Agata Balu Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='Merys']:( http://www.youtube.com/watch?v=r7PsM58qw_M Mój Boże! nawet sie nie spodziewałam, że w tak krótkim czasie konający pies stanie na nogach!!! Coś wspaniałego!! Oglądam to w kólko Quote
MaDi Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='Czorcik']o k...a brak słów , brak słów , że nikt tego wcześniej nie widział, przecież te psy nie stały sie takie z dnia na dzień . :(:(:([/QUOTE] Przecież ciężko zobaczyć coś przez siatkę:angryy: Quote
zachary Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Ja też nie mogę uwierzyć!!!! Piesku, jaką masz wielką wolę życia!!! Super!!! Quote
jkasia Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Reksio jest juz na klinikach.Widziałam go dzis. Nieźle mnie obszczekał ;) Niby taki słaby ale pare w pyszczku ma hehe Ale nie widziałam na żywo jeszcze nigdy tak chudego psa-masakra!!! Jedyne nad czym sie zastanawiam to sucha karma,bo miska była pełna a on nie chciał tknąć. Wrzuciłam mu 4 małe kawałeczki kurczaka ktorego przyniosłam dla pozostałych psów i od razu zjadł ale karmy nie chciał tknąć. Może trzeba by mu gotowac lub rozmoczyc te suchą? Najlepiej byłoby ugotowac troszke rosołu takiego tłustego bez przypraw i mu dolac do chrupek. Ja moge co drugi dzien ugotowac tylko musze sie przyznac że boje sie tam reke wsadzic. Przyniosłabym ten rosół jak ktos do niego przyjdzie :) Quote
ewu Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='zachary']Ja też nie mogę uwierzyć!!!! Piesku, jaką masz wielką wolę życia!!! Super!!![/QUOTE] Jemu się teraz własny tron należy i oczywiście wspaniałe, dostatnie życie:))) Quote
MaDi Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='jkasia']Reksio jest juz na klinikach.Widziałam go dzis. Nieźle mnie obszczekał ;) Niby taki słaby ale pare w pyszczku ma hehe Ale nie widziałam na żywo jeszcze nigdy tak chudego psa-masakra!!! Jedyne nad czym sie zastanawiam to sucha karma,bo miska była pełna a on nie chciał tknąć. Wrzuciłam mu 4 małe kawałeczki kurczaka ktorego przyniosłam dla pozostałych psów i od razu zjadł ale karmy nie chciał tknąć. Może trzeba by mu gotowac lub rozmoczyc te suchą? Najlepiej byłoby ugotowac troszke rosołu takiego tłustego bez przypraw i mu dolac do chrupek. Ja moge co drugi dzien ugotowac tylko musze sie przyznac że boje sie tam reke wsadzic. Przyniosłabym ten rosół jak ktos do niego przyjdzie :)[/QUOTE] Pewnie doktor dał przez pomyłkę;) w pokoju socjalnym są tylko jego puszki. Quote
ewu Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='jkasia']Reksio jest juz na klinikach.Widziałam go dzis. Nieźle mnie obszczekał ;) Niby taki słaby ale pare w pyszczku ma hehe Ale nie widziałam na żywo jeszcze nigdy tak chudego psa-masakra!!! Jedyne nad czym sie zastanawiam to sucha karma,bo miska była pełna a on nie chciał tknąć. Wrzuciłam mu 4 małe kawałeczki kurczaka ktorego przyniosłam dla pozostałych psów i od razu zjadł ale karmy nie chciał tknąć. Może trzeba by mu gotowac lub rozmoczyc te suchą? Najlepiej byłoby ugotowac troszke rosołu takiego tłustego bez przypraw i mu dolac do chrupek. Ja moge co drugi dzien ugotowac tylko musze sie przyznac że boje sie tam reke wsadzic. Przyniosłabym ten rosół jak ktos do niego przyjdzie :)[/QUOTE] Oj sucha karma nie bardzo... Ratowałam zagłodzonego psa, żołądek jest bardzo wrażliwy , długo nie trawił, soki żołądkowe nie działają natychmiast prawidłowo. Ja dawałam rosołki z jajkiem i zmiksowanym kurczakiem i płatkami ryżowymi. Sunia , która była w stanie wymuzułmanienia szybko odzyskała siły i wydobrzała. Karmiłam często i po trochu. Nie wiem czy w klinice mają możliwości ale od czego Dogomaniacy !!! Gdyby nie odległość już bym gotowała psiaczkowi. Przy okazji czy potrzebne jeszcze to plastikowe legowisko i jaki rozmiar???????????????? Quote
jkasia Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 No własnie Madi napisała, że ta sucha to chyba przez pomyłke. Psiak je puszki dla rekonwalescentów! A co do legowiska to widziała Reksia i moim skromnym zdanie takie byłoby dobre 56/68cm http://allegro.pl/trixie-legowisko-56-68cm-plastikowe-i1829927054.html Quote
MaDi Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='ewu']Oj sucha karma nie bardzo... Ratowałam zagłodzonego psa, żołądek jest bardzo wrażliwy , długo nie trawił, soki żołądkowe nie działają natychmiast prawidłowo. Ja dawałam rosołki z jajkiem i zmiksowanym kurczakiem i płatkami ryżowymi. Sunia , która była w stanie wymuzułmanienia szybko odzyskała siły i wydobrzała. Karmiłam często i po trochu. Nie wiem czy w klinice mają możliwości ale od czego Dogomaniacy !!! Gdyby nie odległość już bym gotowała psiaczkowi. Przy okazji czy potrzebne jeszcze to plastikowe legowisko i jaki rozmiar????????????????[/QUOTE] Dzwoniłam już do kliniki aby zabrali karmę...powiedzmy,że pewien doktor nie powinien być doktorem:angryy: Tak jak wspominałam Reksio dostaje saszetki/puszki RC dla rekonwalescentów. Spanko nadal potrzebne , takie na średniego psa:roll: Quote
MaDi Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='jkasia']No własnie Madi napisała, że ta sucha to chyba przez pomyłke. Psiak je puszki dla rekonwalescentów! A co do legowiska to widziała Reksia i moim skromnym zdanie takie byłoby dobre 56/68cm http://allegro.pl/trixie-legowisko-56-68cm-plastikowe-i1829927054.html Nie za małe? Quote
jkasia Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Kurcze , moze i za małe. On taki chudy ze mozna odniesc mylne wrazenie. No to takie 82/59 http://allegro.pl/ferplast-siesta-deluxe-08-legowisko-plastikowe-i1856604109.html Quote
Ty$ka Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Zobaczyłam filmik... i jestem w szoku... toż to żywy trup jest :( To cud, że on żyje, że on chodzi... Quote
jkasia Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Hmmm dodam tylko, że ja mam labradora i środek kojca ma 60/80 i jest duże. Quote
MaDi Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='jkasia']Hmmm dodam tylko, że ja mam labradora i środek kojca ma 60/80 i jest duże.[/QUOTE] Podobno miniaturke:eviltong: Jeśli mówisz,że się zmieści to ok. Mam w tej kwestii kiepską wyobraźnię. Quote
MaDi Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='jkasia']Kurcze , moze i za małe. On taki chudy ze mozna odniesc mylne wrazenie. No to takie 82/59 http://allegro.pl/ferplast-siesta-deluxe-08-legowisko-plastikowe-i1856604109.html Takie będzie za duże bo to jakaś połowa mnie:evil_lol: Quote
Vesper Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='jkasia']Pusia miała wczoraj wykonany zabieg sterylizacji, który uratował jej życie. Nie jest w ciąży. Co do karmy to super byłaby Royal Gastro Intestinal ale strasznie droga jest.[/QUOTE] Dziewczyny- to może tańszy odpowiednik? Może coś z Bosha z linii wet., albo z Puriny? Są na pewno tańsze niż RC. I przez Internet też chyba jest taniej- no chyba że ktoś ma dostęp do hurtowni albo do Macro Cash & Carry- ja tam kupowałam kiedyś przez znajomego i naprawdę było o 1/3 taniej :razz: Co do legowiska- tak jak się zobowiązałam, ja mu kupię to legowisko, ale :hmmmm: :oops: nie wiedziałam ze takie drogie są te zwykłe plastikowe...:oops: Może ktoś miałby używane- przecież taki plastik łatwo zdezynfekować... Zaraz napiszę na kilku odpowiednich wątkach że szukam -takiego o wymiarach jak dla spaniela, czyli.... Jak nie będzie odzewu przez kilka dni, to mu kupię z tych Trixie, które tu wklejały dziewczynki. I mam prośbę- gdyby któraś z Was wtypatrzyła takie legowisko jak najtaniej proszę, dajcie mi znać jak najszybciej, żeby nikt nie podkupił... No i co z tymi wymiarami? Weźmy pod uwagę, że Reksio może po ozdrowieniu troszkę ciałka nabrać ;)... A ja zaraz napiszę ogłoszenie w wątku "co chcielibyście kupić na bazarku" że na gwałt potrzebne. I za dwa dni robię bazarek dla psiaków. W razie czego mam wolne wiklinowe- taki koszyk, tylko troszkę nadgryzione :oops:- kupiłam kiedyś psicy rodziców ale dama nie korzysta, a my jak jesteśmy to psy śpią ze mną albo na kanapie :oops:... No i rozmiarowo na 100% byłoby OK- jest takie jak dla spaniela dużego a nawet i bokser mały by wszedł ( Koka rodziców ma ponad 40cm w kłębie i na nią jest nawet troszke duże, ale wygodne... Tylko nie wiem jak z wchłanianiem siuśków- ale chyba gdyby myć nie byłoby źlę? Na spodzie podkłady i nie przemiękałoby... Dajcie proszę dać szybko, bo z mamą widzę sie w środę, wtedy by mi przywiozła legowisko.(koszty przesyłki biorę na siebie). Quote
Reno2001 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Weźcie tylko pod uwagę, że to jest plastikowe, OWALNE legowisko. Aby sie pies wygodnie położył na boku( a tylko w takiej pozycji na prawdę odpoczywa) musi miec miejsce. Ja mam legowisko 50/65 (środek) dla mojej młodszej suczy, która ma 42cm w kłębie i waży całe 11 kg. Legowisko jest prostokątne, a w takim psu jest o niebo wygodniej sie wyciągnąc. Lepiej kupcie nieco większe, a będziecie miały w przyszłości i dla większego psiaka. Quote
jkasia Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='MaDi']Podobno miniaturke:eviltong: Fakt! Moja Kasta troche niewyrosnieta ale na pewno jest wieksza od Rexa ;) Rozumiem, że ma byc plastikowe aby je było łatwo utrzymac w czstosci czy tak? Bo jesli o to chodzi to mogłoby tez byc ekoskóry- nie wsiaka wodu/moczu, łatwo umyc i jest tansze np http://allegro.pl/legowisko-ponton-poslanie-70-50-eko-skora-kolory-i1864177528.html lub http://allegro.pl/legowisko-ponton-poslanie-70-50-eko-skora-kolory-i1857051470.html albo to-taniocha http://allegro.pl/legowisko-kanapa-eko-skora-pokrowiec-80-60-i1873425693.html Quote
dreag Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Byłam tu już i zgubiłam, teraz sobie zapisuję te biedotki... Quote
Vesper Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='jkasia']Rozumiem, że ma byc plastikowe aby je było łatwo utrzymac w czstosci czy tak? Bo jesli o to chodzi to mogłoby tez byc ekoskóry- nie wsiaka wodu/moczu, łatwo umyc i jest tansze np.....albo to-taniocha http://allegro.pl/legowisko-kanapa-eko-skora-pokrowiec-80-60-i1873425693.html Jeżeli taka kanapa z Eko skóry pasuje (chyba wygodniejsza niż wiklinowe) to ją bym była w stanie kupić "od ręki"... 20zł to nie jest dużo- rozmiar 60*80. Wd mnie byłoby OK- z tego co widziałam na zdjęciach. Jkasia ma rację- pies odpoczywa tak naprawdę tylko w pozycji na boku, żeby jeszcze łapki mógł wyprostować (to jest najgłębsza faza snu). No i tak myślę jeszcze- jeżeli Reksio taki chudziutki- musi być bardziej miękkie niż twarde, żeby się odleżyny nie porobiły... Skóra osłabiona,łatwo może być narażona na otarcia itp. Quote
jkasia Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Ja tez jestem za eko skora.Mam znajoma ktora ma posłanie z eko skoryi jest bardzo zadowolona. Jesli w gre wchodza tylko wzgledy higieniczne to jestem za :) Quote
Jota67 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Reksio staje na nogi, a jak tam sunieczka po sterylizacji?? Quote
jkasia Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Słuchajcie sunia jest super!Jest taka żywa że nikt by nie powiedział, że przeszła jakis zabieg. Wpycha sie na kolana i nie podoba jej sie, że musi siedziec w klatce. Jest bardzo żarłoczna-rzuca sie na miske z jedzeniem-co jest zrozumiałe. Na spacerze tropi-pewnie jedzenie. Ciagnie na smyczy heheh z nosem przy ziemi. Ale czuje sie swietnie. Tylko ta klatka jej nie pasuje. jakby ktos ja na DT przygarnął byłoby wspaniale. Odzyłaby. jest łagodna i przyjaznie nastawiona do swiata. Quote
Recommended Posts