Jump to content
Dogomania

OBI -- NIEWIDOMY, prześliczny owczarek niemiecki!!! :-(

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze dla Sabci, ze poszla do nowego domku. Tyle, ze dziadulek teraz sam zostal :( Dobrze by bylo zeby i Obi znalazl ten swoj wymarzony domek. Jedno co pocieszajace, to te psiaki maja ludzi ktorzy ich odwiedzaja, drapkaja i biora na spacerki - dobre i to!:)

Posted

Uwaga!!!!

W dniach 10-11.12.2011r. w Szczecinku (woj zachodniopomorskie) odbędą się warsztaty okulistyczne dla lekarzy weterynarii. Osobą prowadzącą będzie prof. Kiełbowicz. W związku z czym jest możliwość przeprowadzenia nieodpłatnych zabiegów okulistycznych. Poszukujemy psów ew. kotów wymagających specjalistycznej pomocy. Liczba zakwalifikowanych pacjentów jest ograniczona. Samej kwalifikacji do zabiegu
będzie dokonywał prof. Kiełbowicz.
Dlatego też jeśli ktoś z was jest właścicielem zwierzaka lub zna bidę z dogo wymagającą pomocy i chciałby z niej skorzystać proszę o kontakt pod adresem e-mail:

Ważne:
- w e-mailu proszę przesyłać zdjęcia oczu (dobrej jakości) wraz z historią choroby i namiarami na opiekuna/właściciela - to jest wymogiem wstępnej kwalifikacji,
- tak jak wspomniałam, jeśli pies zostanie zakwalifikowany do zabiegu, będzie on wykonany bezpłatnie bez żadnych dodatkowych kosztów, jedynym warunkiem jest dowiezienie pacjenta do Szczecinka i zgoda na wykonanie zabiegu
- na zgłoszenia czekamy do poniedziałku
- jeśli pacjent zostanie zakwalifikowany przez prof. Kiełbowicza, opiekun zostanie o tym powiadomiony

Ja na dogo będę w niedzielę wieczorem, dlatego też podałam e-mail do kontaktu z organizatorem czyli lek.wet. Karoliną Brach - specjalistą chorób psów i kotów. Na podany adres proszę przesyłać konkrety, czyli zdjęcia i wspomniane historie choroby. Prosimy też o wyrozumiałości ze względu na iż pacjenci poszukiwani są również poza doga i nie każdy pies może zostać zakwalifikowany - choć chcieli byśmy pomóc wszystkim

Posted

Jak dla mnie pomysl super. Warto przygotowac wszystkie papierki i te zdjecia o ktorych jest mowa i dac szanse. Czy wiadomo tak na prawde co jest z oczkami Obiego? Urodzil sie tak czy stracil wzrok w wyniku starosci/urazu/choroby?
Ja sie moge troche dorzucic do transportu jesli by sie udalo Obiego zakwalifikowac.

Posted

AjdaTola napisał(a):
Z tego co słyszałam w przyszłym tygodniu ma być wiadomo, kto został zakwalifikowany.

Tylko widzisz ja go zgłosiłam tak wstępnie, bez dokumentacji, bo nie miałam czasu żeby jechać do schroniska, a termin był do poniedziałku... I napisałam w mailu, ze mogę wszystko dosłać i nawet wypożyczyć psa ze schroniska jeśli będzie potrzebna dodatkowa konsultacja. No i nikt mi nie odpowiedział.

Posted

A ja wam powiem, ze akurat w przypadku Obisia, to uważam, że ta operacja nie jest potrzebna - bo:
1. Obi świetnie chodzi i nie wpada na żadne przedmioty
2. do budy wbiega sobie na luzie
3. na spacerach omija drzewa, słupy , wchodzi bez strachu na schody
4. ma 10 lat (ryzyko operacji)
5. nie wiem, czy ta ślepota jest od urodzenia, bo on radzi sobie bez wzroku b. dobrze (Howard np. wpadał na przedmioty, nie wchodził na schody ze strachu, miał kłopot na boksie z buda i murkiem)

Posted

Ja to wiem... ale z drugiej strony adopcja pewnie byłaby łatwiejsza...
Jak się teraz nie uda, to ostatecznie można go zabrać do doktora Kiełbowicza na oględziny. Zobaczymy.

Posted

Zosia123 napisał(a):
Tylko widzisz ja go zgłosiłam tak wstępnie, bez dokumentacji, bo nie miałam czasu żeby jechać do schroniska, a termin był do poniedziałku... I napisałam w mailu, ze mogę wszystko dosłać i nawet wypożyczyć psa ze schroniska jeśli będzie potrzebna dodatkowa konsultacja. No i nikt mi nie odpowiedział.

A no to jak nie było dokumentacji, to nie wiem, czy od razu nie był odżucony we wstępnej kwalifikacji. Ciężko powiedzieć, trzeba czekać do przyszłęgo tyg.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...