Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Najwspanialszy widok:sweetCyb:- pies po przejściach z człowiekiem,któremu zaufał na nowo.Życzymy cudownych chwil Daszy i opiekunom. Pamiętamy o Reksiu, zaglądamy ,niebawem prześlemy jakąś kwotę na dalsze leczenie. Trzymaj się dzielnie Reksiu !:loveu:

Posted

Plicha napisał(a):
Oj ciotka szczekał bo na spacerek go nie wzięłaś! :mad:

:cool3:
Reksio był wczesniej na spacerku i nawet jakbym bardzo chciała go wziac to nie moglam bo byłam z własną "kaleką" z rozcietą łapką. Ale udało mi sie posprzatać i nakarmic kotke Jage, po operacji oka, wiec moja wizyta miała tez cos pozytecznego w sobie:shiny:

Posted

Dzisiaj widziałam się z prawnymi właścicielami Azorka vel Reksia, przyjechali z Belgii i postanowili odwiedzić Reksia. Jak się okazało ten psiak już wcześniej nie miał łatwo bo przeżył śmierć swojego Pana i dlatego tak nieszczęśliwie trafił....
Pan zrzekł się praw i własności Reksia na rzecz Fundacji LSOZ.

Posted

inga.mm napisał(a):
Huraaaa!!!!
Zapytam na ucho: czy po zrzeczeniu, zrzuciłaś go ze schodów???

Nie musiałam ich zrzucać ( był z żoną) byli strasznie przybici i padła nawet propozycja zabrania go do domu jednak to za daleko by ryzykować możliwość niedogadania się Reksia z 6 letnim labradorem, tym bardziej że wciąż potrzebna jest specjalistyczna opieka.
Nie omieszkałam wspomnieć o wielkich kosztach jakie ponosimy ale nie zaoferowali pomocy materialnej ( mam nadzieję,że wynikało to z szoku z powodu całej tej sytuacji i jeszcze się nawrócą w tej kwestii)

Posted

inga.mm napisał(a):
Tylko jak to mozliwe, żeby Ci zszokowani ludzie doprowadzili psa do takiego stanu????
Chyba, że przegapiłam jakąś informację

Ja zrozumiałam, że państwo mieszkają za granicą i nie oni doprowadzili psa do takiego stanu - przynajmniej nie bezposrednio.

Posted

Obciążyć tych dziadów co wynajęli dom a nie opiekowali sie Reksiem kosztami leczenia a "panstwo" z Belgii też powinni sie do tego dołożyć gdyż oni wiedzieli że zostawiaja psa na pastwę losu i zgotowali mu taki los

Posted

abra43 napisał(a):
Obciążyć tych dziadów co wynajęli dom a nie opiekowali sie Reksiem kosztami leczenia a "panstwo" z Belgii też powinni sie do tego dołożyć gdyż oni wiedzieli że zostawiaja psa na pastwę losu i zgotowali mu taki los

Tak się składa,że nie wiedzieli bo od kilku lat mieszkają za granicą. Niestety obciążenie kosztami to nie taka łatwa sprawa:(

Posted

[quote name='MaDi']Tak się składa,że nie wiedzieli bo od kilku lat mieszkają za granicą. Niestety obciążenie kosztami to nie taka łatwa sprawa:(
Na pewno nie łatwa- ja cały czas żałuję, że tak mało prawników współpracuje z Fundacjami pro-zwierzęcymi- inaczej może te istoty- które czują ból tak jak my, tęsknią, boją sie itp- po prostu czują- zyskałyby wreszcie głos- bo tego niestety- w przeciwieństwie do człowieka, nie posiadają... Gdyby tak więcej osób prawników zechciało- w ramach praktyki czy po prostu zwykłej pomocy żywej istocie- wystąpić w imieniu zwierząt...! Wtedy i państwo z Belgii musieli by się wytłumaczyć- czego oczekiwali zostawiając psa na "łaskę"-czy raczej niełaskę- tych którym powierzyli psa... Żeby tak do szerokiego grona dotarło że psa nie przekazuje się "razem z domem" tylko jako istota czująca ma on swoje prawa...
Pociągnięcie za kieszeń- chociaż Reksiowi nie wynagrodzi cierpienia, ale pozwoli mu teraz mieć zapas jedzenia, pieniędzy potrzebnych na rekonwalescencję... Czy ci ludzie w ogóle zdają sobie sprawę do jakiego stanu został doprowadzony pies? Wątpię...