Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MaDi napisał(a):
Ja też;) Przywołują do porządku osobe która zapisywała ostatnio imiona;)

hym, to chyba bede ja:cool3: Tylko jakos nie moge sie w swoich notatkach doszukac. MaDi a pamietasz czy one były po lewej na śrdokowym placu czy z tyłu?
Mam:
Ta z blizną to Ruda- z tego co pamietam to pani Renata mowila, ze ona podgryza suki i stad ta blizna-ale lata bez łancucha, ma 3 lata a druga to Puma 4 lata, tez podgryza sunie i bardzo boi sie burzy.
Obok w budzie na łancuchu jest mama Rudej-Fryga.

Nie chce nic sugerowac, ale moze jak zamawiac pakiet ogłoszen to łatwiej byłoby znaleźc domek dla troszke bardziej adopcyjnych psiaków-tzn łagodnych i przyjaznych innym psom ? To tylko mała sugestia ale wiadomo, wszystkim by sie przydały domy wiec ostateczna decyjza nazlezy do osoby, ktora wykupi ogłoszenia :)

Posted

jkasia napisał(a):
hym, to chyba bede ja:cool3: Tylko jakos nie moge sie w swoich notatkach doszukac. MaDi a pamietasz czy one były po lewej na śrdokowym placu czy z tyłu?
Mam:
Ta z blizną to Ruda- z tego co pamietam to pani Renata mowila, ze ona podgryza suki i stad ta blizna-ale lata bez łancucha, ma 3 lata a druga to Puma 4 lata, tez podgryza sunie i bardzo boi sie burzy.
Obok w budzie na łancuchu jest mama Rudej-Fryga.

tak to one teraz i ja pamiętam;)

Posted

jkasia napisał(a):
Zgaduje- 10 kg? czy to za pieknie?
A co zrobił? Hmm, nie wiem, moze polizał Cie po twarzy? ;)

Nie no wróżka prawie:evil_lol:
Wylizał mi całe czoło a waży....11.3 kg:multi:

I hit dnia: nasz ulubiony lekarz mówi,że Reksio jest młodszy. :crazyeye: Ja swoje,że właściciele mówili mi ile ma lat itp. a on dalej,że pewnie zapomnieli ile ma lat:eviltong:

Posted

Jkasiu,pieskom które są mniej adopcyjne też trzeba dać szansę,a poza tym te sunie w domu mogą zachowywać się zupełnie inaczej,byłowiele takich przypadków,że nawet rzekomo agresywne psy zmieniały się diametralnie.TYlko problem,kto teraz napisze tekst i zrobi suniom zdjęcia,ja niestety mogę tylko przysłać pieniądze,nic o nich nie wiem.Myślę,że to zdjęcie dwóch suń w budzie Rudej i Pumy jest bardzo dobre do ogłoszeń,bo chwyta za serce,a opisać można każdą osobno i wyadoptować oddzielnie.Gdyby ktoś napisał mi coś więcej o suniach,to może skleciłabym teksty do ogłoszeń.

Posted

azalia napisał(a):
Jkasiu,pieskom które są mniej adopcyjne też trzeba dać szansę,a poza tym te sunie w domu mogą zachowywać się zupełnie inaczej,byłowiele takich przypadków,że nawet rzekomo agresywne psy zmieniały się diametralnie.TYlko problem,kto teraz napisze tekst i zrobi suniom zdjęcia,ja niestety mogę tylko przysłać pieniądze,nic o nich nie wiem.Myślę,że to zdjęcie dwóch suń w budzie Rudej i Pumy jest bardzo dobre do ogłoszeń,bo chwyta za serce,a opisać można każdą osobno i wyadoptować oddzielnie.Gdyby ktoś napisał mi coś więcej o suniach,to może skleciłabym teksty do ogłoszeń.

Tak trzeba dać szansę, tylko że to już niestety nie od nas zależy. Problem jest w znalezieniu domów psiakom, które lgną do człowieka, to jak znaleźć takim do których nie da się podejść, bo ze strachu uciekają?

Posted

Merys napisał(a):
Tak trzeba dać szansę, tylko że to już niestety nie od nas zależy. Problem jest w znalezieniu domów psiakom, które lgną do człowieka, to jak znaleźć takim do których nie da się podejść, bo ze strachu uciekają?

Właśnie o to mi chodziło! W zadnym wypadku nie dsykryminuje psów "mniej adopcyjnych" ale byłam w przytulisku wielokrotnie i połowa psiaków boi sie wyjsc z budy-sa dzikie i wystraszone bo nie znaja innego życia. I to dla mnie psiaki "mniej adopcyjne".

Jesli chodzi o te dwie sunie to nic wiecej o nich nie wiemy tzn poza tym co napisałam wczesniej. Całe zycie spedziły w przytulisku i tyle :( Mamy kilka ich zdjęć.

Posted

MaDi napisał(a):
Tak tu pusto a ja mam złe informacje:(
Reks już nie musi przebywać w klinice i w związku z tym pilnie poszukuje DS bądź tymczasowego!

Potrzebna pomoc.

Posted

Justyna Lipicka napisał(a):
czy On ma jakieś ogłoszenia?? jak nie to mogę zrobić, może choć to mu troche pomoże??

Pomoc w ogłoszeniach bardzo się przyda. :)

Posted

feliksik napisał(a):
ale się wytraszyłam złymi wiadomościami - a to poprostu poszukiwanie DS;)

Wieści sa bardzo złe bo Reks musi opuścić klinikę a ja nie mam go gdzie umieścić. Przecież nie oddam go do schroniska:(

Posted

MaDi napisał(a):
Wieści sa bardzo złe bo Reks musi opuścić klinikę a ja nie mam go gdzie umieścić. Przecież nie oddam go do schroniska:(

Taka pomoc była, a teraz cisza, gdy psiak staje na nogi, Trzeba chyba zmienić tytuł wątku, szukać deklaracji i dobrego DT/DS

Posted

To bardzo ważne, przepraszam za wtrącenie

UWAGA! Rodzina W.....ze Świętochłowic z ulicy Hanki Sawickiej(dane podamy na priv) jest podejrzana o przyjmowanie psów bezdomnych na mięso. Jest zgłoszenie, że w krótkim czasie przez ten dom przewinęło się dużo psów, a dzieci z tej rodziny mówią jedzeniu mięska z psów. Nasza Fundacja prowadzi interwencję w tej sprawie. Schroniska okoliczne są powiadomione, ale staramy się nagłośnić sprawę w całym regionie. Prosimy osoby i organizacje, które wyadoptowały tej rodzinie psa o kontakt z Fundacją. biuro@fundacjasoosdlazwierzat.org

Posted

Lobaria napisał(a):
Taka pomoc była, a teraz cisza, gdy psiak staje na nogi, Trzeba chyba zmienić tytuł wątku, szukać deklaracji i dobrego DT/DS

Znalazłam taki wpis:

kotitan

Warszawa
czas pobytu psa - do ustalenia
psiaki raczej średnie i większe, szczeniaki niestety odpadają

oferuję domek tymczasowy dla jednego psiaka
warunkiem jest podpisanie umowy
Mieszkam w Warszawie, niestety w mieszkaniu w bloku. Mam swoją 7-letnią suczkę w typie ONka, czasem zadziorna, ale do spacyfikowania. Psiak nie powinien być zbytnio agresywny do innych psów, ale PRZYJMUJĘ PSY Z PROBLEMAMI.
DT u mnie jest generalnie bezpłatny - nie pogniewam się jednak, jeśli osoba oddająca do mnie psa dorzuci się do karmy Drobne wydatki weterynaryjne pokrywam sama, jeśli chodzi o większe akcje - możemy się dogadać.

w tej chwili domek jest zajęty, ale dowiadujcie się na bierząco

reszta do dogadania już osobiście

Posted

Lobaria napisał(a):

Wiesz niemal zawsze tak jest tylko że aby pomagać kolejnym musimy znaleźć domy poprzednim a ostatnio zapchaliśmy się dużymi starszymi psami po które nikt nie dzwoni nie wspominając już nawet o ich utrzymaniu.:(