Boogie Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Znajoma mi osoba chce oddać za darmo młodą czekoladową labradorkę. Pies pochodzi z legalnej hodowli, ma tatuaż, nie jest jeszcze wysterylizowana dlatego zależy mi by nie trafiła na pseudohodowców. Do dzieci zachowuje się dobrze, nie bardzo jakoś toleruje mężczyzn, natomiast nie jest agresywna. Przyczyną chęci oddania nie jest znudzenie tylko poważne problemy zdrowotne właścicielki. Quote
Marylin Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Smutne - ale takie sytuacje też się w życiu pojawiają. Dobrze, że właściciel myśli o zapewnieniu psicy bezpieczeństwa i nowego, kochającego domu. Boogie załatw jakieś fotki tej blabladorki. Quote
grzybkowa Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 i może jakies dodatkowe info, jak sie zachowuje jak zostaje sama, jak do innych psów/suk ? Quote
Boogie Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 Z fotkami będzie mały problem bo w tej chwili nie ma do żadnych dostępu. Jeśli chodzi o zachowanie to wiem że od małego była socjalizowana z innymi psami i nie było żadnych problemów. W domu mieli ją przez kilka dni moi rodzice. Nie niszczyła, właścicielka też mówi że już chyba wyrosła z tego, natomiast lubi buty z przedpokoju powynosić czy złapac jakiś papier i sobie podrzeć. Normalne zachowania młodego psa z którym trzeba popracować. Jest po szkoleniu pierwszym, zna komendy. Kolejne szkolenie jest wykupione, natomiast ze względu na sytuacje w tej chwili nikt z nią nie może brać w nim udziału, natomiast będzie można to prawdopodobnie później wykorzystać. Jest strachliwa, do moich rodziców musiała się przyzwyczajać dosyć długo, natomiast na mojego brata i jego rodzine reagowała super i bez żadnych lęków, mimo że widziała ich pierwszy raz, także nie wiadomo do końca o co chodzi z jej strachem. Quote
Boogie Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Sprawa nieaktualna, znajomi tej Pani zdecydowali się ją zaadoptować także ma dobry dom :) Quote
Recommended Posts