Aga_Mazury Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Zobaczyłam go przypadkiem. 300 psiaków w jednym miejscu, ja sama z aparatem i ten ból w sercu gdy się na nie patrzy....przechodziłam koło jego klatki w poniedziałek...aparat schowany ...coś tam spytałam Ewy ..zatrzymałyśy się na chwilę...opowiadała o suniach z innej klatki...odwróciłam się w druga stronę na chwilę....i krzyknęłam z przerażeniem "Ewa ...jesoooo jemu coś jest"...serce mi zamarło Psiak siedział w rogu klatki, przykulony drżacy i nieobecny. Obszczekiwał go inny mały psiak. Paduś nie reagował....nie wiadomo co mu jest...schronisko 300 psiaków , 2 pracowników i kierownictwo...jak zauważyć każdego chorego psa? :shake: POprosiłam i został przeniesiony do innego miejsca ...do psiaka staruszka, który nie wykorzysta jego choroby aby mu zrobić krzywdę... Nie mogę przestać o nim myśleć... jest młody ma może 2 lata, dziś zrobiłam mu zdjęcie...wtedy z wrażenia zapomniałam...:shake: chciałoby się go zdiagnozować chociaż....ale schroniska na to nie stać... może ktoś pokocha psiaka z Mazur jest spragnionym miłości psiakiem wiek około 2 lata link do wątku schroniska http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36651 edit: 2007.03.24 filmik z słodziakiem http://www.youtube.com/watch?v=Z4Nh4pq06-4 Quote
Aga_Mazury Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 nikt nawet do Ciebie nie zajrzał?:-( Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 Dzień Dobry Skarbie :) Dzisiaj znowu Cię odwiedzę :calus: z Ciotkami :) Quote
Ulka18 Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Aga, czy nie masz wiekszej ilosci zdjec Padusia? Dalabym go na allegro. Chyba, ze ktos inny juz to zrobil... Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 shirrrapeira napisał(a):Jaki sliczny psiak. prawda?.... Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 Ulka18 napisał(a):Aga, czy nie masz wiekszej ilosci zdjec Padusia? Dalabym go na allegro. Chyba, ze ktos inny juz to zrobil... mam tylko to jedno zdjęcia narazie...:shake: na allegro jeszcze nikt nie dał...mojego Padusia... Quote
Ulka18 Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Na allegro nie ma szans z jednym zdjeciem :shake: nie bedzie wejsc na aukcje. Wystawie Padusia, ale potrzebne sa zdjecia. Minimum 6 dobrych zdjec. Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 Jak tylko będę miała szansę to porobię więcej fotek.... jesoooo jak pomyślę, że skoro dla jednego psiaka potrzeba chcociaż jak piszesz 6 fotek...razy 300 psiaków ....i 60 kotów....praiwe 2000 zdjęć :mdleje: i weź to jeszcze obrób .. :mdleje: czy ja się nie porwałam z motyką na słońce...hmmm :niewiem: Quote
Ulka18 Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 jesoooo jak pomyślę, że skoro dla jednego psiaka potrzeba chcociaż jak piszesz 6 fotek...razy 300 psiaków ....i 60 kotów....praiwe 2000 zdjęć i weź to jeszcze obrób .. :mdleje: Aga, taka jest brutalna prawda. Wiem, bo jestem adminem strony schroniska w Mielcu. W czasie kazdej wizyty w schronisku robie 300-500 zdjec, niektore od razu ida do kosza. Zostaje 3/4 zdjec. Potem to trzeba obrobic, powycinac, zmniejszyc, wstawic na strone. To jest naprawde gigantyczna praca. Licz sie jeszcze z tym, ze jak sie cos zle zaladuje, od razu masz uwagi w ksiedze gosci. No i jeszcze allegro. Kazda aukcja zabiera ok. 20-30 minut. Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 Ulka18 napisał(a):Aga, taka jest brutalna prawda. Wiem, bo jestem adminem strony schroniska w Mielcu. W czasie kazdej wizyty w schronisku robie 300-500 zdjec, niektore od razu ida do kosza. Zostaje 3/4 zdjec. Potem to trzeba obrobic, powycinac, zmniejszyc, wstawic na strone. To jest naprawde gigantyczna praca. Licz sie jeszcze z tym, ze jak sie cos zle zaladuje, od razu masz uwagi w ksiedze gosci. No i jeszcze allegro. Kazda aukcja zabiera ok. 20-30 minut. Ulka...nie załamuj mnie....:placz: ale co tam...damy radę...może wolniej ale systematycznie...damy radę...:) musze to uporządkować zanim wrócę po macierzyńskim do pracy bo wtedy to już guzik zrobię Quote
ewatr Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Aga :loveu: najcieżej zacząć pomyśl na jeden raz o 5 psiakach i zrób w miare dobre foty my je powstawiamy gdzie sie da / ja moge na adopcje.org./ i potem dalej ...........bedzie z górki ;) Quote
Ulka18 Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Agus, tak jak pisze Ewunia, trzeba sie skupic na kilku wybranych psiakach o jak najwiekszych szansach na adopcje. Najlepiej schodza szczeniaczki, pieski male i kudlate, dosc mlode. Trzeba je wystawiac na allegro, wyadoptowac, zeby zrobily miejsce dla innych. My tak dzialamy. W ciagu 1,5 roku od czasu dzialania nowej strony wyadoptowalismy ponad 220 psiakow (odpukac, odpukac, odpukac). A Padusiowi zrob koniecznie kilka dobrych zdjec i dam go na allegro. Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 Zrobiłam dzis kilka zdjęć...nie wiem czy dziewczyny (lavinia i Maupa4) te,z coś mu pstryknęły bo....bo....jechałyśmy z jedną sunią aż do Olsztyna do szpitala w takim była stanie :( no , ale to wątek Padusia... zanisołam mu dzis kiełbache...wcinał ją..co zaobserwowałam on się boi człowieka ...np. gdy błysnęła lampa w aparcie cofnął się i skulił przy budzie...jak kończyła się kiełbacha uciekał do budy... wiecie co??? wyć mi się chce.... Quote
asiuniap Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Te klatki takie małe. Nie można przebudować tego schroniska? Tak wiem wiem głupoty wygaduję. Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 asiuniap napisał(a):Te klatki takie małe. Nie można przebudować tego schroniska? Tak wiem wiem głupoty wygaduję. nie głupoty tylko.........jesoooooo...tam bez przebudowy to...tragedia Quote
Ulka18 Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Asiuniu, to nie sa wcale glupoty....w Mielcu takich klatek uzywa sie do przewozu zwierzat...a tutaj musza w nich zyc...jak kroliki... :bigcry: Agus, ja dzisiaj bylam w schronisku i przywiozlam 272 zdjecia...kilka tylko odrzucilam, reszta jest w trakcie obrobki....zajrzyj na nasze watki mieleckie. Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 Paduś Skarbie jak Ci pomóc?...jeso serce mi krwawi...biedulu Ty...te Twoje oczy..zerkasz tylko na człowieka...bojąc się zbliżyć... Quote
aisaK Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Podnoszę cie, Paduniu, może jakaś inna dobra duszyczka cie zobaczy...jedna cie już wypaczyłą i zdjęcia ci porobiła i przez twoje spojrzenie myśli ma toba zaprzątnięte :( Quote
ewatr Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Aga_Mazury :loveu: mam pytanie jakie namiary podawać w ogłoszeniach na psiaki z Ostrody ? Quote
Aga_Mazury Posted December 22, 2006 Author Posted December 22, 2006 [quote name='ewatr']Aga_Mazury :loveu: mam pytanie jakie namiary podawać w ogłoszeniach na psiaki z Ostrody ? może by,c mój mail babeki@wp.pl lub tel. 505222207 dziękuję :) Quote
Aga_Mazury Posted December 22, 2006 Author Posted December 22, 2006 Padusiu wskakuj na górę...może ktoś się w Tobie zakocha? Quote
Aga_Mazury Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 nikt do Ciebie Skarbie nie zajrzał?...echhhhhh te schroniskowe święta... Quote
Recommended Posts