Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

blackgerl napisał(a):
ja tam sie nei znam na podhalanach, ale z tego co kojarze ta rasa była do pilnowania stada przed wilkami i innymi drapieżnikami, a tu Brina doskonale pokazuje swoje geny ;) ma byc spokój i wszyscy w pobliżu :)

A tak, ona raczej pilnuje porządku, ale jednak jest bardzo dominująca i trzeba uważać z naszą Lady- tzn ja muszę uważać.

Posted

szarotka napisał(a):
i jak tam brina
czy jej sie zima nie ima ?
A moze wiosna w zapasie
da sie we znaki po niewczasie.
Rymuje po winie
a rano mi minie :):)

:d :d :d :d :d

Posted

Szarotka napisał(a):
I jak tam Brina
czy jej sie zima nie ima ?
a moze wiosna w zapasie
da sie we znaki po niewczasie.
Rymuje po winie
a rano mi minie :):)

Szarotko ale ty masz wenę :loveu: całkiem fajne rymowanki :)

Hopsiaj Brinko!

Posted

Ech dziewczyny, ciekawe czy Brina kiedykolwiek znajdzie ten dom, z drugiej strony nie wiem czy by mi wybaczyła gdybym ją oddała obcym ludziom, kochane stworzenie. Jest taka niekłopotliwa i tak bardzo nam ufa. Dom musi być dla niej super i bez żadnych wątpliwości z mojej strony bo ona nie jest już młodzikiem.
Jak ogarniemy dwa nowe nabytki awaryjne to pojedziemy na prześwietlenie stawów w razie czego.
Łapka ładnie się goi dzięki maści solcoseryl.
A, ciocia Ziutka znowu nam zasponsorowała karmę i od niedzieli mamy fullwypas gratis:-).

Posted

[quote name='mestudio']
A, ciocia Ziutka znowu nam zasponsorowała karmę i od niedzieli mamy fullwypas gratis:-).
Ciocia Ziutka musi kupić jeszcze raz tyle samo karmy, macie dwa nowe psiaki i nie starczy - po świętach się zamelduje :loveu::loveu:

Posted

mestudio napisał(a):

Jak ogarniemy dwa nowe nabytki awaryjne to pojedziemy na prześwietlenie stawów w razie czego.

Garną się do Was te awaryjne nabytki:-o

Szkoda, że nikt nie chce Briny:(
Taka fajna sunia...

Posted

mc_mother napisał(a):
Garną się do Was te awaryjne nabytki:-o

Szkoda, że nikt nie chce Briny:(
Taka fajna sunia...

No jak trzeba pomóc, to próbujemy się jakoś ogarnąć i poprzestawiać stado.
Trzeba było zabrać z pewnego wypasionego PDT dwa pieski, jakoś damy radę, pożyczono nam kojec więc powinno być ok.
A Brina jak zawsze mało wymagająca, spokojna i właściwie bezproblemowa. Bardzo się lubimy. Taka starsza dama potrzebuje tylko być z człowiekiem i dobrze sobie zjeść, odpocząć. Nie trzeba z nią szaleć, jej wystarczy chodzić przy mnie po ogrodzie jak zajmuję się roślinkami i tyle.

Posted

mc_mother napisał(a):
Potrzebujecie coś na odrobaczanie? bo mogę się podzielić?

W kwietniu/maju powinna być odrobaczona, ostatnio była w styczniu aniprazolem i jeśli się da to poprosimy. Pieniążki, które się ostały w rozliczeniu są trzymane na siatkę i jeszcze kilka słupków no i prześwietlenie stawów.

Posted

Ziutka napisał(a):
Ciocia Ziutka musi kupić jeszcze raz tyle samo karmy, macie dwa nowe psiaki i nie starczy - po świętach się zamelduje :loveu::loveu:

Dopiero?? :-D
Te nowe pieski naprawdę mają apetyt.... Nie bez powodu, pewnie pierwszy raz w życiu widzą taką karmę.

Ale biorąc pod uwagę nowe trendy na dogo, powinnaś nas skontrolować jako DT. Najlepiej tak znienacka. :-)
Zobaczyć czy Kiko nie dzieje się nic złego,....

Przy tej pogodzie nawet deski mi nie chcą schnąć. A urlop się kończy...

TZmestudio

Posted

mestudio napisał(a):
Dopiero?? :-D

No a kiedy mam wpaść ? :diabloti: hmm...w sumie pytać nie będę - trzeba Was skontrolować :cool3: :evil_lol:

mestudio napisał(a):
Ale biorąc pod uwagę nowe trendy na dogo, powinnaś nas skontrolować jako DT. Najlepiej tak znienacka. :-)
Zobaczyć czy Kiko nie dzieje się nic złego,....

Jesteś mi winien ściereczkę - oplułam monitor kafffką :grins: :diabloti:

mestudio napisał(a):
Przy tej pogodzie nawet deski mi nie chcą schnąć. A urlop się kończy...

Nie ma to jak wsio pod górkę...do kiedy urlop ? :roll:

Posted

Brinie zmieniliśmy po raz kolejny opatrunek z łokcia. Widać już poprawę, ale do pełni szczęścia jeszcze trochę brakuje.

Ale jakie niezadowolenie wywołałem tym, że musiałem ją na bok przewrócić. Co najmniej jakbym skalp zdejmował....

TZmestudio

• 2 weeks later...
Posted

Ech, tyle się dzieje, a u Briny pusto.
Tymczasem Pani Brina spokojnie sobie żyje, dzis paskudny dzień więc nawet nie bardzo ją interesują spacery, ale włąśnie wróćiłam skostniała i przemoczona po półgodzinnym łażeniu z Briną, Tobim i Kiko.

Posted

lilith27 napisał(a):
mam nieodpartą ochotę zajechać tam do Was z aparatem

Jakieś małe zleconko na kontrolę dt? :diabloti: Kontrol mieliśmy tydzień temu, ale zapraszamy.