kimiji Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Sid z mordki przypomina trochę collaka :D Quote
madzia.uje93 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Sid co u ciebie tak cicho, co?:-( A do czwartku jeszcze tyle czasu:placz: Quote
kimiji Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Allegro Sida: http://allegro.pl/show_item.php?item=1885913655 Przepraszam, że tak długo to trwało:oops: Quote
madzia.uje93 Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Sid-Sid dziś spacerek, jeszcze tylko jedna drobnostka i schronisko!:loveu: Quote
pralinka94 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Tiaa drobnostka :D ale udało się, szczęściara :D Sid, jutro spacer! :) Quote
pralinka94 Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Co tak u Sida cichutko? Dzisiaj chłopak zaliczył długi spacer :D Magda, czekamy na relację! :mad: ja dodam kilka zdjęć z dzisiejszego dnia :) Taki właśnie zazwyczaj jest Sid, pokorny i grzeczny :D jak tak spojrzy na człowieka, to naprawdę chwyta za serce.. :-( "łapa" piękne "siad" :D Quote
Istar19 Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Sid jest kochany...i nawet z Barim potrafią się dogadać :D (kiedy nie ma blisko suczek...) i Bari dziękuje za karmę, którą Sid pogardził :) Quote
madzia.uje93 Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 Przepraszam, że się ociągam, już nadrabiam:oops: No to tak, co dziś, dluugi spacerek, na którym powtórzyliśmy komendy "siad", "łapka" i "waruj", zaczeliśmy się też uczyć"poproś" i "obrót" jutro zobaczymy z jakim skutkiem:evil_lol:. Sid jak się wyszaleje to jest bardzo grzeczny na spacerku, nie ciągnie ani nic:cool3:. Do suczek jest bardzo przyjazny, z psami to różnie bywa, albo chce się z nim bawić jak w przypadku Rokiego(na początku bo skończyło się kłótnią:oops:) ale ogólnie to w nowym domu powinna być suczka, bo z psem się raczej nie dogada i z kotami też:shake: Sid bardzooo lubi się przytulać, jest chyba drugi zaraz po Barim:evil_lol:. Taka przytulanka z niego:loveu:(zawsze chciałam takiego psa:lol:) Dziś nawet zaczął bawić się zabawką, co wcześniej mu się nie zdażyło:crazyeye: No na Zwierzomani też wezmę swój aparat i jakieś zdj jeszcze porobimy:lol: Quote
madzia.uje93 Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 Chciałam jeszcze dodać, że pierwszy raz przy wkładaniu Sida do boksu widziałam etn smutek..gdy odpiełam już smycz i podeszłam do Sida żeby go wziąć na ręcę zaczął robić takie małe kroczki w drugą strone, jakby chciał mnie subletnie poprosić żebym tylko go tam nie wsadzała:-( Ale za to jak się cieszył jak rano mnie zobaczył:loveu:Kochany psiur:loveu: Quote
pralinka94 Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Biedak, nawet nie za specjalnie próbuje się skarżyć na swój los... ale Magda na pewno znajdzie mu super dom :) Quote
madzia.uje93 Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Zwierzomania No to tak, od początku: Jazdę w samochodzie Sid przeżył spokojnie, nie było żadnych nieprzyjemnych sytuacji, po mimo tego że za wygodnie to nie miał:oops: W parku zachowywał się grzecznie, nie było żadnego rzucania się na inne psy, ani nic z tych rzeczy:multi: Komendę: "siad", "waruj" i "łapa" wykonywał wzorowo:loveu:. Wydaje mi się że nauczył się także "poproś":cool3:. Dziś zauważyłam że Sid nie lubi się dzielić jedzeniem z innymi psami(może to dlatego, że jest taki chudy?), napewno dowiedziała się o tym Alba(pewnie widzidzieliście jak ja nieładnie potraktował...:-() No w każdym razie został przeniesiony do boksu Milvy, oby nie było tam takich sytuacji... Powrót do schroniska był spokojny, Sid zmęczony położył się u mnie na kolanach i tak przeleżał prawie całą droge:roll: Na koniec jeszcze powiem, że Sid potrafi oczarować, jak tylko ktoś się na niego popatrzy od razu zacyna machać ogonem i robić słodkie oczka(no nie da się go wtedy nie pogłaskać:loveu:), może to mu zapewni domek.... Quote
madzia.uje93 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Sid dlaczego nikt cię nie odwiedza?:-( Na marginesie chciałm wspomnieć że podobno Sid nie pogryzł Alby, tylko sama się tak urządziła:-(. Do jutra Sid! Quote
kimiji Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 To napewno nie była jego sprawka skoro Alba nie miała śladów zębów... A Sid grzecznie się sprawował na zwierzomanii, widziałam :D A jaka była jego reakcja na konia?:cool3: Quote
madzia.uje93 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Grzecznie stał i się mu przyglądał:loveu: Quote
ewes Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 grzeczny Sid... chociaż jemu konie się spodobały ;) może przejął to po opiekunce? ;) Quote
madzia.uje93 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Może, może:cool3:Nigdy nic nie wiadomo:evil_lol: Quote
pralinka94 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Biedny, a wszystko poszło juz na niego :( ale najwazniejsze, ze prawda wyszła na jaw :) Quote
madzia.uje93 Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Ah Sid, co tam dziś u ciebie? Był długi spacerek, powtórzyliśmy komend: siad i łapa, które wykonuje wzorowo, waruj jeszcze z parówką w ręce, nauczył się też komendy poproś i zostań, coś ciężko mu idzie z obrotem, ale i tak to bardzo zdolny psiak:loveu:. Sid jest cudowny, niby spokojny psiak ale jaki radosny, chciałby się tylko bawić z człowiekiem, jednak przy tej zabawie troszkę podgryza, nie mocno... Dziś musiały dostać też jakieś "ciężkie" śniadanie bo Sid,aż okrągły się zrobił... Zapominalska ja zapomniałam znowu zabrać aparatu, ale w czwartek postaram się mu zrobić jeszcze jakieś zdj, bo mało ich ma... W najbliższym czasie może jeszcze firmówkę uda się zrobić:roll: Quote
kimiji Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 a ja dzisiaj Sida nigdzie nie widziałam, jakoś mi umknął :D Quote
madzia.uje93 Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Jak już mówiłam to głownie był dziś na długim spacerku:cool3: Quote
pralinka94 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Sid nie rzuca się zbytnio w oczy, ale jak poświęci mu się chwile uwagi, to widać w jego oczach wielką radość :) Mam nadzieję, ze ktoś zakocha się w jego spojrzeniu... Quote
Istar19 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Sid faktycznie ma tego pecha, że wygląda jak typowy polski kundel (czyli mix wszystkiego ^^) i w schronisku raczej uwagi na siebie nie zwróci...chyba że na spacerach no i z ogłoszeń ... dużo fajnych zdjęć potrzebuje...Magda...zrób mu duuużżooo fajnych zdjęć a ja w wolnej chwili zrobię mu filmik, co? mam nadzieje że w przyszłą sobotę będę to bym ze zdjęciami pomogła, a może Szymon by był i by tez zrobił... i Sid do domu przed zimą....bo ciężko będzie Ci w mrozy :( Quote
madzia.uje93 Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Jasne filmik napewno się przyda:) Za zdj zabiore się w czwartek, jednak Szymona to widziałam w schronisku już tylko z psem... Twoje zdjęcia napewno też się przydadza, może w sobote beda do tego lepsze warunki, zobaczymy:) Quote
saphira18 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 w sobotę większość psów wygląda jak balony:lol: ... Sid może urodą nie zauroczy, ale charakterem i owszem:) Quote
madzia.uje93 Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Sid co u ciebie tak cicho?Nikt cie nie odwiedza?:-( Na pocieszenie firmówkę zrobiłam: Wyszła troche krzywo bo śpieszyłam się ze skanowaniem:oops:jutro poprawie. Jak ktoś chce pomóc to bierzcie i rozwieszajcie gdzie się da, Sid napewno wam ślicznie podziękuje:roll: Quote
Recommended Posts