Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze parę miesięcy temu wydawalo mi sie niemozliwym że mały york zamieszka w moim domku. Czytalam to forum z nadzieja ze moze kiedys i ja bede mogla troche sie powypowiadac na temat pieska. Dzis marzenia sie spelnily!! Mały skarb przyjechal dzis razem ze mna do domu! Jestem szczesliwa jak nigdy, ale jednoczesnie jest to dla mnie calkiem nowa sytuacja i jeszcze nie do konca sobie ze wszystkim radze :)
Piesek na razie jest malo oswojony z nowym miejscem, ale wszystko powoli poznaje. I mieszkanie i nas - domownikow. Staram sie go uczyc gdzie ma siusiac i kupke robic, ale poki co ciezko idzie ;) W ogole wydaje sie byc troche przestraszony, ale mysle ze to ze wzgledu na zmiane miejsca no i w ogole dzisiejsze wrazenia zwiazane z podroza itd.
Mam nadzieje ze bedzie rósł zdrowy i że bedzie sie dobrze chował, ale poki co jestem pełna obaw. On jest caly czas taki spokojny - gdzie sie go polozy tam lezy i spi. W ogole nie szaleje, troszke taki jest przestraszony.. Czy to normalne zachowanie? Pytam, bo to moj pierwszy pies i wiadomo - martwie sie o niego!
Tak a propos, jestem w trakcie wymyslania dla niego imienia! I poki co pustka w glowie...

Posted

Cieszymy sie razem z Toba i życzymy dużo zdrówka dla maluszka.
Myślę, że to, że ciągle śpi nie jest niczym dziwnym. Tyle wrażeń dla takiego małego pieseczka :loveu:
A co do imienia... To jest chłopczyk?
Ja swojej Alutce imię wymyślałam długo, a jak przyszło co do czego, to wszystkie ustalenia szlag trafił, bo spodobało mi sie imie jakie dała jej pani hodowczyni :)

Posted

Tak, jest to piesek. Hodowcy nazwali go Rege, ja mysle nad jakims fajniejszym imieniem :)
To mnie uspokoilas troche, jesli mowisz ze zachowanie w porzadku.. ;)
No i nie dziekuje za życzenia, aby nie zapeszyć :)

Posted

Witam Lady jest napewno wszystko oki, tylko musi sie dostosować, obwąchać wszystkie kąty, zaznajomić się nowym zapachem domku no i przedewszystkim nie ma jego mamusi już i pewnie rodzeństwa.Przez pare dni pewnie sie będzie smutał ale przejdzie mu napewno:p
Jeśli chodzi o imie podaj chlopiec czy dziewczynka.
Alutka ja zanim nie miałam yorka to chciałam nazwać Figa, ale też zostawiłam jej imie po hodowczyni bo bardzo do niej pasuje :eviltong:
A zdrobnień od tego imienia ma sporo Pipik,Pipunia, Pisia,Pipeczka.:loveu:

Posted

Mi się bardzo podobaja ludzkie imiona dla yorasków :)
Ostatnio, chyba w galerii natknęłam się na piękne imię ślicznego pieseczka: WITUŚ :loveu: No cudne jest.
Może być też Antoś, a z "nieludzkich" znajomi maja Abika, Dżekusia i Nikusia :)
Ja na męskich imionach się niestety nie znam, bo zawsze chciałam mieć dziewczynkę, a dokładnie Lenkę, no ale wyszło jak wyszło :)

Posted

Ja równiez zawsze chcialam dziewczynke no ale "wyszlo jak wyszlo" i mam mojego chłopczyka :) Już czuje sie u nas coraz lepiej - powoli zaczyna szalec i psocic :) Zaraz się biore za robienie zdjec!! :) Ahhh.. ile to radosci z takim maluchem :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Ajj :) Jest coraz lepiej. Maluch już się bawi, wcale się nie boi - wręcz przeciwnie - rozrabia ;) A nawet, uwaga, nauczył się już siusiać i kupkać na gazetę! Aż wierzyć mi się nie chce jaki on mądry :) W nocy spaliśmy razem i tylko 2 razy mnie obudził bo musiał siusiu. No zakochałam się jednym słowem:loveu: :loveu: Taka żaba mała :eviltong: tylko nadal trwają spory nad wyborem imienia.. już głupieje od tego a wiem że maluch MUSI się jakoś nazywać bo ile można do niego wołać 'piesiu', 'zabko', 'maluszku' :roll:

Posted

Witaj Lady87, mnie osobiście bardzo podoba się imię REGE, jest bardzo oryginalne i niepowtarzalne. Na tym forum nie ma psiaka o takim imieniu. Dla mnie pasuje i ja bym nic nie zmieniała. To fajnie, że psiak się już rozruszał. Mój Tupek pierwszy wieczór spędził w łazience, pod szafką. Prawie siłą musiałam go wyciągać. Bardzo szybko się przyzwyczaił do nowego domu i nowych ludzi. Napisałaś też, że śpisz razem z nim.To fajnie, ale pamiętaj, że to mały psiaczek. Kiedyś możesz się nie obudzić i psiak może spróbować sam zeskoczyć z łóżka. A to już niebezpieczne. Wiem coś o tym. Niemniej jednak życzymy dużo szczęścia i radości. Pozdrawiamy

Kasia i TupeK

Posted

No i mój maluch oficjalnie nosi imię Maksiu :) Max, Maksymilian, jak kto woli :p O wiele łatwiejsze przy wołaniu niż Rege.
Wszyscy w domu powariowali na jego punkcie.. chyba tylko ja zachowałam resztki zdrowego rozsądku.. Mama by go zagłaskała i na wszystko pozwalała bo "przecież jemu wolno.. jest jeszcze taki malutki..". Tacie się ciągle wydaje, że ma szósty zmysł i wie, kiedy małemu się chce siku/kupke chociaż jescze nigdy nie zgadł. Bo Maksiu tylko mi mówi, kiedy chce :p Nauczyłam się już w miarę jego potrzeb, wiem jak się zachowuje w danych sytuacjach :) W nocy np jak coś mu się chce, to mnie budzi żeby go zdjąć z łózka :) No jednym słowem, zaczarował moje życie..
Zdjęcia niedługo wstawię, tylko muszę skłonić małego modela, żeby trochę mi popozował :)
Pozdrawiamy wszystkich serdecznie i życzymy wesołych świąt!!

Posted

Gratuluję wyboru imienia :)
Świetnie, że "dogadujecie się" z Twoim skarbem. I życzymy wesołych pierwszych wspólnych świąt. Nasze też są pierwsze, ciekawe jak przeżyjemy całą wigilię z proszącą sie Alicją :evil_lol: Ale może będzie ok. Pozdrawiamy :)

Guest Agata_B
Posted

Gratulujemy wyboru imienia...jest śliczne...sama miałam takie na myśli..:cool1:
Pozdrawiam Maksia....