Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='SleepingSun']uwaga cioteczki, bo 20zł to nie jest cena legowiska, tylko dodatkowego pokrowca!

kurcze, ja nawet nie przeczytałam tylko cene zobaczyłam i linka zapodałam. Dobrze, że sa osoby bardziej przytomne niż ja ;)

Wiec chyba takie wychodzi najaniej
http://allegro.pl/legowisko-ponton-eko-skora-60x80-producent-i1873425867.html
mozna by wziac ten 1 rozmiar bo ponton i tak ma płaskie boki i pies wygodnie sie na nich moze rozkładać. Bo jesli 2 to juz cena wychodzi niewiele mniej od plastikowego-ale i tak moim zdaniem jest wygodniejsze.

Posted

No własnie, jeśli takie materacyki by wystarczyły to byłoby taniej. Na Allegro tez jest ich sporo. Gdzie docelowo ma lezec to legowisko? W klinice? Bo jesli w klatce to materacyk chyba nawet byłby lepszy

Posted

:D Qrczę, legowisko i tyle "bab" nie może uradzić ;) :D...
Dziewczyny- rozmiar chyba już mamy- czyli jak dla spaniela, a teraz pytanie zasadnicze- które legowisko? :)
Ja cały czas mówię, że mogę przesłać Wam to wiklinowe- z tym że nie jest miękkie no i wiklina chyba nie powinna nasiąkać... Najwyżej je na bazarku wystawię ;)
Naprawdę chętnie bym sfinansowała łóżeczko reksiowe- miałby chłopak własne. Tylko że niestety nie stać mnie na jakieś super- drogie (najlepiej tak do 40-stu zł)- moje stado pochłania trochę finansów ;) ...

Posted

Jeszcze co do legowisk - trzeba brać pod uwagę, że w klinice będą one użytkowane inaczej, niż w domu, tzn. mogą być na przykład obsikane, zabrudzone kupami ew. wymiotami ;) Pod tym kątem trzeba szukać czegoś sensownego.

Posted

[quote name='ladySwallow']Jeszcze co do legowisk - trzeba brać pod uwagę, że w klinice będą one użytkowane inaczej, niż w domu, tzn. mogą być na przykład obsikane, zabrudzone kupami ew. wymiotami ;) Pod tym kątem trzeba szukać czegoś sensownego.[/QUOTE]

no własnie, wiec chyba jednak plastikowe bedzie lepsze-kurcze, sama nie wiem. Chodzi o to , że te z ekoskóry mają od spodu normalny materiał.Jesli np kupa wycieknie poza legowisko to spod sie upapra i trzeba bedzie prac w całosci

Posted

ciapuś pieknie dziekujemy. Porozmawiam z Madi - ona zadecyduje. Problem w tym,że psiak robi pod siebie codziennie i pranie codziennie nie wchodzi w gre-bo jak.Chyba ze wyscielimy jakąś ceratą, folią aby nie przeciekało. Wtedy miałby wspaniałe posłanko :) Sa takie specjalne podkłady z ceraty na dzieciece materacyki jak sie posikuja to nie przesiąka do materaca.

Pusia juz nowym domku. Bedzie miała na imie Dasza :) Domek wspaniały, z kolezanką sie dogadała,a w zasadzie powachała i tylko jedzenie ją interesowało i my. Podczas rozmowy wyluzowała sie pod stołem i spała. Jest bardzo grzeczna.

Posted

[quote name='jkasia']ciapuś pieknie dziekujemy. Porozmawiam z Madi - ona zadecyduje. Problem w tym,że psiak robi pod siebie codziennie i pranie codziennie nie wchodzi w gre-bo jak.Chyba ze wyscielimy jakąś ceratą, folią aby nie przeciekało. Wtedy miałby wspaniałe posłanko :) Sa takie specjalne podkłady z ceraty na dzieciece materacyki jak sie posikuja to nie przesiąka do materaca.

Pusia juz nowym domku. Bedzie miała na imie Dasza :) Domek wspaniały, z kolezanką sie dogadała,a w zasadzie powachała i tylko jedzenie ją interesowało i my. Podczas rozmowy wyluzowała sie pod stołem i spała. Jest bardzo grzeczna.

cudowna wiadomość !!! oby więcej było takich domków :)

Posted

Proszę powiedzcie,jaka jest prawda?Jkasia napisała,że Pusia nie jest w ciąży,MaDi zaś,że sterylka była aborcyjna,a ciąża duża i mnoga.I dlaczego zabieg sterylizacji uratował jej życie?

Posted

[quote name='azalia']Proszę powiedzcie,jaka jest prawda?Jkasia napisała,że Pusia nie jest w ciąży,MaDi zaś,że sterylka była aborcyjna,a ciąża duża i mnoga.I dlaczego zabieg sterylizacji uratował jej życie?[/QUOTE]

No nie jest w ciąży, bo miała sterylkę aborcyjną :roll: Rozmawiałam z MaDi i mówiła, że suka w tym stanie nie dałaby rady się wyszczenić, więc umarłaby przy porodzie - dlatego sterylizacja uratowała jej życie. Ciąża była mnoga i dość wysoka, a suka bardzo wycieńczona i wyniszczona.

Posted

Pusia była w ciąży mnogiej i została wykonana sterylizacja aborcyjna bo Pusia mogłaby nie przezyc urodzenia tych szczeniat-dlatego napisałam, że ratujaca życie :)

A reksio zaznał wiele złego i taki szczekus z niego. Nie gryzie bo jest bardzo agresywny ale potrafi dziabnąc jak mu sie np zabierze jedzenie ;)