kimiji Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Na firmówce powinna być jeszcze informacja, że pies jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany ;) Quote
madzia.uje93 Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 O kurcze! totalnie o tym zapomniałam:oops:.Dzieki Kamila:lol: Quote
kimiji Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 madzia.uje93 napisał(a):O kurcze! totalnie o tym zapomniałam:oops:.Dzieki Kamila:lol: Do usług :lol: Quote
madzia.uje93 Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 Hmm, dziś był krótki spacerek, ale mimo to wszystko było:lol:: Pierwszy raz udało nam się dopchać na wybieg, ponieważ Sid raczej z innymi psami na wybiegu być nie powinien, ale sam także chciał się bawić. Więc po wybiegu spacerek, zabawa patykiem, no i krótkie szkolenie. Musze pochwalić Sida bo potrafi już nie tylko komened siad, waruj, łapa, poproś, zostań ale także obrót oraz dziś zaczął się uczyć podawać drugą łape.:loveu: Sid miał też robine zdj mam nadzieje ze wyszły fajnie:lol: Dziś Sid był taki kochany, potulny i chętny do zabawy że noramlenie chyba bardziej ja nie chciałam iść z nim do boksu niż on sam(ładnie wskoczył bez większych problemów, tylko smutek miał w oczach:-(). A jeszcze powiem że Sid spokojnie daje się głaskać oraz zabierać sobie miskę z jedzeniem:lol: No to do czwartku kochanie:loveu:! Quote
madzia.uje93 Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 I znowu piszemy tylko dla siebie Sid:angryy: Zdjęcia! "Siad" Na tym zdj Sid wygląda grubiej niż w rzeczywistości:) "Waruj" "Łapa" "Druga łapa" "poproś" I mój kochany pyszczek:loveu: Bardzo dziękujemy za zdjęcia!:lol: Quote
Istar19 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 nie piszesz dla siebie :) Sid świetnie prosi! Quote
saphira18 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 to i ja się udzielę że śledzę czynnie wątek:) Quote
jofracy Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Ja też czytam, tylko nic mądrego do powiedzenia nie miałam :) Quote
soboz4 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 potwierdza,m, regularnie czytam wszystkie wątki w tym Sida, tylko rzeczywiście leń ze mnie i nie piszę... Quote
pralinka94 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Ogólnie na zdjęciach wychodzi jakoś tak grubo :D Ma duzą klate i to robi takie złudzenie :D Quote
Irvette Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 soboz4 napisał(a):potwierdza,m, regularnie czytam wszystkie wątki w tym Sida, tylko rzeczywiście leń ze mnie i nie piszę... ja też czytam co u Sida Quote
madzia.uje93 Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 Nowy tekst Sida, jak będe miała więcej czasu to zrobie my ogłoszenia z nowymi zdjęciami. Sid to czarny trzylatek, który waży 14 kg i mierzy w kłębie 57 cm. Jest to bardzo wesoły, lecz spokojny i opanowany pies. Jest ufny, bardzo lubi być blisko człowieka, przytulać się i bawić z nim(jednak podczas zabawy zdarza mu się podgryzać). Człowiek w zupełności wystarcza mu do szczęścia, dlatego nie przepada za innymi psami, mogą być koło niego, jednak bliższych kontaktów nie lubi(chociaż z niektórymi zdarzało mu się bawić). Jest bardzo zdolny opanował takie komendy jak: „siad”, „waruj”, „łapa”, „druga łapa”, „zostań”, „poproś”, „obrót”! Ładnie chodzi na smyczy, nie potrzebuje dużej dawki ruchu. Swoim wzrokiem i zachowaniem potrafi oczarować każdego! Jest dość chudy, musi szybko przybrać na wadzę, jego sierść także nie jest najpiękniejsza, do tego aby odzyskał dawny blask potrzeba mu domu… Spokojnie daje sobie zaglądać w zęby, podnosić łapy czy zabierać jedzenie. Sid jest wykastrowany, odrobaczony i zaszczepiony! Kontakt w sprawie adopcji: madzia.uje93@gmail.com lub 692269457 Quote
maciaszek Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Zmieniłam Sidowi opis na stronie schroniska. Quote
madzia.uje93 Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Bardzo dziękujemy:) W chwili czasu zrobiłam jedno ogłoszenie(może akurat szczeście przyniesie):D http://ale.gratka.pl/ogloszenie/18623789_sid_niesamowity_potulny_i_zdolny_ideal.html Quote
kimiji Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 a alegratkę to Sid ma, akurat oprócz allegro robię jeszcze alegratki i wszystkie psiaki mają tylko linków nie chce mi się już wklejać :D Quote
madzia.uje93 Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 kimiji napisał(a):a alegratkę to Sid ma, akurat oprócz allegro robię jeszcze alegratki i wszystkie psiaki mają tylko linków nie chce mi się już wklejać :D Aa to widzisz nawet nie wiedzałam:D A tak przy okazji wiesz może Kamila co jest z Chapim (267/11), bo chyba nie ma go na stronie schroniska?:) Quote
maciaszek Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Z tego, co kojarzę to Chapi już jakiś czas temu poszedł do domu. Quote
madzia.uje93 Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 O miałam taką nadzieję, dziś przeglądałam albumy na picaso i tak Chapi mi się przypomniał:) Quote
kimiji Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 No nie ma go już dość długo, chyba poszedł do domu. Najlepiej dopytać w czwartek w biurze :) Wiesz, ja wiem dużo rzeczy o naszych psiakach, ale akurat o tych co były tylko na zdjęciach to nie wiem za wiele, nawet nie wiedziałam kiedy "mój" Farel poszedł do domu :D Jak tak sobie przypominam to już od początku tamtego tyg nie ma go na stronie... Quote
madzia.uje93 Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 No Sid kochany jeszcze tylko dwa dni:) Ale potem znowu tydzień czekania:( Quote
madzia.uje93 Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Sid ze spaceru na spacer staje się co raz grzeczniejszy i co raz bardziej kochany:loveu:. Wczoraj jak tylko zaczęłam z nim ćwiczyć komendy i powiedziałam "druga łapa" to od razu wiedział o co chodzi:multi:. Obrót też już mu całkiem ładnie wychodzi:cool3:. Teraz będziemy utrwalać te komendy bez prówki w ręku, zaczęłam uczyć go także nowej komendy(podawanie dwóch łap na raz), jednak wykonuje ją tylko wtedy kiedy chce się bawić:evil_lol: Jednak dalej jedyny pies jakiego toloruje to Ares, może dlatego, że oba się czarne?:roll: Rozpoczeliśmy także nauke chcodzenia przy nodze, może nie bedzie trudno go tego nauczyć...:lol: A jeszcze dodam, że kiedy otwarłam boks Sid wyleciał z niego z prędkością światła nie zdążyłam go nawet złapać(musiałam przytrzymać Czike, z którą przystojniak jest teraz w boksie:cool3:) a gdy zamknęłam boks, odwracał się a Sid stoi za mną i czeka ąz go zapne:loveu:. No to do czwartku kochanie!:placz: Quote
jofracy Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Bardzo fajnie się czyta wątek jak jest związek emocjonalny między psem, a opiekunem :) Super, że się tak bardzo dogadaliście :) Quote
kimiji Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Sid robi się coraz mądrzejszy:D Nie tylko Aresa toleruje Kubusia ostatnio nawet całował:cool3: (nie wiem czemu, ale wszytskie psy myslą, że Kuba to suczka:shake:) A widziałaś gdzieś Librę w boksie? Bo ona powinna być z Cziką... Quote
ewes Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 oj nie wszystkie tak myślą ;) Ginger wie, że Kuba to pies i się z nim nawet dogaduje :) ale za to Sida nie lubi... Quote
Recommended Posts