Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

biscuit napisał(a):
No ja też. Dostał w sobotę końskie dawki, a efektów prawie nie ma. :shake:

to już poważnie z nim pewnie było :(

oby wrócił do siebie... i teraz możesz powiedzieć rodzicom, że na serio było o co się bać..

:kciuki:

Posted

unikatowydiament napisał(a):
w tym sezonie to jest bardzo duży wysyp tych paskudztw,My zrezygnowaliśmy ze spacerków po lesie i po łąkach,dla bezpieczeństwa

pozdrawiamy cieplutko:)

my tak samo....

Posted

Wstrętne kleszcze...:/ Ja to już na wszelki wypadek pozastawiałam płotkami choinki na ogródku nawet...

Będzie dobrze z Atosikiem, musi być!!! :)
Mizianki dla Atoska i Misiaczka :)

Posted

Ojoj takie u Was zdrowotne kłopoty :( Zdrowiej Atosku!!

A jak tam, szkoła średnia już wybrana?
Ja ide do LO na bio - ge - obcy w pierwszej preferencji a po tym dałam pol - hist - obcy. ;)

Posted

biscuit napisał(a):
A ile kosztuje ten preparat (?) i co jaki czas trzeba go stosować? :)

Ten preparat kosztuje w zaleznosci od wagi psa , Ty musiala bys miec ten najwiekszy czyli okolo 30 /40 zł zalezy od lecznicy , ten preparat dziala 4 tygodnie na kleszcze i 8 tygodni na pchły ale ja z doswiadczenia wiem ze nam taka jedna pipetka starcza na 2 miesiace , tym razem zakropilam Nerona Front line-m ale nastepnym razem juz wezme advantixa , Tobie tez polecam , front lin-e pozwala sie kleszcowi wbić i dopiero wtedy go zabija a advantix odstrasza kleszcze ktore w ogole sie nie wbijają ;) byc moze beda Ci proponowac front- line bo pewnie Atos wazy wiecej niż 40 kg a advantix jest tylko do 40 kg ale spokojnie mozesz poprosić advantixa , bedzie na pewno działał , nawet Qwendi nim zakrapiamy a ona ma 50 kg ;)

Posted

podanie juz złożyłam. Ja jestem w jednej szkole od podstawowki i szczerze mówiąc mam juz dość tych ludzi, tego samego "towarzystwa" :shake: Dlatego Ci się nie dziwię. I tez już trzeci rok ostro pracuje nad polskim i pani chce mi postawić szóstke :D

Posted

magdabroy;19165613
Advantix na allegro kupisz 4 pipety (25-40kg) za jakieś 80zł. Jedna pipeta wystarcza na 4-6 tyg, w zależności czy pies się często kąpie ;) Ja Torę zakraplam FrontLine'm co 6 tyg. i póki co (odpukać) kleszcza nie złapała :)[/QUOTE napisał(a):

O widzisz nigdy nie wpadlam na to zeby na allegro kupić tego typu rzeczy a jak widac roznica w cenie jest ogromna , Neron od czasu zakropienia front linem tez jeszcze nie zlapal kleszcza ale nie bylismy od tego czasu jeszcze ani na polach ani w lesie ;)

[quote name='biscuit']dOgLoV, skądże! Atos waży około 32 kg. ;) Nie wyrosło się karzełkowi, bo był najmniejszy i najsłabszy z miotu. :roll:
Ja zakraplałam go jakimś innym (nie pamiętam nazwy), który polecił mi wet, ale to było wielkie g*wno. No ale z drugiej strony - Atos, Miś i (wówczas) Rocket to podwórkowce, więc to chyba też trzeba brać pod uwagę..

To sie ciesz ze mu sie nie wyrosło ;) ja bym duzo dala zeby Neron miał chociaz 35 kg ;)

bez roznicy czy to podwórkowce czy domowe psiaczki ;)