Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:-D myślałem raczej o jakiejś ozdobie typowo góralskiej. Ale coś wymyślę.
Spróbuję dziś skończyć teoretycznie budę.

Potem zobaczymy ile wyszło w bazarków i czy starczy pieniędzy na zrobienie kojca. Trochę jest to walka z czasem, bo ustawianie słupków można zrobić jak jest dodatnia temperatura, ale mam nadzieję że taka pogoda jeszcze się trochę utrzyma.
W każdym razie Brina już nie zachowuje się jak spanikowany ratlerek i zaczyna trochę przybierać tu i ówdzie. Odrobaczenie idzie pełną parą.
Niestety trochę śmierdzi (czytaj: brzydko pachnie)

TZmestudio

Posted

Dziś gotujemy jedzenie z jabłkami - to taki eksperyment. Wątróbka, jabłka, buraki, marchew i ryż. Jak nie zasmakuje to wrócimy do poprzedniego menu.

Buda poskręcana i ocieplona. Niestety tym razem nie mam materiału na dach, bo deski jakie posiadam rozmiarowo nie pasują. Jutro jeszcze zrobię drugie podejście - może mnie jakaś muza poliże (Brina?) i znajdę jakiś pomysł. Zobaczymy. Chciałbym już ją pomalować i postawić do schnięcia. Zdjęcia jutro.

Zapraszamy na bazarki.
http://www.dogomania.pl/threads/216939-Nowy-szal-spodnie-narciarskie-buty-zimowe-dzieci%C4%99ce-du%C5%BCo-spodni-na-Brink%C4%99-do-13.11
http://www.dogomania.pl/threads/216945-Na-hotel-Lady-i-dla-podhalanki-na-wszystko11.11.godz22-ksi%C4%85%C5%BCki-ciuchy-pampersy-nokia
http://www.dogomania.pl/threads/216562-Ksi%C4%85zki-ksi%C4%85%C5%BCki-do-domu!-tak%C5%BCe-buty-i-torby!-dla-Brinki-do-6.11!!

TZmestudio

Posted

Mnie sie wydaje, ze pomysl z jablkami jest bardzo dobry. Wszystko byle nie suche jedzenie, a jablka ekologiczne to super pomysl :):)
A nie ma kogos kto ma takie deski nadajace sie na dach ??
W domu bym miala, ale tu nie a nawet jak by to tez daleko.

Posted

Szarotka - dam sobie radę. Ja tylko się tłumaczę dlaczego Brina jeszcze nie w nowej budzie. Jak dochodzę do miejsca że coś mi nie idzie albo nie wiem jak dalej to daję sobie spokój i wracam do tematu jak już coś mnie olśni. Nic na siłę. Jutro też jest dzień. My spędzamy święta tak jak uważamy za stosowne. Wolę popracować nad budą niż pojechać do rodziny na kawałek dodatkowych kalorii których się nie zrzuci.... A tak to się wypocę i może będę przystojniejszy. A wieczorem pójdziemy na spacer na cmentarz. Szkoda że nie można wchodzić z psami.

TZmestudio

Posted

mestudio napisał(a):
My spędzamy święta tak jak uważamy za stosowne.TZmestudio

ooo a myślałam, że tylko ja i mój TZ jesteśmy odmieńcami ;) też przenieśliśmy się z miasta na wieś i początkowo patrzyli na nas jak na wariatów jak np w niedzielę wieszałam pranie, a TZ w jakieś kościelne święto tworzył płot... gdybyśmy tak jak większość mieszkańców naszej wioski każdy dzień mieli wolny to pewnie też w niedzilę leżelibyśmy do góry brzuchem, ale że pracujemy w tygodniu to domem zajmujemy się w dni wolne

Posted

Gdybym miał wymieniać co ja robiłem w niedzielę i w święta to strony by nie starczyło na forum. Pranie przy tym to mały pikuś. :-D

Uważam, że na świętowanie jeszcze przyjdzie czas. A trzeba zapracować sobie na to aby ludzie i zwierzęta dobrze dobrze o nas myślały.

TZmestudio

Posted

mestudio napisał(a):
Uważam, że na świętowanie jeszcze przyjdzie czas. A trzeba zapracować sobie na to aby ludzie i zwierzęta dobrze dobrze o nas myślały.

TZmestudio

Podoba mi się to podejście ;)

Posted

My jesteśmy takimi super odmieńcami. Nawet Tv nie posiadamy z wyboru, a domem też zajmujemy się w czasie wolnym dla innych bo pracujemy, ale szanuję każde święta i staram się nie rzucać w oczy ludziom ze wsi, a że ogród ogromny to można się dobrze ukryć, zresztą mieszkamy po sąsiedzku z łąkami i polami. Niestety jest ulica, którą wszyscy przejeżdżają do miasta i do wsi, wtedy robią sobie przegląd co tam u nas nowego.

Brina sama podaje mi łapę i w ten sposób prosi o drapanie. Wczoraj myślałam, że to przypadek, ale dziś podała mi łapę aż dwa razy pod rząd i rozkoszowała się drapaniem za uchem.
TZ jest zazdrosny:-).

Posted

To ja wstawię zdjęcie jak Brina się zastanawia czy warto wyjść na spacer ze swojego spokojnego lokum.
Skotłowała sobie kocyk i zrolowała z niego taką górkę i na niej opiera łapki. Pewnie tak jej jest przyjemniej polegiwać.

Posted

Moje suczki uwielbiają jabłka, gdy tylko widzą, że jakieś są w kuchni, to ładnie :-) siadają i demonstrują gotowość do konsumpcji :-) Nie chcą dostać całego i ogryzać, wolą pokrojone na kawałki i serwowane z ręki :-)
Do jedzenia tez dodaje im tarte surowe jabłko, często z marchewką.
Moja mała Tami ostatnio pomagała mi zbierac jabłka. Mam stare, wielkie jabłonie i większości jabłek po prostu nie da sie zerwać, zbieram je, gdy juz spadną na trawę. sunie mi towarzyszyły, gdy zbierałam, mała patrzyła, co ja robię i w pewnym momencie zaczęła mi w pysku przynosić jabłka, pare nawet wrzuciła do koszyka :loveu: Ech, mówię Wam, aż sie wzruszyłam, że to takie mądre stworzenie i pomaga pańci :-) :cool1:

Posted

My mamy taki specjalny podbierak z bardzo długą rączką i większość jabłek udaje się zebrać, jabłonie też mamy bardzo duże, rozłożyste.
Psy uwielbiają maliny, jabłka, orzechy. Z pola za ogrodem przynoszą sobie marchewkę po wykopkach:-) aby pociamkać.

Tak wsuwają jabłka

Posted

Dziś Brina zdobyła się na wyjątkową śmiałość. Po spacerze na którym było istne szaleństwo - siusiała aż dwa razy, po powrocie do kojca zostawiłem drzwi otwarte aby sprawdzić co zrobi. Rozejrzała się w prawo, w lewo, chwila zastanowienia i wyszła za mną. Przeszła koło 10 metrów bez smyczy za mną, ale jak wziąłem szczotkę do czesania to zmieniła zdanie i uciekła do kojca. To była wyjątkowa odwaga z jej strony. Ale widać, że ona chodzi za człowiekiem. Krok w krok.

TZmestudio