akrim Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 właśnie znalazłam taką stronę o starszych psiakach: http://www.psiegranemarzenia.pl zalogowałam sie i chciałam dodać Brinę , ale wybaczcie nie mam czasu czytać wątku ...czy moglibyście wypełnić taką ankiete tzn. wg. tych pytań? http://www.psiegranemarzenia.pl/dodaj.html dodam Brinkę , a zdjęcia sama wstawię. dobrze byłoby też takie info wkleić do pierwszego posta te podhalany o których pisała szarotka to...niezbyt dobry przykład na odzew ogłoszeniowy bo...adopcje doszły do skutku wśród ludzi zaangażowanych w adopcje podhalanów i fundacyjnie i forumowo (a Brina ma założony wątek na podhalanach) . Zreszta my jako fundacja - zawsze informujemy potencjalnych chętnych o tych psach o których wiemy , w tym i o Brinie;) Jednak największy odzew ludzi jest z allegro Quote
mestudio Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 [quote name='bacpani']Moze Brinka lapie zebami inne psiaki wlasnie przez swoje niedoslyszenie. Moze nie slyszy jak sie zblizaja a zaskoczona lapie ze strachu. Znam taki przypadek bialasa, ktory ogluchl na starosc i klapal zebami jak sie go zaszlo od tylu czy z boku, kiedy nie widzial istoty podchodzacej i bylo to po prostu ze strachu. Nie jest to możliwe gdyż mała Kropcia z nami zawsze spaceruje i chodzi Brinie przy nogach mimo ataków na nią, inne psy są przez Brinę wypatrywane i potem ścigane w celu pokazania im kto rządzi, a ponieważ Brina jest ociężała to nie udaje jej się tych zwinnych dogonić. To nie jest jakaś straszna wada, Brina zwyczajnie musi być w obejściu jedynym psem. akrim - wstawiłam już Brinę na tę stronę, czekam na akceptację ogłoszenia, dzięki za pomysł Quote
mestudio Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Kolejne allegro dla Briny, poprzednie miało 1000 wejść i nic........................... http://allegro.pl/owczarek-podhalanski-suka-wysterylizowana-i2048717675.html Quote
Szarotka Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 [quote name='mestudio']Kolejne allegro dla Briny, poprzednie miało 1000 wejść i nic........................... http://allegro.pl/owczarek-podhalanski-suka-wysterylizowana-i2048717675.html Mam nadzieje, ze tym razem bedzie lepiej. Quote
Szarotka Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Aldrumka napisał(a):Szarotko a gdzie te podhalany były ogłaszane, może w jakims szczególnym rejonie ? To byly glownie adopcje z forum podhalana. Dwom naszym z podhalana umarly pieski i sobie wzieli takie co byly na forum do adopcji, a jedna forumowiczka postanowila rozszerzyc stado. No, ale na dogo takie rzeczy tez sie zdarzaja, ze od czasu do czasu ktos z dogomaniakow wezmie psa co jest do adopcji. Dlatego trzeba psy promowac gdzie sie da, bo nigdy nic nie wiadomo. Quote
mestudio Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Mi się udało trzy pieski wyadoptować przez forum ogrodnicze, gdzie pokazuję swój ogród i mam z każdym psiakiem jakiś kontakt. Czasami tam wstawiam po cichutku pieska do swojego ogrodu i coś o nim skrobnę i bywa, że się uda. Quote
Szarotka Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 W sumie w takim wypadku pies idzie w pewnym sensie w znajome rece. Quote
mestudio Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 [quote name='Szarotka']W sumie w takim wypadku pies idzie w pewnym sensie w znajome rece. Dokładnie tak jest. Każdy z tych piesków ma fajny i odpowiedzialny dom. Szukamy kogoś do przeprowadzenia wizyty pa z Warszawy - ul. Piotra Skargi od strony Św. Wincentego - prawie Targówek. - dla Marceliny. Quote
Aldrumka Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 na mapie pomocy Targówek jest przypisany obraczus87, chyba pisala na któryms z Waszych wątków, ale może spytać na pw Quote
mestudio Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 Obraczus87 akurat nie może, ale podała 3 inne osoby więc zapytamy. Aldrumko, dzięki za przypomnienie o niewpisanym bazarku, nic mi się nie zgadzało i miałam do tego wrócić:-). Quote
Aldrumka Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 super,ze bierzesz to (przypomnienie) na plus Quote
mestudio Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 Allegro zlikwidowało mi wszystkie psie aukcje i napisali: Niedozwolone jest również zamieszczanie w opisie oferty sformułowań zabraniających licytowania lub sugerujących, że zakup jest bezcelowy, gdyż sprzedaż nie odbędzie się w ramach Allegro. Oferta nie może też być wykorzystywana jako sposób kontaktowania się z innymi Użytkownikami. Poinformowali mnie też, że u nich mogę jedynie sprzedawać psy i koty. Załamać się można. Brina czuje się dobrze, była odrobaczona w tym tygodniu i wszystko jest ok. W najbliższym czasie zaszczepimy ją od wścieklizny. U nas jest okropnie zimno i co chwilę sypie śnieg, bardzo mocno wieje. Nawet zdjęć na zewnątrz nie robię chwilowo, mam też nadzieję, że jednak nie nadejdzie zima, a w sobotę wygram w totolotka :-). Quote
Aldrumka Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 a dlaczego taka przykrość ? czy może prawo takie mają tylko fundacje ? Quote
mestudio Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 [quote name='Aldrumka']a dlaczego taka przykrość ? czy może prawo takie mają tylko fundacje ?[/QUOTE] Likwidują wszystkie aukcje psie i kocie, które nie są ofertą sprzedaży, a jedynie ogłoszeniami. Odebrali nam tym samym najlepsze i najskuteczniejsze narzędzie do poszukiwania domów. Quote
Karro Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 kurcze niedobrze allegro postąpiło, niedobrze :shake: Quote
mestudio Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 U nas leży śnieg i jest mróz, śnieg popaduje przez cały dzień. Poranny spacer. Quote
Ziutka Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 U nas to samo, śnieg, mróz i pada i pada... A Brineczka jak pięknie spaceruje :) miała szczęście, że trafiła na Was Quote
Aldrumka Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='mestudio']Likwidują wszystkie aukcje psie i kocie, które nie są ofertą sprzedaży, a jedynie ogłoszeniami. Odebrali nam tym samym najlepsze i najskuteczniejsze narzędzie do poszukiwania domów.[/QUOTE] a może to ma związek z nową ustawą - można sprzedawać tylko psy z rodowodami jak piszą w Metrze pojawiły sie ogłoszenia typu " Sprzedam smycz za 600 zł, pieska dodam gartis" Quote
malagos Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Taki mrozik psom nie straszny :) Podhalany chyba na to czekały, co? Quote
mestudio Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 [quote name='Aldrumka']a może to ma związek z nową ustawą - można sprzedawać tylko psy z rodowodami jak piszą w Metrze pojawiły sie ogłoszenia typu " Sprzedam smycz za 600 zł, pieska dodam gartis"[/QUOTE] Nie sądzę, nie wolno umieszczać ogłoszeń na allegro i już. Nie wolno w aukcji napisać - proszę nie licytować. To zakazane. Ma być oferta sprzedaży psa i tyle. Quote
beta ata Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 No tak, tylko że do tej pory to tolerowali, a teraz przestali... ? A może chodzi o to, że zwierzolubi (jest nawet taki wątek na dogo, wkleje później) masowo zgłaszają m.in. na allegro te ogloszenia o sprzedaży zwierząt, które pochodzą od pseudohodowców, zgłaszają naruszenie ustawy..? Allegro musi te ogłoszenia usuwać i traci na tym, więc w ramach rewanżu albo ku "przestrodze" wyrzucają ogloszenia charytatywne... ? Myślę, że można bezdomniaki ogłaszać do nibysprzedaży, wystawiac jakąć symboliczną kwotę "kup teraz za 1,10 PLN ... i wtedy nic nie bedą mogli zrobić... edit: http://www.dogomania.pl/threads/220611-Nowa-Ustawa.-WALCZYMY-Z-PSEUDOHODOWCAMI-!!! Quote
Recommended Posts