Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pięęękne :lol:
U Józefiny coraz lepiej. Jedzonko zeszło z noska :cool3: , Fizia w sobotę zaczęła małą myć:lol: :lol: :lol: . I to tak intensywnie, że Józia zaczęła protestować.
Kotka ma sporo zabawek, chętnie i dużo sie bawi, jest b. kochana. To wbrew pozorom odważny kotek.
Zdjęcia będą najpóźniej pojutrze.
Marlena, siedzi we mnie to "zaniedbanie" Józi. Nadal mi głupio:oops: :oops: :oops: i ponownie przepraszam.
Jakiś taki miętki jestem.;)

Posted

Dziewczynki mają dobrze z tymi "mamusiami", kocurki muszą się same nauczyć dbania o higienę. No, chyba, że Bazyli się odobrazi, albo przez podglądanie.
Wiem, że psy uczą się przez naśladownictwo, koty pewnie też mogą.
Józia to chyba będzie kiedyś rządzić w domu, nawet Fizią, co? Ona cwana gapa jest, wbrew pozorom.
Pozdrawiam wszystkie kocie rodziny :multi:

Posted

Chłopaki same sobie radzą - calkiem dobrze myją sie same. Niestety Bazyli wciąż obrażony ale rozrabiaki dwie juz trochę go urobiły. Podchodzą do niego coraz blizej, zaczepają - tzn. stukają lapką i uciekają :lol: Co do wylizywania to Bazyli napewno sie nie podejmie ale poleżeć obok siebie kiedys pozwoli.
Śpią oczywiście na łóżku - najchętniej na mnie. Transporter ze sweterkiem już przestał się im podobać. Czasami za posłanie służy im akitowy ogon :evil_lol: Jak uda mi sie zrobic zdjecia to wstawie.

A moze ten wątek przeniesc np do działu "foto blogi"

Posted

Nowych wieści niewiele. Józia rośnie. Nie ma problemów zdrowotnych. Maltretuje Fizię, tzn. bawi się w podgryzanie gardła :evil_lol: . Fizia rewanżuje sie zabawą w odgryzanie łapek, ale tylko w reakcji na zaczepki małej. Zresztą Fizia ma rujkę i nie w głowie jej zajmowanie się takim maluchem.:evil_lol:
Zdjęć na razie nie ma, liczę na to, że będą po weekendzie. Po prostu oboje z TZ nie mamy czasu ani siły.

Posted

Kochani, zlitujcie się, czekam na wieści, na fotki :placz:
One teraz tak szybko rosną, zobaczę długonogie koty i ich nie poznam.
Elurin, popraw się, plis. Donya, co u Was?
Bo Manię mailem dostaje.
Pozdrawiam :multi:

Posted

Przepraszam, Marlena, ale moja TZ jest od 2 tygodni zawalona robotą, nawet dla mnie nie ma czasu :-(.
Dziś będę u niej, to może wydębię przesłanie fotek (są, ale w aparacie, a komp stale zajęty). Ale nie mogę nic obiecać, tyle, że w tym tygodniu będą.

Józia podrosła, ogonek ma już "dorosły", pyszczek też się troszkę wysunął z główki. Ma piękne, trochę dłuższe futerko. Świetnie dogaduje się z Fizią, nie ma konkurencji:lol:. Kotki na przemian inicjuja zabawy. Ich ulubiona to podgryzanie się nawzajem, potem Fizia ucieka do drugiego pokoju, Józia za nią, słychać jakiś hałas, i koty wracają w tej samej kolejności. Padają na podłogę i znowu podgryzanie:evil_lol:.
W ogóle Józia albo gania, albo śpi. Czasem je, jak jej się przypomni:evil_lol:. Taki słodki koci dzieciak.

Posted

Dzięki, miło się czyta. Skasowałam przez pomyłkę mail do Twojej TZ, a chciałam jej wysłać fotki Józi malutkiej, robiłam porządki na komputerku, daj na prv.
A jakiś czas temu w tym samym miejscu, co kociaki, znalazłam królika.
No, może niezupełnie, bo królik mi zwiał, w przeciwieństwie do kociąt.
Koczuje tam od miesiąca ponoć i nikt z pobliskich domów nie wpadł na pomysł, że miniaturowy królik nie jest zwierzęciem żyjącym na wolności :angryy:
Zastanawiam się nad wyznaczeniem nagrody za złapanie, ale boję się, że mi będą znosić króliki, które znudziły się dzieciom. Taki biały, w rude łaty, kundelek miniaturka. Tym razem suka chciała go zjeść.

Posted

Muszę sobie poprawić humor:

Jaka ona duża :crazyeye:
Już kocia młodzież, ten pyszczek wysunięty, i sierść inna
A oczyska ma podobne do Fizi, swojej przyjaciólki, tylko mniej żółte
Widać, że im razem bardzo, bardzo dobrze.
Dzięki, Paweł za super domek ;)

Posted

No...Kota jest przepiękna.
Najfajniej wyglądają, kiedy razem śpią. Czasem we śnie obejmują się łapkami. Może jeszcze podeślemy zdjęcia w tym tygodniu.
A Józia trochę boi się świnków morskich, wypuszczanych na spacerki po pokoju. Na początku była ich wielkości, i pewnie respekt pozostał:evil_lol: .

zasadzkas napisał(a):
Dzięki, Paweł za super domek ;)

A nie ma za co;) .
A my dziękujemy Ci za super kotkę.:p

Posted

A wiesz, że Fizia bardzo spoważniała, od kiedy pojawiła się Józia? Przestała być "roztrzepana", matkuje małej, wiesz zresztą, co robi. Najchętniej bawi się z Józią. Dotąd była zakochana w córze, teraz uczucia przeniosła częściowo na Józefinę.

Posted

Jednak nic nie przebije kociego towarzystwa dla kota :loveu:
Teraz czekamy na kocurki, te mogą być jeszcze większe, bo Józia jest ta mniejsza z rodzeństwa. Puk, puk, Agnieszko :p

Posted

Przepraszam ale ja też mam nawał roboty i na nic czasu mi nie starcza. Zaczęła się sesja na uczelni więc mam do sprawdzenia mnóstwo egzaminów. Zdjecia wyślę na @ jutro.
U nas bez zmian - no może chłopaki trochę większe. Ogonki zarosły, pyszczki sie wydłużyły. Szaleją, latają po domu. Nauczyły się chodzić po schodach więc i na piętrze doskonale się czują - zwłaszcza w nocy -kiedy wszyscy śpią oni urządzają sobie galopady. Miecio jest większy, smuklejszy i przykładnie chodzi do kuwety. Natomiast Rysio mniejszy, bardziej pękaty i robi tam gdzie mu wygodniej :evil_lol:
Bazyli już się pogodził z zaistniałą sytuacją. Nawet probuje się z nimi bawić ale gabaryty trochę nie te. Bazyli waży ok. 7 kg i jak stuknąl łapką Miecia to ten poszybował...

• 5 weeks later...
Posted

Józia podrosła, ugania się po mieszkaniu z Fizią. Zdrowiutki kotek, wesoły, świetna towarzyszka - i dla ludzi, i dla kotów.
Zdjęcia będą na pewno, ale nie wiem, kiedy dokładnie - może po weekendzie. prosiłem wcześniej moją TZ o nie, ale ostatnio nie było jak zrobić.

• 3 weeks later...
Posted

Z miesięcznym opóźnieniem, ale jednak są:

Kotki nadal się dogadują :cool3: . Józia to już koci podlotek. Oczyska ma bursztynowe...Pobudkę robią o 5 rano, ganiają z pół godziny, potem lulu. Józia swietnie pasuje charakterkiem do Fizi, mają niemal identyczne zachowania. Obie są zabawowe, konkurują o myszki - choć Fizia często ustępuje młodszej koleżance. Józia na razie za bardzo po meblach nie chodzi, za to interesują ją firanki:diabloti: .

• 1 month later...
Posted

Machania, jak widać nie zostały zauważone :shake:
Donya, jak kocurki? Martwię się, czy wszystko dobrze, skoro nie piszesz.
Z Józią jest kontakt, z Manią też, choć poza dogo, a u Was cisza totalna.
Ja naprawdę rozumiem, że można być zapracowanym i raczej się nie narzucam, po prostu pisałaś ostatnio w styczniu a kończy się kwiecień.
Chciałabym zobaczyć, jak urosły, przeczytać, jak żyją.

• 3 weeks later...
Posted

Józia ma pierwszą rujkę!!! Wczoraj wieczorem się zaczęła. Pomiaukuje, kiedy się do niej mówi, nadstawia się. Pora mysleć o sterylce.
Aha, Józia ma nietypowy głos. Taki jakiś zachrypnięty i cichy - ale miły.
Kota zrobiła się nieznośna - nie robi wprawdzie pobudki o 5-tej rano, ale za to bawi sie wszystkim, od pierścionka po banknot 50-złotowy:lol: . Co gorsza, bawi się żwirkiem przy sprzątaniu kuwety - i tylko wtedy. Firanki zmasakrowała do spółki z Fizią, ale za bardzo się nie wspina - ani na firanki ani na meble. Zwiedziła większość mebli i chyba uznała, że jej to nie interesuje. Jest chyba kotem parterowym, w przeciwieństwie do Fizi. Ma też nie najlepszą orientacje w skoku, często nie trafia w upatrzone miejsce i np. zsuwa się powoli po ścianie regału. Nadal taka popierdółka kocia.
Świetna kotka, bardziej szalona niż Fizia w jej wieku:lol: .
Może uda mi sie wstawić aktualne zdjęcia koło weekendu.

Posted

Elurin, jesteś moją podporą tutaj :loveu:
Dony nie mogę się doprosić o fotki ani nawet zdania :shake:
A przedwczoraj dostałam też fotki Man, czyli Soni:

to maleństwo: