Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co tak u Sida cichutko?
Dzisiaj chłopak zaliczył długi spacer :D Magda, czekamy na relację! :mad:

ja dodam kilka zdjęć z dzisiejszego dnia :)

Taki właśnie zazwyczaj jest Sid, pokorny i grzeczny :D jak tak spojrzy na człowieka, to naprawdę chwyta za serce.. :-(

"łapa"

piękne "siad" :D

Posted

Przepraszam, że się ociągam, już nadrabiam:oops:
No to tak, co dziś, dluugi spacerek, na którym powtórzyliśmy komendy "siad", "łapka" i "waruj", zaczeliśmy się też uczyć"poproś" i "obrót" jutro zobaczymy z jakim skutkiem:evil_lol:. Sid jak się wyszaleje to jest bardzo grzeczny na spacerku, nie ciągnie ani nic:cool3:. Do suczek jest bardzo przyjazny, z psami to różnie bywa, albo chce się z nim bawić jak w przypadku Rokiego(na początku bo skończyło się kłótnią:oops:) ale ogólnie to w nowym domu powinna być suczka, bo z psem się raczej nie dogada i z kotami też:shake:
Sid bardzooo lubi się przytulać, jest chyba drugi zaraz po Barim:evil_lol:. Taka przytulanka z niego:loveu:(zawsze chciałam takiego psa:lol:)
Dziś nawet zaczął bawić się zabawką, co wcześniej mu się nie zdażyło:crazyeye:
No na Zwierzomani też wezmę swój aparat i jakieś zdj jeszcze porobimy:lol:

Posted

Chciałam jeszcze dodać, że pierwszy raz przy wkładaniu Sida do boksu widziałam etn smutek..gdy odpiełam już smycz i podeszłam do Sida żeby go wziąć na ręcę zaczął robić takie małe kroczki w drugą strone, jakby chciał mnie subletnie poprosić żebym tylko go tam nie wsadzała:-(
Ale za to jak się cieszył jak rano mnie zobaczył:loveu:Kochany psiur:loveu:

Posted

Zwierzomania

No to tak, od początku:
Jazdę w samochodzie Sid przeżył spokojnie, nie było żadnych nieprzyjemnych sytuacji, po mimo tego że za wygodnie to nie miał:oops:
W parku zachowywał się grzecznie, nie było żadnego rzucania się na inne psy, ani nic z tych rzeczy:multi:
Komendę: "siad", "waruj" i "łapa" wykonywał wzorowo:loveu:. Wydaje mi się że nauczył się także "poproś":cool3:.
Dziś zauważyłam że Sid nie lubi się dzielić jedzeniem z innymi psami(może to dlatego, że jest taki chudy?), napewno dowiedziała się o tym Alba(pewnie widzidzieliście jak ja nieładnie potraktował...:-()
No w każdym razie został przeniesiony do boksu Milvy, oby nie było tam takich sytuacji...
Powrót do schroniska był spokojny, Sid zmęczony położył się u mnie na kolanach i tak przeleżał prawie całą droge:roll:
Na koniec jeszcze powiem, że Sid potrafi oczarować, jak tylko ktoś się na niego popatrzy od razu zacyna machać ogonem i robić słodkie oczka(no nie da się go wtedy nie pogłaskać:loveu:), może to mu zapewni domek....

Posted

To napewno nie była jego sprawka skoro Alba nie miała śladów zębów...

A Sid grzecznie się sprawował na zwierzomanii, widziałam :D

A jaka była jego reakcja na konia?:cool3:

Posted

Ah Sid, co tam dziś u ciebie?
Był długi spacerek, powtórzyliśmy komend: siad i łapa, które wykonuje wzorowo, waruj jeszcze z parówką w ręce, nauczył się też komendy poproś i zostań, coś ciężko mu idzie z obrotem, ale i tak to bardzo zdolny psiak:loveu:.
Sid jest cudowny, niby spokojny psiak ale jaki radosny, chciałby się tylko bawić z człowiekiem, jednak przy tej zabawie troszkę podgryza, nie mocno...
Dziś musiały dostać też jakieś "ciężkie" śniadanie bo Sid,aż okrągły się zrobił...
Zapominalska ja zapomniałam znowu zabrać aparatu, ale w czwartek postaram się mu zrobić jeszcze jakieś zdj, bo mało ich ma...
W najbliższym czasie może jeszcze firmówkę uda się zrobić:roll:

Posted

Sid faktycznie ma tego pecha, że wygląda jak typowy polski kundel (czyli mix wszystkiego ^^) i w schronisku raczej uwagi na siebie nie zwróci...chyba że na spacerach no i z ogłoszeń ... dużo fajnych zdjęć potrzebuje...Magda...zrób mu duuużżooo fajnych zdjęć a ja w wolnej chwili zrobię mu filmik, co? mam nadzieje że w przyszłą sobotę będę to bym ze zdjęciami pomogła, a może Szymon by był i by tez zrobił...

i Sid do domu przed zimą....bo ciężko będzie Ci w mrozy :(

Posted

Jasne filmik napewno się przyda:)
Za zdj zabiore się w czwartek, jednak Szymona to widziałam w schronisku już tylko z psem...
Twoje zdjęcia napewno też się przydadza, może w sobote beda do tego lepsze warunki, zobaczymy:)

Posted

Sid co u ciebie tak cicho?Nikt cie nie odwiedza?:-(
Na pocieszenie firmówkę zrobiłam:

Wyszła troche krzywo bo śpieszyłam się ze skanowaniem:oops:jutro poprawie.
Jak ktoś chce pomóc to bierzcie i rozwieszajcie gdzie się da, Sid napewno wam ślicznie podziękuje:roll: