MaDi Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 [quote name='jkasia']Czy wiadomo w jakim wieku jest Reksio?[/QUOTE] Podobno około 8 lat, zęby ma czyste pewnie dlatego że nie jadł:( Quote
MaDi Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Proszę o pomoc w szukaniu miejsca dla Pusi ( opuści klinikę za jakieś 10 dni), kota ( odbieram go we wtorek, ma podobno około 2 lat i jest typowym buraskiem). Quote
Vesper Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='Merys']PROŚBA DO WSZYSTKICH!! Potrzebujemy plastikowe legowisko i podkłady, ponieważ Reksio załatwia się na swoje posłanie. Może ktoś z was również ma na zbyciu matę elektryczną lub poduszkę?[/QUOTE] Czasami plastikowe legowiska pojawiają się na naszych bazarkach... Jakby było gdzieś takie, to ja kupię dla Reksia, z adnotacją że wysyłka do Was. Gdyby któraś z Was wypatrzyła (on jest raczej nieduży?) to proszę o szybki kontakt, żeby mi ktoś nie podkupił- czyli najlepiej na pw. Pomogę niedużo- niestety inaczej nie jestem w stanie... No i obiecany bazarek oczywiście. :) Quote
MaDi Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Widziałam je tez gdzieś w internecie, ale nie bardzo mogę teraz poszukać:( Reksio waży 7 kilogramów ale jest taki do kolana czyli średniak. Dziękuję za wszelką pomoc. Quote
Jasza Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Zapisuję.... Nie wiem co napisać nawet..... Quote
jkasia Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Własnie byłam u Pusi- mówie Wam -WSPANIAŁA. Pomimo cierpienia jakiego doznała bardzo garnie sie do ludzi i tak patrzy swoimi smutnymi oczami prosto w moje oczy! No cudna!!! Rozmawiałam z lekarzem i powiedział, że pewna pani doktor od nich ją dzis widziała i że bedzie ją namawiał aby ja wzieła- heheh trzymajcie kciuki, miałaby fajny domek :) Bo jest taka słodka, że nawet pan doktor sie nad nią rozczulał-na to ja do niego-" niech ja Pan adoptuje " :) Ale on nie może. No i wtedy mi powiedział o Pani Emilce która bedzie namawiał ;) Quote
Ty$ka Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Cieszę się, że Pusia rozczula :) To dobrze rokuje na przyszłość :D Quote
Merys Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='jkasia']Własnie byłam u Pusi- mówie Wam -WSPANIAŁA. Pomimo cierpienia jakiego doznała bardzo garnie sie do ludzi i tak patrzy swoimi smutnymi oczami prosto w moje oczy! No cudna!!! Rozmawiałam z lekarzem i powiedział, że pewna pani doktor od nich ją dzis widziała i że bedzie ją namawiał aby ja wzieła- heheh trzymajcie kciuki, miałaby fajny domek :) Bo jest taka słodka, że nawet pan doktor sie nad nią rozczulał-na to ja do niego-" niech ja Pan adoptuje " :) Ale on nie może. No i wtedy mi powiedział o Pani Emilce która bedzie namawiał ;)[/QUOTE] O matko, to byłoby cudownie!!! Quote
Lobaria Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Pusia piękna. Czekamy na wieści o Reksiu. Quote
Plicha Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Cudna sunieczka :) A kto wezwał policję? Quote
MaDi Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 [quote name='Plicha']Cudna sunieczka :) A kto wezwał policję?[/QUOTE] Ciekawa odpowiedz: policjanci. Quote
MaDi Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 [quote name='jkasia']Własnie byłam u Pusi- mówie Wam -WSPANIAŁA. Pomimo cierpienia jakiego doznała bardzo garnie sie do ludzi i tak patrzy swoimi smutnymi oczami prosto w moje oczy! No cudna!!! Rozmawiałam z lekarzem i powiedział, że pewna pani doktor od nich ją dzis widziała i że bedzie ją namawiał aby ja wzieła- heheh trzymajcie kciuki, miałaby fajny domek :) Bo jest taka słodka, że nawet pan doktor sie nad nią rozczulał-na to ja do niego-" niech ja Pan adoptuje " :) Ale on nie może. No i wtedy mi powiedział o Pani Emilce która bedzie namawiał ;)[/QUOTE] Wątpię aby ją wzięła ale należy do tych co takie bidy łapią za serce. Quote
evel Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 http://i56.tinypic.com/10xspw0.jpg o matulu. Toż to "negatyw" mojego szopa... Quote
wapiszon Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='Reno2001']A ja jednak jestem za surowymi karami finansowymi. Mam w dupie utrzymywanie zbirów w więzieniach z pieniędzy z moich cięzko wypracowanych podatków. Zresztą na odsiadkę czeka w kolejce ok 40.000 osób :). Teraz nie ma możliwości wsadzic kogos od ręki, bo po prostu NIE MA MIEJSC W WIĘZIENIACH. Zasądzac po 10.000-20.000 zł kary i niech jeden z drugim całe życie to spłaca. Do usranej śmierci niech płaci za swe czyny.[/QUOTE] Zgadzam się w 100% . Quote
inga.mm Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 A jak ściągniesz to z bezrobotnego debila? Quote
arabiansaneta Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Bezrobotnego debila na przymusowe ciężkie roboty! Quote
inga.mm Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 No tak, bo z robotnego debila łatwiej ściągnąć, chyba, że debil okaże sie sprytniejszy od przeciętnego niedebila i pójdzie na bezrobocie. Quote
ewu Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='MaDi']Widziałam je tez gdzieś w internecie, ale nie bardzo mogę teraz poszukać:( Reksio waży 7 kilogramów ale jest taki do kolana czyli średniak. Dziękuję za wszelką pomoc. Coś takiego? http://www.okazje.info.pl/szukaj/trixie-legowisko-plastikowe-sleeper/ceny.html Quote
Vesper Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='sillann']oby udalo sie przezyc kolejna noc..[/QUOTE] A ja mam nadzieję że jednak będzie dobrze... Mam też pytanie do MaDi- czy Reksio miał robioną morfologię? I jeżeli tak- jak wyglądają wyniki? Czy on jeszcze dostaje glukozę dożylnie? Ja ostatnio ratowałam swojego szynszylka- był bardzo osłbiony- dawałam mu rozpuszczoną w wodzie glukozę , taką w proszku, w aptece całe opakowanie kosztuje ok.4zł. Może to by pomogło wzmocnić Reksia? (Nie jest to kroplówka, ale jednak prosty cukier który jest łatwo przyswajalny...). Oczywiście trzeba to skonsultować z wetem. Quote
Malinowa Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 jkasia a w ktorej klinice w lbnie jest sunia? Chętnie (jeżeli masz czas) odwiedzę ją z Tobą w tym tygodniu. dziewczyny,potrzebujecie jakiejs specjalnej karmy dla tych biedaków? Tacy zwyrodnialcy powinni odpracowywać swoje czyny pracą i to taką upodlającą ludzką godność. Quote
jkasia Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Malinowa-witaj-tu tez sie spotykamy :) Sunie- 2 z rachowa i ta mała Pusia sa u nas na klinikach. Ide do nich dzis około 17-30.Przyjdz jak masz ochote :) Ja im gotowałąm bo do tego sa przyzwyczajone. Pusia dostała małą porcje-bo po zabiegu była ale dzis juz wiecej dostanie chudzinka-ryz z marchewką watróbką i kurczakiem :) Tu watek Sary i Karusie ktore siedza z Pusia-ostatnia strona http://www.dogomania.pl/threads/204601-Jedna-kobieta-i-150-psów-potrzebni-wolontariusze./page59 Nie wiem czy Pusia zjadłaby sucha karme-choc jest tak wygłodzona ze pewnie tak- tylko musiałaby byc wysokoenergetyczna i drobna bo ma malusi pyszczek. Quote
Recommended Posts