Annaa4 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='arielka186']Agatko, dziękuję za wyjaśnienie, bo właśnie do końca nie zrozumiałam o co chodzi... W sumie chyba zasugerowałam się że to taka sama akcja jak "Pusta miska dla schroniska"- w zeszłym roku- trzeba było klikać w psy po prostu :oops:... Ja coś na pewno znajdę, tylko jeśli można wiedzieć- to mają być ciuszki, książki, coś innego?[/QUOTE] Wszystko co masz :) Quote
Vesper Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='Annaa4']Wszystko co masz :)[/QUOTE] Wieczorem podeślę na maila :)... Quote
inga.mm Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [FONT=Arial] jeszcze tu kliknijcie [/FONT]www.karmimypsiaki.pl i wspomóżcie moje tymczasy. Mam długi na ponad dwa tysiące. Nie proszę o pieniądze za darmo, ale ciężko je wypracowuję bazarkami. Może znajdziecie coś dla siebie? Zapraszam na bazarki z banerków V V V V V V V V V Quote
Annaa4 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Witam. Co tam u Reksia , gdzie on obecnie przebywa ? jest dla niego DT ? Quote
Annaa4 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='arielka186']Wieczorem podeślę na maila :)...[/QUOTE] Dzięki :)))))) Quote
Merys Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='Annaa4']Witam. Co tam u Reksia , gdzie on obecnie przebywa ? jest dla niego DT ?[/QUOTE] W klinice, dt jak nie było tak nie ma, chętnych do adopcji też brak :( Quote
kamos Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Reksiu podnosimy i my,miejmy nadzieję,że domek chociaż tymczasowy wkrótce się znajdzie. Quote
Annaa4 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='Merys']W klinice, dt jak nie było tak nie ma, chętnych do adopcji też brak :([/QUOTE] Nie ma żadnych dt w okolicy aby można go było umieścić ? Rozumiem że to niesie za sobą koszty ale lecznica chyba też coś bierze za jego pobyt ? Quote
MaDi Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='Annaa4']Nie ma żadnych dt w okolicy aby można go było umieścić ? Rozumiem że to niesie za sobą koszty ale lecznica chyba też coś bierze za jego pobyt ?[/QUOTE] Każdy dzień pobytu trzeba będzie opłacić z chwilą zabrania Reksia a lekarz już dawno prosił mnie aby go zabrać. Możecie pomóc w szukaniu DT? Sama nie daje już rady:shake: Quote
as_ko Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 A są jakieś deklaracje na Reksia? Dużym problemem jest to że on się z innymi psami nie dogaduje :( musi być izolowany, więc pewnie tylko hotelik wchodzi w grę. Quote
MaDi Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='as_ko']A są jakieś deklaracje na Reksia? Dużym problemem jest to że on się z innymi psami nie dogaduje :( musi być izolowany, więc pewnie tylko hotelik wchodzi w grę.[/QUOTE] Trzeba pamiętać że potrzebujemy również faktur. Jeśli dobrze pamiętam mamy tylko jedną deklarację 40zł miesięcznie. Quote
as_ko Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='MaDi']Trzeba pamiętać że potrzebujemy również faktur.[/QUOTE] No to jest kolejny problem. Hoteliki zazwyczaj wystawiają rachunki ale faktur już nie. Quote
MaDi Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='as_ko']No to jest kolejny problem. Hoteliki zazwyczaj wystawiają rachunki ale faktur już nie.[/QUOTE] Faktury też;) Quote
inga.mm Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 jesli działalność jest zarejestrowana, to musza wystawić fakturę Quote
as_ko Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='inga.mm']jesli działalność jest zarejestrowana, to musza wystawić fakturę Właśnie nie, spotkałam się z hotelikami, które są zarejestrowane, płacą podatki i ZUS, ale wystawiają tylko rachunki, ponieważ nie są płatnikami VAT. Quote
Lobaria Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Kurczę, nie możemy tak bezczynnie czekać aż dt sam się znajdzie, bo się nie znajdzie. To właśnie na dogo jest dla mnie nie do przyjęcia - jak psiak umierający, to wielkie halloo i wszyscy pomagają, i fundusze się znajdują. A jak już psiak bezpieczny, to zainteresowanie mija, bo są następne tragedie. Są i będą, ale musimy być konsekwentne w przypadku KAŻDEGO psiaka Quote
Justyna Lipicka Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 jesli się znajdzie dt to ja dorzucam 10zł stałej!! Quote
as_ko Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Allegro Reksia: http://allegro.pl/show_item.php?item=1983844454 Quote
Annaa4 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='MaDi']Trzeba pamiętać że potrzebujemy również faktur. Jeśli dobrze pamiętam mamy tylko jedną deklarację 40zł miesięcznie.[/QUOTE] Ale były jakieś dt sprawdzane te płatne ? Przepraszam tutaj to nie pomogę bo żadnych nie znam. Quote
Vesper Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='MaDi']Każdy dzień pobytu trzeba będzie opłacić z chwilą zabrania Reksia a lekarz już dawno prosił mnie aby go zabrać. Możecie pomóc w szukaniu DT? Sama nie daje już rady:shake:[/QUOTE] Czyli można po prostu zacząć Reksia ogłaszać? Postaram się napisać jakis tekst, umawiałam sie jakiś czas temu z Ingą, że mi w tym pomoże- Ingo, pamiętasz o mnie ?:) Ja coś napisze, a Inga mi poprawi, wtedy wstawimy tu na wątek, a pewnie w tym tygodniu będziemy mieć kontakt... Ja część ogłoszeń porobię, prosze tylko o sugestię jakie fotki pozamieszczać... Bo przecież nie te pierwsze- one są dobre na zbiórke pieniędzy, ale na szukanie domu ludzie mogą się bać, że Reksio cały czas jest w takim stanie...:sad: Quote
Recommended Posts