Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mestudio,chciałam zapytać czy te zmieniane opatrunki na łokcie to na modzele?

Jeśli to skuteczna kuracja,to poproszę o przepis,mój golden wzięty ze schronu

też ma ten problem i stosuję różne maści,kremy,ale bez opatrunku,lecz niestety

z miernym efektem.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Azalio, Brina miała otwarte rany na tych odleżynach i to się nie goiło, po tej maści i opatrunkach rany się zasklepiły, ale te narośla zostaną na zawsze.

Brinka

• 2 weeks later...
Posted

Brina bardzo polubiła Kiko i Tobiego - dwa psiaki, które sa u nas od pewnego czasu. Dziś próbowała się z nimi bawić co wyglądało dość komicznie bo to młode, zwinne rozrabiaki,a ona taka starsza, ociężała dama. Ale naprawdę wyjątkowo je lubi.

Brina pod swoją ulubioną krzewuszką, trochę ją denerwują biegające psy jak sobie tam odpoczywa i szczeka na nie aby zaprowadzić porządek. Musiałam wykopać trochę roślin spod krzewuszki bo panna je stratowała.

[img]https://lh6.googleusercontent.com/-j6pN5AFXQ90/T6ljsf67uUI/AAAAAAAAA4w/tK6FbpSUYWE/s640/IMG_0802.JPG[/img]

[img]https://lh4.googleusercontent.com/-aPGcOinYwK8/T6ljpy1fpaI/AAAAAAAAA4U/BlEEYuILF-U/s640/IMG_0772.JPG[/img]

[img]https://lh3.googleusercontent.com/-FCPHumUc1Ew/T6ljo3sGdcI/AAAAAAAAA4E/J7kkcKedh0Y/s640/IMG_0761.JPG[/img]

Posted

[quote name='Aldrumka']zawsze wygląda ładnie :D

a to malutkie rude jak się nazywa ?[/QUOTE]

To jest Kropka, wykradziona kiedyś wiejskiemu pijaczkowi, nie znalazła domu i tak u nas się starzeje powolutku. Została kiedyś przywieziona przez pana dyrektora banku, który ma niedaleko nas odziedziczony po ojcu zapadający się dom z ziemią. Podobno Kropka spacerowała po całym mieście jak u niego mieszkała i w związku z tym wywiózł ją pod opiekę typowego lumpa pilnującego mu rudery.
Tu miała sobie spacerować do woli i rodzić szczeniaki do woli, a potem jak inne psy u tego osobnika nagle zaginąć.
Pan dyrektor ma tak ogrodzoną posesję w mieście, że Kropka musiałaby umieć fruwać aby się wydostać.

• 2 weeks later...
Posted

Messtudio a gdzie Ty jestes ?? tak pytam, bo chwilowo jestem w Polsce i juz rozne psie widzialam, co prawda narazie tylko z forum podhalana, no ale jestes tez w pewnym sensie podhalanska :):)

Posted

[quote name='mestudio']A jestem w okolicy Kozienic - 100 km na pd od Warszawy.[/QUOTE]

W ktoryms momencie pojade pod Warszawe, ale do Secymina, nie mam oczywiscie pojecia gdzie to jest w stosunku do Kozienic.

Posted

[quote name='Szarotka']W ktoryms momencie pojade pod Warszawe, ale do Secymina, nie mam oczywiscie pojecia gdzie to jest w stosunku do Kozienic.[/QUOTE]

To będzie prawie po drodze. Tak jakby ktoś z Warszawy jechał do Gdańska, licząc że przejedzie przez Kraków. :-)
Kozienice to w połowie drogi z Warszawy do Kazimierza nad Wisłą. Czyli na południe. A w zasadzie na poludniowy lekki wschód. :-D

TZmestudio