takiej sytuacji, przybłakał sie do mnie pies, ktory wykazywał oznaki choroby fizycznej i psychicznej, zrobiłam wszystko, co mogłam, ale byłam zmuszona ostatecznie podjąć ostateczna decyzje, więc daleka jestem od jakichkolwiek przytyków, miałam okazje nie jeden raz przekonać się o twardości życia).

Ale nic się nie stało, nie jesteśmy przewrażliwieni i nawet nie przeszło mi przez myśl, że to jakaś złośliwość czy coś, absolutnie. Blanka nie była naszym tymczasem, ale pomagaliśmy jej finansowo. Uważam, że niepotrzebnie się zdenerwowałaś:-).Wszystko jest ok.