wykrywka Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Śliczna, drobniutka Pusia, oby jak najszybciej znalazł się człowiek, który pokocha ją na zawsze i pozwoli zapomnieć co przeszła. Trzymam kciuki za Reksia, żeby nie okazało się, że jest za późno na pomoc :kciuki:. Quote
Vesper Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Jkasia, sucha karma ma to do siebie, że jest dobrze zbilansowana... Na początek może nie przesadzajcie z tą energetycznością- ja bym bardziej patrzyła w kierunku karm dla rekonwalescentów albo innych- lekkich- najlepiej skonsultować z wetem. A podawać można tak jak np szczylkom- zalać wodą ciepłą , odczekać- chrupki wtedy miękną i nabierają smaku... Ryż z mięskiem to typowa karma dla rekonwalescentów. Ja mam jeszcze pytanie- czy Pusia jest w ciąży? Bo nic na ten temat nie piszecie... Quote
LadyS Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='arielka186']Jkasia, sucha karma ma to do siebie, że jest dobrze zbilansowana... Na początek może nie przesadzajcie z tą energetycznością- ja bym bardziej patrzyła w kierunku karm dla rekonwalescentów albo innych- lekkich- najlepiej skonsultować z wetem. A podawać można tak jak np szczylkom- zalać wodą ciepłą , odczekać- chrupki wtedy miękną i nabierają smaku... Ryż z mięskiem to typowa karma dla rekonwalescentów. Ja mam jeszcze pytanie- czy Pusia jest w ciąży? Bo nic na ten temat nie piszecie... No dobrze zbilansowana, ale niekoniecznie zdrowa, choć to inna sprawa ;) Ale zgadzam się z arielką, że najpierw karma delikatna, nie obciążająca układu pokarmowego, bo skoro psy w złym stanie, to nie ma ich obciążać nadmiernie energetyczną karmą. Quote
Vesper Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Właśnie o to mi chodziło, tylko źle ujęłam :oops: Dzięki LadyS za poprawienie mnie. Quote
jkasia Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Pusia miała wczoraj wykonany zabieg sterylizacji, który uratował jej życie. Nie jest w ciąży. Co do karmy to super byłaby Royal Gastro Intestinal ale strasznie droga jest. Quote
Malinowa Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 jkasia bardzo chetnie ale jutro bo dzisiaj pierwszy dzień jestem bez goraczki. To dogadajcie się z tą karma jaka moze być. Ja już nie wnikam. Quote
feliksik Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 co za widok tragiczny - dopiero trafiłam na wątek Quote
inga.mm Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Czy mogę zaprosić Was? znalazłam kolejne zwierzę i mój budżet tego nie wytrzymuje Quote
MaDi Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='ewu']Coś takiego? http://www.okazje.info.pl/szukaj/trixie-legowisko-plastikowe-sleeper/ceny.html Tak, może sa też tańsze? Quote
MaDi Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='arielka186']A ja mam nadzieję że jednak będzie dobrze... Mam też pytanie do MaDi- czy Reksio miał robioną morfologię? I jeżeli tak- jak wyglądają wyniki? Czy on jeszcze dostaje glukozę dożylnie? Ja ostatnio ratowałam swojego szynszylka- był bardzo osłbiony- dawałam mu rozpuszczoną w wodzie glukozę , taką w proszku, w aptece całe opakowanie kosztuje ok.4zł. Może to by pomogło wzmocnić Reksia? (Nie jest to kroplówka, ale jednak prosty cukier który jest łatwo przyswajalny...). Oczywiście trzeba to skonsultować z wetem.[/QUOTE] Do tej poty nie ma się w co wkuć. Dostaje kroplówki i inne dopalacze. Leki które dostał aby ożyć i tak zamazałyby prawdziwy obraz krwi badania zostaną wykonane za jakieś dwa tygodnie. Quote
MaDi Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Reksio dostaje RC dla rekonwalescentów. Pusia jest w lepszej formie wiec może dostawać coś nieco słabszego bo i tak nie wyrabiamy finansowo. Dobrze,że tak zniosła sterylkę aborcyjną bo ciąża była duża i mnoga:shake: Quote
Malinowa Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Ok. to ja Pusi kupie może jakąś eukanube czy coś. Coś co ,,ładnie'' pachnie.:) Quote
MaDi Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='Malinowa']Ok. to ja Pusi kupie może jakąś eukanube czy coś. Coś co ,,ładnie'' pachnie.:)[/QUOTE] Dziękujemy dobra kobieto:) Quote
funia Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 postaram się o jakieś pieniadze na potrzeby Reksia i suni . Quote
LadyS Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Ceny zależą od rozmiarów: http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=legowisko+plastikowe&order=p&change_view=1 Quote
MaDi Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='ladySwallow']Ceny zależą od rozmiarów: http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=legowisko+plastikowe&order=p&change_view=1 Nam trzeba takie jak na spaniela tzn. tak mi sie wydaje. Quote
Merys Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 :( http://www.youtube.com/watch?v=r7PsM58qw_M Quote
sambo_os1 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 przydreptałam od Szariczka,on już szczęśliwy a tu masakra jakaś,kolejne bidy :-( Quote
MaDi Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [video=youtube;r7PsM58qw_M]http://www.youtube.com/watch?v=r7PsM58qw_M[/video] Przepraszam tak na wszelki wypadek za moje głupie rozmowy i odwrócony obraz:roll: Quote
inga.mm Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Przy nim Birma wygląda jak spasione cielątko Quote
MaDi Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='inga.mm']Przy nim Birma wygląda jak spasione cielątko W dodatku błyszczące cielątko. Quote
inga.mm Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='MaDi']W dodatku błyszczące cielątko.[/QUOTE] No właśnie. Ale gdy położy się na plecach wygląda, jakby brzunio przyklejał się do kręgosłupa Jednak baaaardzo daleko jej do Reksia Quote
ewu Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='MaDi']Nam trzeba takie jak na spaniela tzn. tak mi sie wydaje.[/QUOTE] Jak dla spaniela to jaki wymiar bom głupia???:))) Quote
MaDi Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='ewu']Jak dla spaniela to jaki wymiar bom głupia???:)))[/QUOTE] No właśnie, kto wie? Quote
Czorcik Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 o k...a brak słów , brak słów , że nikt tego wcześniej nie widział, przecież te psy nie stały sie takie z dnia na dzień . :(:(:( Quote
Recommended Posts