arabiansaneta Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 A czy ci "właściciele" jakoś się tłumaczyli, że niby myśleli, ze zwierzę żyje powietrzem czy jak? Quote
abra43 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Następne bestialstwo czy to się nigdy nie skończy płakac sie chce nad tym bezbronnym zwierzęciem co się dzieje z narodem z ludzmi kraj się zwie katolicki sprawie trzeba dac duży rozgłos może w koncu się ktoś obudzi ustawa jaka jest taka jest ale nie jest przestegana przez organy do niej powołane trzymam kciuki za te biedne psionki -trzymajcie się nie ma dnia żeby obyło sie bez okrucienstwa i bestialstwa:placz::placz::placz: Quote
Selenga Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='pikola']Allegro cegielkowe by sie przydalo.Poproscie Selenge,moze zrobi?Choc ostatnio miala wstrzymane.[/QUOTE] Zrobię, najwyżej mi zamkną... Tylko będę w stanie je zrobić dopiero w poniedziałek, jutro jestem cały dzień w drodze... Quote
zuzlikowa Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Chociaż podnoszę... komentować się aż boję:diabloti: Quote
dear_miami Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Mam nadzieję, że z pieski wyzdrowieją.....wysłałam wczoraj w nocy przelew...w poniedziałek będzie na koncie fundacji...na razie tylko tak mogę pomóc.. Quote
Asperges Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 śmierć przez zagłodzenie jest straszna, puchnie mózg, język... Quote
Merys Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Atos caly czas walczy.. Biala sunia (trzeba nadac jej imie) jest na poczatku ostrozna i nieufna, ale przysmaki dzialaja cuda:D uwielbia jak sie ja glaszcze po glowce. Doprowadzic ja do ladku i bedzie piekna modelka :) Bardzo dziekujemy za pomoc. Quote
sonia1974 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Mam nadzieję że uda im się wyzdrowieć i ponownie zaufać człowiekowi Quote
Isadora7 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Totalna masakra. Selenga widzę juz jest wiec ja wpomoge wirtualnie i jakbym się jeszcze do czegos przydała nie ma sprawy. Quote
sillann Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 z dnia na dzien coraz wiecej tragedii, brak mi juz slow na to wszysko:( Quote
ratifunkel Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 To koszmar i tragedia!!!! Te przypadki przestaną się mnożyć, jak będziemy mieć SUROWE kary dla takich oprawców, a nie tylko "parę" złotych mandatu. To dla takich brutali po prostu śmieszne. Zapłacą pieniądze z kpiną na gębie i tyle się przejmą swoim bestialskim zachowaniem. Za jakiś czas zrobią to samo! Za takie czyny powinna być kara więzienia o chlebie i wodzie dla takich skur.......ów!!!! Może wtedy innych debili oduczyłoby katować zwierzęta i się nad nimi znęcać! Pomyślmy sobie, ile w tej chwili jest podobnych przypadków o których my nie wiemy,ile istot męczy się teraz w bólu i katuszach!!!! Aż gardło się zaciska z przykrości i z płaczu... Quote
handzia Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='ratifunkel']To koszmar i tragedia!!!! Te przypadki przestaną się mnożyć, jak będziemy mieć SUROWE kary dla takich oprawców, a nie tylko "parę" złotych mandatu. To dla takich brutali po prostu śmieszne. Zapłacą pieniądze z kpiną na gębie i tyle się przejmą swoim bestialskim zachowaniem. Za jakiś czas zrobią to samo! Za takie czyny powinna być kara więzienia o chlebie i wodzie dla takich skur.......ów!!!! Może wtedy innych debili oduczyłoby katować zwierzęta i się nad nimi znęcać! Pomyślmy sobie, ile w tej chwili jest podobnych przypadków o których my nie wiemy,ile istot męczy się teraz w bólu i katuszach!!!! Aż gardło się zaciska z przykrości i z płaczu...[/QUOTE] Dokładnie, myślę tak samo, ciągle dręczy mnie myśl, o ilu jeszcze przypadkach nie wiemy i śpimy w swoich ciepłych łóżkach, a one tam cierpią...:-(:-(:-( Okropne uczucie, pali od środka... Quote
Reno2001 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 A ja jednak jestem za surowymi karami finansowymi. Mam w dupie utrzymywanie zbirów w więzieniach z pieniędzy z moich cięzko wypracowanych podatków. Zresztą na odsiadkę czeka w kolejce ok 40.000 osób :). Teraz nie ma możliwości wsadzic kogos od ręki, bo po prostu NIE MA MIEJSC W WIĘZIENIACH. Zasądzac po 10.000-20.000 zł kary i niech jeden z drugim całe życie to spłaca. Do usranej śmierci niech płaci za swe czyny. Quote
Agata Balu Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='Reno2001']A ja jednak jestem za surowymi karami finansowymi. Mam w dupie utrzymywanie zbirów w więzieniach z pieniędzy z moich cięzko wypracowanych podatków. Zresztą na odsiadkę czeka w kolejce ok 40.000 osób :). Teraz nie ma możliwości wsadzic kogos od ręki, bo po prostu NIE MA MIEJSC W WIĘZIENIACH. Zasądzac po 10.000-20.000 zł kary i niech jeden z drugim całe życie to spłaca. Do usranej śmierci niech płaci za swe czyny.[/QUOTE] I ja się z tym zgadzam. Skazanie nawet na rok "w zawiasach" to żadna kara i do tego ulega zatarciu. Tylko bic po kieszeni albo odrobek na cele społeczne. A ja wam powiem jeszcze coś: dokąd nie będzie ustawowo przypisany pies do człowieka - jego wlasciciela, dotąd będą się mnożyć i w każdym grajdole umierać w męczarniach po cichu. Przeciez to o czym wiemy to kropla w morzu psiego nieszczęścia. Nawet kot na wsi ma lepiej. Chodzi wolno, może coś upolować. A pies na łańcuchu? Jezeli każdy pies mialby ustawowo przypisanego właściciela to zawsze można skontrolować w jakim jest stanie. Głodzenie psów, oraz zabijanie niewygodnych stało sie naszą polską specjalnością. Quote
handzia Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Masz rację Reno, najlepiej niech płacą....Na pomoc psom, to by ich jeszcze bardziej bolało (bo takie pieniądze uważają za wyrzucone w błoto...) Wiem, że to niemożliwe( tak sobie marzę), ale ja jeszcze byłabym za tym, żeby choć przez chwilę poczuli to co czuło to stworzenie, które męczyli. Przywiązałabym do drzewa, zostawiła na mrozie i nie dała jeść! Quote
ewu Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='Reno2001']A ja jednak jestem za surowymi karami finansowymi. Mam w dupie utrzymywanie zbirów w więzieniach z pieniędzy z moich cięzko wypracowanych podatków. Zresztą na odsiadkę czeka w kolejce ok 40.000 osób :). Teraz nie ma możliwości wsadzic kogos od ręki, bo po prostu NIE MA MIEJSC W WIĘZIENIACH. Zasądzac po 10.000-20.000 zł kary i niech jeden z drugim całe życie to spłaca. Do usranej śmierci niech płaci za swe czyny.[/QUOTE] Święte słowa. Za wycięcie drzewa brat mojej znajomej dostał 60 000 zł kary. Przypłacił to zawałem ale to go nie zwolniło od płacenia, więc spłaca z bidnej emerytury. Jakoś prawo dało sobie radę a jak psa zabiją , to wszyscy urzędnicy są bezsilni...:((( Quote
Maruda666 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 A ja znowu o kosztach leczenia - czy takich nie szło by obciążyć kosztami leczenia ich własnego psa, którego doprowadzili do takiego stanu ?? Quote
ewu Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='Maruda666']A ja znowu o kosztach leczenia - czy takich nie szło by obciążyć kosztami leczenia ich własnego psa, którego doprowadzili do takiego stanu ??[/QUOTE] Zdecydowanie powinno !!! Quote
Cheese Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 A ja cały czas jestem za tym ,aby zorganizowała sie grupa "facetów z bicepsami" jak w USA i swoimi tylko sposobami tłumaczyła tym popaprańcom jak powinien zachowywać sie człowiek i "oko za okoo". Niestety ustawy, kary nie pomoga zawsz będzie taki który jest chory psychicznie i jeszcze będa się nad nim użalać, że sie go szkaluje. Poprostu SKANDAL - czy coś z tym zrobią ???? Quote
Lucyja Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='Cheese']A ja cały czas jestem za tym ,aby zorganizowała sie grupa "facetów z bicepsami" jak w USA i swoimi tylko sposobami tłumaczyła tym popaprańcom jak powinien zachowywać sie człowiek i "oko za okoo". Niestety ustawy, kary nie pomoga zawsz będzie taki który jest chory psychicznie i jeszcze będa się nad nim użalać, że sie go szkaluje. Poprostu SKANDAL - czy coś z tym zrobią ????[/QUOTE] Podpisuję się pod tymi słowami !! Quote
docha Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='Cheese']A ja cały czas jestem za tym ,aby zorganizowała sie grupa "facetów z bicepsami" jak w USA i swoimi tylko sposobami tłumaczyła tym popaprańcom jak powinien zachowywać sie człowiek i "oko za okoo". Niestety ustawy, kary nie pomoga zawsz będzie taki który jest chory psychicznie i jeszcze będa się nad nim użalać, że sie go szkaluje. Poprostu SKANDAL - czy coś z tym zrobią ????[/QUOTE] to byłby dobry pomysł! trzeba sposób rozpropagować Quote
Jota67 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Jestem i jak zwykle nie mogę uwierzyć do czego człowiek jest zdolny! :( Atosku walcz z całych sił! Quote
Recommended Posts