jkasia Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 MaDi napisał(a):Ja też;) Przywołują do porządku osobe która zapisywała ostatnio imiona;) hym, to chyba bede ja:cool3: Tylko jakos nie moge sie w swoich notatkach doszukac. MaDi a pamietasz czy one były po lewej na śrdokowym placu czy z tyłu? Mam: Ta z blizną to Ruda- z tego co pamietam to pani Renata mowila, ze ona podgryza suki i stad ta blizna-ale lata bez łancucha, ma 3 lata a druga to Puma 4 lata, tez podgryza sunie i bardzo boi sie burzy. Obok w budzie na łancuchu jest mama Rudej-Fryga. Nie chce nic sugerowac, ale moze jak zamawiac pakiet ogłoszen to łatwiej byłoby znaleźc domek dla troszke bardziej adopcyjnych psiaków-tzn łagodnych i przyjaznych innym psom ? To tylko mała sugestia ale wiadomo, wszystkim by sie przydały domy wiec ostateczna decyjza nazlezy do osoby, ktora wykupi ogłoszenia :) Quote
MaDi Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 jkasia napisał(a):hym, to chyba bede ja:cool3: Tylko jakos nie moge sie w swoich notatkach doszukac. MaDi a pamietasz czy one były po lewej na śrdokowym placu czy z tyłu? Mam: Ta z blizną to Ruda- z tego co pamietam to pani Renata mowila, ze ona podgryza suki i stad ta blizna-ale lata bez łancucha, ma 3 lata a druga to Puma 4 lata, tez podgryza sunie i bardzo boi sie burzy. Obok w budzie na łancuchu jest mama Rudej-Fryga. tak to one teraz i ja pamiętam;) Quote
MaDi Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 No dobra a teraz o Reksiu. Zgadnijcie ile waży? I kolejna zagadka;) Wiecie co dzisiaj zrobił? Quote
jkasia Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Zgaduje- 10 kg? czy to za pieknie? A co zrobił? Hmm, nie wiem, moze polizał Cie po twarzy? ;) Quote
MaDi Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 jkasia napisał(a):Zgaduje- 10 kg? czy to za pieknie? A co zrobił? Hmm, nie wiem, moze polizał Cie po twarzy? ;) Nie no wróżka prawie:evil_lol: Wylizał mi całe czoło a waży....11.3 kg:multi: I hit dnia: nasz ulubiony lekarz mówi,że Reksio jest młodszy. :crazyeye: Ja swoje,że właściciele mówili mi ile ma lat itp. a on dalej,że pewnie zapomnieli ile ma lat:eviltong: Quote
azalia Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Jkasiu,pieskom które są mniej adopcyjne też trzeba dać szansę,a poza tym te sunie w domu mogą zachowywać się zupełnie inaczej,byłowiele takich przypadków,że nawet rzekomo agresywne psy zmieniały się diametralnie.TYlko problem,kto teraz napisze tekst i zrobi suniom zdjęcia,ja niestety mogę tylko przysłać pieniądze,nic o nich nie wiem.Myślę,że to zdjęcie dwóch suń w budzie Rudej i Pumy jest bardzo dobre do ogłoszeń,bo chwyta za serce,a opisać można każdą osobno i wyadoptować oddzielnie.Gdyby ktoś napisał mi coś więcej o suniach,to może skleciłabym teksty do ogłoszeń. Quote
Merys Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 azalia napisał(a):Jkasiu,pieskom które są mniej adopcyjne też trzeba dać szansę,a poza tym te sunie w domu mogą zachowywać się zupełnie inaczej,byłowiele takich przypadków,że nawet rzekomo agresywne psy zmieniały się diametralnie.TYlko problem,kto teraz napisze tekst i zrobi suniom zdjęcia,ja niestety mogę tylko przysłać pieniądze,nic o nich nie wiem.Myślę,że to zdjęcie dwóch suń w budzie Rudej i Pumy jest bardzo dobre do ogłoszeń,bo chwyta za serce,a opisać można każdą osobno i wyadoptować oddzielnie.Gdyby ktoś napisał mi coś więcej o suniach,to może skleciłabym teksty do ogłoszeń. Tak trzeba dać szansę, tylko że to już niestety nie od nas zależy. Problem jest w znalezieniu domów psiakom, które lgną do człowieka, to jak znaleźć takim do których nie da się podejść, bo ze strachu uciekają? Quote
jkasia Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Merys napisał(a):Tak trzeba dać szansę, tylko że to już niestety nie od nas zależy. Problem jest w znalezieniu domów psiakom, które lgną do człowieka, to jak znaleźć takim do których nie da się podejść, bo ze strachu uciekają? Właśnie o to mi chodziło! W zadnym wypadku nie dsykryminuje psów "mniej adopcyjnych" ale byłam w przytulisku wielokrotnie i połowa psiaków boi sie wyjsc z budy-sa dzikie i wystraszone bo nie znaja innego życia. I to dla mnie psiaki "mniej adopcyjne". Jesli chodzi o te dwie sunie to nic wiecej o nich nie wiemy tzn poza tym co napisałam wczesniej. Całe zycie spedziły w przytulisku i tyle :( Mamy kilka ich zdjęć. Quote
MaDi Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 Tak tu pusto a ja mam złe informacje:( Reks już nie musi przebywać w klinice i w związku z tym pilnie poszukuje DS bądź tymczasowego! Quote
MaDi Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 MaDi napisał(a):Tak tu pusto a ja mam złe informacje:( Reks już nie musi przebywać w klinice i w związku z tym pilnie poszukuje DS bądź tymczasowego! Potrzebna pomoc. Quote
Justyna Lipicka Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 czy On ma jakieś ogłoszenia?? jak nie to mogę zrobić, może choć to mu troche pomoże?? Quote
Merys Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Justyna Lipicka napisał(a):czy On ma jakieś ogłoszenia?? jak nie to mogę zrobić, może choć to mu troche pomoże?? Pomoc w ogłoszeniach bardzo się przyda. :) Quote
MaDi Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Potrzebujemy każdej pomocy m.in. ogłoszeń funduszy jednorazowych jak i deklaracji, karmy, DOMU TYMCZASOWEGO/STAŁEGO:shake: Quote
Lucyja Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Żeby tak ktoś wypatrzył psinkę i ofiarował mu swój domek i odrobinę serca. Quote
feliksik Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 ale się wytraszyłam złymi wiadomościami - a to poprostu poszukiwanie DS;) Quote
MaDi Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 feliksik napisał(a):ale się wytraszyłam złymi wiadomościami - a to poprostu poszukiwanie DS;) Wieści sa bardzo złe bo Reks musi opuścić klinikę a ja nie mam go gdzie umieścić. Przecież nie oddam go do schroniska:( Quote
Lobaria Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 MaDi napisał(a):Wieści sa bardzo złe bo Reks musi opuścić klinikę a ja nie mam go gdzie umieścić. Przecież nie oddam go do schroniska:( Taka pomoc była, a teraz cisza, gdy psiak staje na nogi, Trzeba chyba zmienić tytuł wątku, szukać deklaracji i dobrego DT/DS Quote
ewu Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 To bardzo ważne, przepraszam za wtrącenie UWAGA! Rodzina W.....ze Świętochłowic z ulicy Hanki Sawickiej(dane podamy na priv) jest podejrzana o przyjmowanie psów bezdomnych na mięso. Jest zgłoszenie, że w krótkim czasie przez ten dom przewinęło się dużo psów, a dzieci z tej rodziny mówią jedzeniu mięska z psów. Nasza Fundacja prowadzi interwencję w tej sprawie. Schroniska okoliczne są powiadomione, ale staramy się nagłośnić sprawę w całym regionie. Prosimy osoby i organizacje, które wyadoptowały tej rodzinie psa o kontakt z Fundacją. biuro@fundacjasoosdlazwierzat.org Quote
ewu Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Lobaria napisał(a):Taka pomoc była, a teraz cisza, gdy psiak staje na nogi, Trzeba chyba zmienić tytuł wątku, szukać deklaracji i dobrego DT/DS Znalazłam taki wpis: kotitan Warszawa czas pobytu psa - do ustalenia psiaki raczej średnie i większe, szczeniaki niestety odpadają oferuję domek tymczasowy dla jednego psiaka warunkiem jest podpisanie umowy Mieszkam w Warszawie, niestety w mieszkaniu w bloku. Mam swoją 7-letnią suczkę w typie ONka, czasem zadziorna, ale do spacyfikowania. Psiak nie powinien być zbytnio agresywny do innych psów, ale PRZYJMUJĘ PSY Z PROBLEMAMI. DT u mnie jest generalnie bezpłatny - nie pogniewam się jednak, jeśli osoba oddająca do mnie psa dorzuci się do karmy Drobne wydatki weterynaryjne pokrywam sama, jeśli chodzi o większe akcje - możemy się dogadać. w tej chwili domek jest zajęty, ale dowiadujcie się na bierząco reszta do dogadania już osobiście Quote
ewu Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Drugi taki: kkasiiiar Oferuje BDT kujawsko-pomorskie : http://www.dogomania.pl/threads/2173...wsko-pomorskie Quote
ewu Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 11-11-2011 20:19 #310 Karilka Mam aktualnie wolny PDT. Więcej informacji na PW. Quote
MaDi Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Lobaria napisał(a):Taka pomoc była, a teraz cisza, gdy psiak staje na nogi, Trzeba chyba zmienić tytuł wątku, szukać deklaracji i dobrego DT/DS Wiesz niemal zawsze tak jest tylko że aby pomagać kolejnym musimy znaleźć domy poprzednim a ostatnio zapchaliśmy się dużymi starszymi psami po które nikt nie dzwoni nie wspominając już nawet o ich utrzymaniu.:( Quote
Recommended Posts