Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam do Was pytanie. Od ponad pół roku w okolicy wałęsa się bury kundelek. Atakuje rowerzystów, rozszarpał kota sąsiadów, za to łatwo go przegonić, robiąc zamach ręką. Ostatnio jednak stał się strasznie uciążliwy dla mnie i mojej rodziny. Otóż koczuje przy posesji, próbując "wywawić" moje psy. Wystarczy, że ktoś nie zamknie furtki, a moje zwierzaki czmychają i wybierają się na wycieczkę z włóczęgą. Raz doszło do tego, że jeden z nich wrócił po czterech dniach, a drugi odnalazł się na sąsiedniej wsi dopiero po trzech tygodniach. Nie mogę przygarnąć tego psa, bo mam już własne i nie dałabym rady z utrzymaniem. Nie wiem, gdzie mogę zadzwonić, żeby odłowili bezdomnego. Mieszkam w małej miejscowości na pograniczu woj.mazowieckiego i świętokrzystkiego. Zdaje się, że najbliższe schronisko mieści się w Radomiu, ale u nas nikt nie wyłapuje wałęsających się psów. Z kim powinnam się skontaktować, by odłowili tego zwierzaka?

Posted

a nie czasem urząd gminy tym się zajmuje? albo ewentualnie policja? zadzwoń do nich i powiedz, że po wsi błąka się agresywny pies i zapytaj co z tym fantem zrobić.

Posted

Sęk w tym, że na sąsiedniej wsi był podobny problem, tyle że z psem naprawdę agresywnym, który atakował dzieciaki, czekające na szkolny autobus na przystanku. Mimo zaangażowania wielu mieszkańców gmina po prostu miała to gdzieś. Więc małe szanse, że zajmą się tym

• 1 month later...
Posted

Próbuję, ale to walka z wiatrakami, a robi się coraz ciekawiej... mój pies, ulubiony towrzysz bezdomnego jest teraz pilnowany non stop, kiedy nie ma domowników, jest na uwięzi i "Burek" nie ma jak wyciągnąć go na wędrówki, więc jakimś cudem dostaje się na posesję i przesypia w budzie z moim :o