Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gratulacje wyników! A ze sterylką ,jeśli możesz poczekać do marca- popatrz czy w twoim regionie nie ma zniżek w różnych lecznicach,fundacjach, bo marzec to od kilku lat zrobiony przez fundacje -miesiąc sterylek.
U mnie sterylka ONka(ok.30kg)-kosztuje 200-250zł, to u Ciebie koszty powinny być odpowiednio mniejsze,ale to zależy też od regionu i wetów-różni-różne ceny. U mnie ta sunia obecna Vikka-jest już po sterylce(miała w schronisku) i jest super,bo pies nie przeżywa nadmiernie samców w pobliżu,ciąż urojonych i cieczek i nie ma delikwentów,którzy próbują się dostać nad bramą i pod bramą do niej(jak było z poprzednią sunia,którą pilnowaliśmy,bo nie miała sterylki) i tą małą szczeniorkę,którą mam też będę sterylizować-gdzieś za rok,aż już fizycznie się ukształtuje.

Posted

Do marca jest dużo czasu, a Milena ma niewykastrowane psy :/ Jeśli będzie wstanie dopilnować momentu pojawienia się cieczki, a potem młodą odizolować od psów na miesiąc czasu to może poczekać ;) Ale obawiam się, że to będzie trudne :roll:

Posted

magdabroy napisał(a):
Do marca jest dużo czasu, a Milena ma niewykastrowane psy :/ Jeśli będzie wstanie dopilnować momentu pojawienia się cieczki, a potem młodą odizolować od psów na miesiąc czasu to może poczekać ;) Ale obawiam się, że to będzie trudne :roll:

Dlatego też musi się popytać o ceny/warunki ,bo czasem u jednego weta ze zniżką wychodzi tyle samo,co u drugiego bez zniżki.

Posted

U nas są akcje bezpłatnej sterylizacji, więc i Laila za friko sterylizowana była.
Moja maja sterylizowała swoje pudlice miniaturowe i płaciła za zabieg w granicach 150-180zł od suczki.

Posted

Oj ten wet to masakra... U nas w mieście też taki jest i do niego chodzimy jak najrzadziej się da, na np szczepienia. Ale jak coś poważniejszego to jedziemy do sąsiedniej miejscowości, tam sa już normalni :)

Życzę powodzenia w przekonywaniu brata :)