Basia1244 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Ale rano biegał :). Po prostu zmęczył się, jak przyszłyście :) i poszedł spać :) Quote
Zosia123 Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Basia1244 napisał(a):Ale rano biegał :). Po prostu zmęczył się, jak przyszłyście :) i poszedł spać :) No to ja się obrażam ;) Quote
Ironiaaa Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Dobrze dla Sabci, ze poszla do nowego domku. Tyle, ze dziadulek teraz sam zostal :( Dobrze by bylo zeby i Obi znalazl ten swoj wymarzony domek. Jedno co pocieszajace, to te psiaki maja ludzi ktorzy ich odwiedzaja, drapkaja i biora na spacerki - dobre i to!:) Quote
Ironiaaa Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Jaki on smutny (albo po prostu zmeczony) na tym pierwszym zdjeciu... Ale jest po prostu przecudowny!!! Quote
Basia1244 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Obi już po kastracji, czuje się dobrze i szuka domu :) Quote
Ironiaaa Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Bezjajuszkowy OBI :) super ze wszystko poszlo sprawnie i OK :) Quote
Nadziejka Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Za Obinia mocniutenko sciskamy:modla::iloveyou: Quote
AjdaTola Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Uwaga!!!! W dniach 10-11.12.2011r. w Szczecinku (woj zachodniopomorskie) odbędą się warsztaty okulistyczne dla lekarzy weterynarii. Osobą prowadzącą będzie prof. Kiełbowicz. W związku z czym jest możliwość przeprowadzenia nieodpłatnych zabiegów okulistycznych. Poszukujemy psów ew. kotów wymagających specjalistycznej pomocy. Liczba zakwalifikowanych pacjentów jest ograniczona. Samej kwalifikacji do zabiegu będzie dokonywał prof. Kiełbowicz. Dlatego też jeśli ktoś z was jest właścicielem zwierzaka lub zna bidę z dogo wymagającą pomocy i chciałby z niej skorzystać proszę o kontakt pod adresem e-mail: pani.doktor.wet@wp.pl Ważne: - w e-mailu proszę przesyłać zdjęcia oczu (dobrej jakości) wraz z historią choroby i namiarami na opiekuna/właściciela - to jest wymogiem wstępnej kwalifikacji, - tak jak wspomniałam, jeśli pies zostanie zakwalifikowany do zabiegu, będzie on wykonany bezpłatnie bez żadnych dodatkowych kosztów, jedynym warunkiem jest dowiezienie pacjenta do Szczecinka i zgoda na wykonanie zabiegu - na zgłoszenia czekamy do poniedziałku - jeśli pacjent zostanie zakwalifikowany przez prof. Kiełbowicza, opiekun zostanie o tym powiadomiony Ja na dogo będę w niedzielę wieczorem, dlatego też podałam e-mail do kontaktu z organizatorem czyli lek.wet. Karoliną Brach - specjalistą chorób psów i kotów. Na podany adres proszę przesyłać konkrety, czyli zdjęcia i wspomniane historie choroby. Prosimy też o wyrozumiałości ze względu na iż pacjenci poszukiwani są również poza doga i nie każdy pies może zostać zakwalifikowany - choć chcieli byśmy pomóc wszystkim Quote
Basia1244 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 O rety! Ale do Szczecinka to kawał drogi z Wro, a dr Kiełbowicz przecież jest we Wro? Byłyśmy (ja i bros) u niego z Howardem - ślepym onkiem. Quote
Zosia123 Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 Doktor Kiełbowicz jest z Wrocławia i jest też bardzo drogi podobno... ale może gdyby się zrzucić?... Quote
AjdaTola Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 [FONT=Calibri]Jest z Wrocka, ale przyjeżdża do Szczecinka na warsztaty - tu ew. zabieg będzie wykonywał za darmo. Więc zrzutka pozostaje na ew. paliwo :-).[/FONT] Quote
Ironiaaa Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Jak dla mnie pomysl super. Warto przygotowac wszystkie papierki i te zdjecia o ktorych jest mowa i dac szanse. Czy wiadomo tak na prawde co jest z oczkami Obiego? Urodzil sie tak czy stracil wzrok w wyniku starosci/urazu/choroby? Ja sie moge troche dorzucic do transportu jesli by sie udalo Obiego zakwalifikowac. Quote
Zosia123 Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Wysłałam maila na razie z tymi fotkami co mam. Zobaczymy :) Quote
Zosia123 Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 Nikt się na razie nie odezwał... Quote
AjdaTola Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Z tego co słyszałam w przyszłym tygodniu ma być wiadomo, kto został zakwalifikowany. Quote
Zosia123 Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 AjdaTola napisał(a):Z tego co słyszałam w przyszłym tygodniu ma być wiadomo, kto został zakwalifikowany. Tylko widzisz ja go zgłosiłam tak wstępnie, bez dokumentacji, bo nie miałam czasu żeby jechać do schroniska, a termin był do poniedziałku... I napisałam w mailu, ze mogę wszystko dosłać i nawet wypożyczyć psa ze schroniska jeśli będzie potrzebna dodatkowa konsultacja. No i nikt mi nie odpowiedział. Quote
Basia1244 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 A ja wam powiem, ze akurat w przypadku Obisia, to uważam, że ta operacja nie jest potrzebna - bo: 1. Obi świetnie chodzi i nie wpada na żadne przedmioty 2. do budy wbiega sobie na luzie 3. na spacerach omija drzewa, słupy , wchodzi bez strachu na schody 4. ma 10 lat (ryzyko operacji) 5. nie wiem, czy ta ślepota jest od urodzenia, bo on radzi sobie bez wzroku b. dobrze (Howard np. wpadał na przedmioty, nie wchodził na schody ze strachu, miał kłopot na boksie z buda i murkiem) Quote
Zosia123 Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Ja to wiem... ale z drugiej strony adopcja pewnie byłaby łatwiejsza... Jak się teraz nie uda, to ostatecznie można go zabrać do doktora Kiełbowicza na oględziny. Zobaczymy. Quote
AjdaTola Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Zosia123 napisał(a):Tylko widzisz ja go zgłosiłam tak wstępnie, bez dokumentacji, bo nie miałam czasu żeby jechać do schroniska, a termin był do poniedziałku... I napisałam w mailu, ze mogę wszystko dosłać i nawet wypożyczyć psa ze schroniska jeśli będzie potrzebna dodatkowa konsultacja. No i nikt mi nie odpowiedział. A no to jak nie było dokumentacji, to nie wiem, czy od razu nie był odżucony we wstępnej kwalifikacji. Ciężko powiedzieć, trzeba czekać do przyszłęgo tyg. Quote
Ironiaaa Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Podniose przystojneg starszego Pana! Niech Cie ktos uwidzi OBIs! Quote
Zosia123 Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 I ja zaglądam do przystojniaka! :) Quote
Ironiaaa Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Co tam u chlopaka slychac? Mialam jakies przecieki o dobrych wiadomosciach! Dajcie znac szybciutko! Quote
Ironiaaa Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Co tam slychac u Obiego ? Cos wyszlo z tego potencjalnego domu? Quote
Recommended Posts