Jump to content
Dogomania

Paduś co Ci jest? :( echhh bałem się ludzi a teraz ich UWIELBIAM:)tylko domu brak:(((

Recommended Posts

Posted

Zobaczyłam go przypadkiem. 300 psiaków w jednym miejscu, ja sama z aparatem i ten ból w sercu gdy się na nie patrzy....przechodziłam koło jego klatki w poniedziałek...aparat schowany ...coś tam spytałam Ewy ..zatrzymałyśy się na chwilę...opowiadała o suniach z innej klatki...odwróciłam się w druga stronę na chwilę....i krzyknęłam z przerażeniem

"Ewa ...jesoooo jemu coś jest"...serce mi zamarło

Psiak siedział w rogu klatki, przykulony drżacy i nieobecny. Obszczekiwał go inny mały psiak. Paduś nie reagował....nie wiadomo co mu jest...schronisko 300 psiaków , 2 pracowników i kierownictwo...jak zauważyć każdego chorego psa? :shake:
POprosiłam i został przeniesiony do innego miejsca ...do psiaka staruszka, który nie wykorzysta jego choroby aby mu zrobić krzywdę...
Nie mogę przestać o nim myśleć...
jest młody ma może 2 lata, dziś zrobiłam mu zdjęcie...wtedy z wrażenia zapomniałam...:shake:
chciałoby się go zdiagnozować chociaż....ale schroniska na to nie stać...

może ktoś pokocha psiaka z Mazur

jest spragnionym miłości psiakiem

wiek około 2 lata

link do wątku schroniska

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36651

edit:

2007.03.24

filmik z słodziakiem

http://www.youtube.com/watch?v=Z4Nh4pq06-4

• Replies 786
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka18 napisał(a):
Aga, czy nie masz wiekszej ilosci zdjec Padusia? Dalabym go na allegro. Chyba, ze ktos inny juz to zrobil...

mam tylko to jedno zdjęcia narazie...:shake:
na allegro jeszcze nikt nie dał...mojego Padusia...

Posted

Jak tylko będę miała szansę to porobię więcej fotek....

jesoooo jak pomyślę, że skoro dla jednego psiaka potrzeba chcociaż jak piszesz 6 fotek...razy 300 psiaków ....i 60 kotów....praiwe 2000 zdjęć :mdleje: i weź to jeszcze obrób .. :mdleje:

czy ja się nie porwałam z motyką na słońce...hmmm :niewiem:

Posted

jesoooo jak pomyślę, że skoro dla jednego psiaka potrzeba chcociaż jak piszesz 6 fotek...razy 300 psiaków ....i 60 kotów....praiwe 2000 zdjęć i weź to jeszcze obrób .. :mdleje:

Aga, taka jest brutalna prawda.
Wiem, bo jestem adminem strony schroniska w Mielcu. W czasie kazdej wizyty w schronisku robie 300-500 zdjec, niektore od razu ida do kosza.
Zostaje 3/4 zdjec. Potem to trzeba obrobic, powycinac, zmniejszyc, wstawic na strone. To jest naprawde gigantyczna praca. Licz sie jeszcze z tym, ze jak sie cos zle zaladuje, od razu masz uwagi w ksiedze gosci.
No i jeszcze allegro. Kazda aukcja zabiera ok. 20-30 minut.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Aga, taka jest brutalna prawda.
Wiem, bo jestem adminem strony schroniska w Mielcu. W czasie kazdej wizyty w schronisku robie 300-500 zdjec, niektore od razu ida do kosza.
Zostaje 3/4 zdjec. Potem to trzeba obrobic, powycinac, zmniejszyc, wstawic na strone. To jest naprawde gigantyczna praca. Licz sie jeszcze z tym, ze jak sie cos zle zaladuje, od razu masz uwagi w ksiedze gosci.
No i jeszcze allegro. Kazda aukcja zabiera ok. 20-30 minut.

Ulka...nie załamuj mnie....:placz:
ale co tam...damy radę...może wolniej ale systematycznie...damy radę...:) musze to uporządkować zanim wrócę po macierzyńskim do pracy bo wtedy to już guzik zrobię

Posted

Aga :loveu: najcieżej zacząć
pomyśl na jeden raz o 5 psiakach i zrób w miare dobre foty
my je powstawiamy gdzie sie da / ja moge na adopcje.org./

i potem dalej ...........bedzie z górki ;)

Posted

Agus,
tak jak pisze Ewunia, trzeba sie skupic na kilku wybranych psiakach o jak najwiekszych szansach na adopcje.
Najlepiej schodza szczeniaczki, pieski male i kudlate, dosc mlode. Trzeba je wystawiac na allegro, wyadoptowac, zeby zrobily miejsce dla innych. My tak dzialamy. W ciagu 1,5 roku od czasu dzialania nowej strony wyadoptowalismy ponad 220 psiakow (odpukac, odpukac, odpukac).

A Padusiowi zrob koniecznie kilka dobrych zdjec i dam go na allegro.

Posted

Zrobiłam dzis kilka zdjęć...nie wiem czy dziewczyny (lavinia i Maupa4) te,z coś mu pstryknęły bo....bo....jechałyśmy z jedną sunią aż do Olsztyna do szpitala w takim była stanie :(

no , ale to wątek Padusia...
zanisołam mu dzis kiełbache...wcinał ją..co zaobserwowałam on się boi człowieka ...np. gdy błysnęła lampa w aparcie cofnął się i skulił przy budzie...jak kończyła się kiełbacha uciekał do budy...

wiecie co??? wyć mi się chce....

Posted

asiuniap napisał(a):
Te klatki takie małe. Nie można przebudować tego schroniska? Tak wiem wiem głupoty wygaduję.

nie głupoty tylko.........jesoooooo...tam bez przebudowy to...tragedia

Posted

Asiuniu, to nie sa wcale glupoty....w Mielcu takich klatek uzywa sie do przewozu zwierzat...a tutaj musza w nich zyc...jak kroliki... :bigcry:

Agus, ja dzisiaj bylam w schronisku i przywiozlam 272 zdjecia...kilka tylko odrzucilam, reszta jest w trakcie obrobki....zajrzyj na nasze watki mieleckie.

Posted

Podnoszę cie, Paduniu, może jakaś inna dobra duszyczka cie zobaczy...jedna cie już wypaczyłą i zdjęcia ci porobiła i przez twoje spojrzenie myśli ma toba zaprzątnięte :(