334maja Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 To ja czekam z wielką niecierpliwością na te zdjęcia! :) A tak przy okazji Milena, nie chciałabyś może jechać za rok na obóz z psami? ;) Quote
szalej Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Ja to z definicji rude uwielbiam, więc twoje psiaki odrazu przypadły mi do gustu :D Quote
*Magda* Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Cześć Milena :) Jak się miewa Atos? No i bliźniaki ;) Quote
334maja Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Milena, nie chciałabyś może pojechać za rok (sierpień 2013) na obóz z psami? Ja byłam w tym roku i za rok też się wybieram ;) Jeżeli byłabyś chętna to wyślę Ci więcej informacji ;) Quote
Ada_Mirra Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 hej hej :) jak u Was z nauka? xD oo a jaki aparat? jakiś model już na oku? :) Quote
*Magda* Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 biscuit napisał(a):Aparat... zwykła cyfrówka niestety. Jeszcze nie wiem, jaka. Muszę kupić narazie cokolwiek, bo nie mam czym focić - chyba że kalkulatorem :evil_lol: Jak masz taki sprytny kalkulator, to rób nim zdjęcia :evil_lol: Quote
Ada_Mirra Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Jak chcesz to slyszalam ze coolpixy sa dobre ale nie wien czy to cyfrowka xd chyba tak ;) Quote
kalyna Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='biscuit'] Ale niedługo kupuję aparat, także będę więcej focić. ;) lubimy to!! Quote
334maja Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Oj, Maja też wsiowy burek i siedem dni przeżyła ;) A na obozie nawet psy, które w kojcu wcześniej mieszkały na obozie się znalazły ;) Quote
aganela Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Mówicie o obozie pod patronatem Przyjaciela Psa? Dziś doszła do mnie dopiero gazetka i tak sobie czytam...fajnie to wygląda....tylko mi się nie podoba tam metoda klikerowa,bo ja staram się uczyć bez klikera na zasadzie pochwały/nagrody...bardziej to praktyczniejsze wg.mnie niż kliker... Quote
334maja Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Ja w metodzie klikerowej nie widzę niczego złego ;) Uważam, że kliker to bardzo przydatna rzecz, jest precyzyjny, dokładny, szybki, ma zawsze jeden, taki sam dźwięk, który psu zawsze kojarzy się z czymś dobrym, nagrodą. Szczególnie przydaje się w ćwiczeniach na odległość kiedy to od razu nie można nagrodzić psa za wykonane polecenie. Po za tym na obozie mieliśmy raz tylko zajęcia teoretyczne o metodzie klikerowej, a to czy ktoś chce używać klikera zależy wyłącznie od niego ;) No, ale każdy ma własne zdanie ;) Tak, mowa o obozie PP. Kolejny obóz ma być w Supraślu, koło Białegostoku. Nie bardzo mi się uśmiecha jechać ponad 400 km (prawdopodobnie w pociągu), ale mimo wszystko sądzę, że warto :) Milena, ja też miałam wiele obaw. Podejrzewałam, że Maja będzie skakać z pyskiem do każdego psa, nie zgodzi się z innym psem w pokoju i będę zmuszona wrócić do domu. A tu niespodzianka - Maja podchodziła do każdego psa (z małymi wyjątkami), w miarę grzecznie się zachowywała i nawet zgodziła się z suczką koleżanki, z którą dzieliła pokój. Ogólnie po powrocie z obozu stała się innym psem :) Albo np. była też Marysia od goldenki Loci. Kiedy przed obozem pisałyśmy, bała się, bo jej suczka była lękliwa i niechętnie rozstawała się innymi członkami rodziny. Natomiast Loca na obozie zachowywała się super i widocznie była szczęśliwa :) Jeśli chodzi o Atosa, nie martw się, że nie dogada się z niektórymi psami. Jak p. Iza mówiła, nie każdy musi drugiego od razu pokochać. Na obozie niektóre psy też za sobą nie przepadały i w takiej sytuacji właścicielki trzymały się od siebie nieco dalej ;) Maja też np. nie przepadała za berneńczykiem czy nowofunlandem, mogła koło nich iść, leżeć, ale pokazywała humory kiedy chciały ją obwąchać czy zaczepić ;) Tutaj więcej informacji o obozie: http://klub.pies.pl/orca/#topic/Czy%C5%BCby-OB%C3%93Z-2013-.htm Quote
szalej Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Oh mój boże, od tej słodyczy można się pochorować !! Zasłodziłam się :D Quote
*Magda* Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Jaka z niego była kuleczka :loveu: https://lh4.googleusercontent.com/-UwTZoRstfXI/UHm1uY2ZAsI/AAAAAAAABh0/rMycpIHmlu4/s800/DSC03952.JPG z kotkami :loveu: Quote
Recommended Posts