malagos Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Mała dostała 3 razy pod rząd aniprazol, powinno być dobrze na pół roku. Za 10 dni można szczepić na wirusówki. Białą sunię pani Ania uwiązała przy budzie, ale tak się dusiła, ze musiała ją uwolnić. Za to goni koty! widać, poczuła się pewnie i znów kłopot! co z nią zrobimy po sterylizacji?.................. Ewu, daj znać, kiedy odbierzesz maliznę od Figu. Quote
necianeta89 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 a mam z małą iść kontrolnie do weta? Jedzonko zostało w spadku po poprzednim lokatorze... Czeka grzecznie na malucha.. Quote
ewu Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 [quote name='malagos']Mała dostała 3 razy pod rząd aniprazol, powinno być dobrze na pół roku. Za 10 dni można szczepić na wirusówki. Białą sunię pani Ania uwiązała przy budzie, ale tak się dusiła, ze musiała ją uwolnić. Za to goni koty! widać, poczuła się pewnie i znów kłopot! co z nią zrobimy po sterylizacji?.................. Ewu, daj znać, kiedy odbierzesz maliznę od Figu. Figu da mi znać , czekam na telefon. Quote
malagos Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 necianeta89 napisał(a):a mam z małą iść kontrolnie do weta? Jedzonko zostało w spadku po poprzednim lokatorze... Czeka grzecznie na malucha.. Chyba nie koniecznie, w końcu wczoraj była kilka godzin u weta :evil_lol: Ma skromną obróżkę, ale z moich zapasów tylko ta pasowała. Quote
masza44 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Niestety na dzień dzisiejszy moja teściowa nie chce na razie tymczasa. Tak, że przykro mi bardzo kochane ale trzeba Lence szukać innego DT. Ponieważ bardzo mi jej żal następny bazarek będzie przeznaczony właśnie na nią ( zrobię w przyszłym tygodniu) i mogę też dokładać się do hoteliku jeśli DT się nie znajdzie około 60 zł miesięcznie bym jeszcze dała radę. Bardzo mi przykro , że tak wyszło. Może po prostu nie wszyscy się nadają na DT- moi teściowie nic tylko w kółko wspominają Milkę która pojechała do domu tydzień temu a nie chcą słyszęć o innych pieskach którym trzeba pomóc...A ja na razie ponieważ nie ma mnie 10 h w domu to nie dam rady zsocjalizować dorosłego psa z moimi psami- zwłaszcza z panicznie bojąca się innych psów Świnką- klonem białej suni- i dlatego bałabym się ich zostawić we 3 same. Quote
necianeta89 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 malagos napisał(a):Chyba nie koniecznie, w końcu wczoraj była kilka godzin u weta :evil_lol: Ma skromną obróżkę, ale z moich zapasów tylko ta pasowała. ah to jesteś Pani weterynarz? A mogę mieć do Ciebie kilka pytań? Bo u mnie w lecznicy ciągne trafiam na nie tą panią doktor co bym chciała... btw. obroże jak coś mam też :) a tymczasem.. lece po produkty do szarlotki ;) Quote
ewu Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 malagos napisał(a):Chyba nie koniecznie, w końcu wczoraj była kilka godzin u weta :evil_lol: Ma skromną obróżkę, ale z moich zapasów tylko ta pasowała. Kupiłam szeleczki i smycz:)) Quote
malagos Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 necianeta89 napisał(a):ah to jesteś Pani weterynarz? A mogę mieć do Ciebie kilka pytań? Bo u mnie w lecznicy ciągne trafiam na nie tą panią doktor co bym chciała... btw. obroże jak coś mam też :) a tymczasem.. lece po produkty do szarlotki ;) oboje skończyliśmy weterynarię, ja nie pracuje w zawodzie, a mąż ma gabinet na wsi. Pytania możesz mieć, ale nie wiem, czy na wszystkie odpowiemy, chyba ze zapytasz o położenia płodu u bydła i zasuszanie krów?..:evil_lol: Ewu, sunia już u Ciebie ? bo zaglądam i zaglądam i cisza....... Quote
ewu Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 malagos napisał(a):oboje skończyliśmy weterynarię, ja nie pracuje w zawodzie, a mąż ma gabinet na wsi. Pytania możesz mieć, ale nie wiem, czy na wszystkie odpowiemy, chyba ze zapytasz o położenia płodu u bydła i zasuszanie krów?..:evil_lol: Ewu, sunia już u Ciebie ? bo zaglądam i zaglądam i cisza....... Sorki ale przybiegłam z pracy i nie miałam chwili ,żeby usiąść do kompa. Nawet moja córka wpadła w popłoch bo nie odbierałam skypa ani domowego i myślała ,że matkę dojadają psy:)) Mała już u mnie, dzwoniłam do Malagos:) Zjadła , następnie została wykąpana(była bardzo grzeczna) a teraz śpi ze słonikiem w koszyczku , opatulona grubym ręcznikiem i dodatkowo kocykiem, żeby nie zmarzła po kąpieli. Nosek tylko sterczy:) Jutro wymieniamy szeleczki , bo te są za małe. Quote
malagos Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Ciekawa jestem okrutnie, co z niej wyrośnie ?..Bo ze nei york, to pewne, ale taki owczarek środkowomazowiecki, to może?........ Quote
necianeta89 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 coś w typie czegoś środkowomazowieckiego :) A ja już upiekłam właśnie szarlotkę i doczekać się nie mogę. Jutro posprzątam i nadrobie zaległości w pracy i w niedziele mam całą dla małej :) Quote
malagos Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 necianeta89 napisał(a):coś w typie czegoś środkowomazowieckiego :) A ja już upiekłam właśnie szarlotkę i doczekać się nie mogę. Jutro posprzątam i nadrobie zaległości w pracy i w niedziele mam całą dla małej :) O, to nie będziesz się nudzić- przy szczeniaku to niemożliwe :evil_lol: Kochane, pomyślmy, co z Białą?............... Co z nia zrobić, gdzie ogłaszać, kto ja na dt weżmie........ Quote
ewu Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 [quote name='malagos']O, to nie będziesz się nudzić- przy szczeniaku to niemożliwe :evil_lol: Kochane, pomyślmy, co z Białą?............... Co z nia zrobić, gdzie ogłaszać, kto ja na dt weżmie........[/QUOTE Głowa mi pęka od myślenia, coś trzeba wykombinować Quote
necianeta89 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 niestety nie mam pomysłów :( a i aha! wykupiłam małej pakiet 30 ogłoszeń. czekają w kolejce. Ja się ustawiłam na samym końcu. Więc mam prośbę... kto może wziąć na siebie odbieranie telefonów? Ja jestem noga. Nie potrafię rozmawiać przez telefon ani przeprowadzać wizyt.. Mogę towarzyszyć, ale nie zrobię wywiadu...:oops: Quote
masza44 Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Czy hotelik jest jakimś wyjściem dla Białej? Czy udałoby sie nam uzbierać stałe deklaracje na potrzebna kwotę? Jaki to koszt w Waszych rejonach? Jak pisałam ja mogę dawać 60 zł. I robić bazarki. Jeszcze cały czas pracuję nad teściową ale cudów się nie spodziewam a Białej trzeba szukać coś na pewniaka na już. Quote
malagos Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 Poczekajmy chwilkę, niech się zagoi po sterylce. Moja Tika ma zaklepany dom, to u mnie sie zwolni dt.......... Quote
ewu Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/215863-Malutka-suczka-i-jej-zabiedzona-matka-%28jork%29-szukaj%C4%85-domu-i-pomocy/page2 To okropne, takie maleństwo:(( Przecież to ma parę tygodni... Gdzieś koło Suchej Beskidzkiej. Quote
malagos Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 Rany, co chwila jakaś tragedia.......... Quote
necianeta89 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 maleństwo już u mnie :) btw to wcale nie takie maleństwo ;) jest troszkę mniejsza od mojego psa ;) Quote
malagos Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Ale to będzie mądra i śliczna sunia :) Necianeta, moze załóż małej nowy watek, a stary zostawmy tylko Białej? Moze łatwiej po prostu będzie Ci go prowadzi?.......... Quote
ewu Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 necianeta89 napisał(a):maleństwo już u mnie :) btw to wcale nie takie maleństwo ;) jest troszkę mniejsza od mojego psa ;) Ja właśnie dotarłam do domu. Dziękuję za wspaniałą szarlotkę i pyszną kawę:))) Przyznam się ,że bardzo trudne są rozstania z psiakami. Dzisiaj , jak wsiadłam do auta łzy leciały mi jak groch:((( Mała jest przekochana. Z emocji nie potwierdziłam numeru telefonu do kontaktu ze mną.Necianetko zapisz sobie ten numer z którego dzwoniłam. Przytul sunieczkę ode mnie . Quote
necianeta89 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Ok, założe małej wątek osobny ale nie wiem czy dziś, bo nie będę jej robić zdjęć dziś. Poza tym, czekamy na imię od mojej siostry ;) Oraz czy zauważyłyście, że ona ma dodatkowy pazur?! pierwszy raz coś takiego widzę. Poza tym cały czas wariuje z moim Czokusiem :) Sie dobrali, ganiają po całym domu, młoda aportuje piłeczkę, dużo pije, je troszeczkę, rozsypując wszystko wokół :) będzie z niej olbrzym, słodka jest. No i te problemy z chodzeniem na smyczy... hm... będę musiała kupić jakieś kabanosy, może wtedy będzie chciała iść za mną, bo tak to masakra, ale zrobiła już siusiu i kupkę. oczywiście wyprowadzana na smyczy do ogródka, póki się do nas nie przyzwyczai i nie będzie chciała się schować w każdą możliwą szczelinę. Quote
ewu Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 necianeta89 napisał(a):Ok, założe małej wątek osobny ale nie wiem czy dziś, bo nie będę jej robić zdjęć dziś. Poza tym, czekamy na imię od mojej siostry ;) Oraz czy zauważyłyście, że ona ma dodatkowy pazur?! pierwszy raz coś takiego widzę. Poza tym cały czas wariuje z moim Czokusiem :) Sie dobrali, ganiają po całym domu, młoda aportuje piłeczkę, dużo pije, je troszeczkę, rozsypując wszystko wokół :) będzie z niej olbrzym, słodka jest. No i te problemy z chodzeniem na smyczy... hm... będę musiała kupić jakieś kabanosy, może wtedy będzie chciała iść za mną, bo tak to masakra, ale zrobiła już siusiu i kupkę. oczywiście wyprowadzana na smyczy do ogródka, póki się do nas nie przyzwyczai i nie będzie chciała się schować w każdą możliwą szczelinę. Na dworze siusiu i kupka???? Pazurek widziałam:)) Ja jej dawałam rano gotowane jedzonko i bardzo dużo zjadła, może dlatego teraz apetycik mniejszy:)) Quote
necianeta89 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='ewu']Na dworze siusiu i kupka???? Pazurek widziałam:)) Ja jej dawałam rano gotowane jedzonko i bardzo dużo zjadła, może dlatego teraz apetycik mniejszy:)) tak tak, wszystko na dworze :) nic nie zrobiła jeszcze w domku :) ah no i zrobiłam jej dwa zdjęcia, takie na szybko ;) więc słabe jakościowo :) Quote
ANETTTA Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 tylko kochać .....slicznotka ..ale ma cos z diabełka Quote
Recommended Posts