Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 588
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

@RJ Osanna

Jak pisałem pare miesięcy temu na tym i innych forach że podobają mi się rosyjskie Ca de Bou, a także o tym że w rosji nastąpiło ogromne przyspiszenie oraz ciekawe kierunki w rozwoju Hodowli Ca de Bou ---to byłem powiedzmy to bardzo grzecznie :eviltong: potraktowany jak nowicjusz:lol: .
Mam na codzień kontakt z hodowlami tej rasy w Rosji i z całą stanowczością stwierdzam że panuje obercnie tam dynamiczny rozwój pod kątem ujednolicenia typu Ca de Bou.Rosja ma najwięcej Ca de Bou więc dysponuje odpowiednim potencjałem by to w bardzo krótkim czasie osiągnąć.

Wracając do Duni widziałem ją wczoraj ,:loveu: zapowiada się doskonale ,zobaczymy co z niej wyrośnie,ma piękną kufe ani za ojcem ani za matką--coś pośredniego,sylwetka też ok,no i charakterek wspaniały,jest otwarta na wszystkie nowości.
Jej matka Galaxy Star Kollekciya Zolotoy List ,którą znam od urodzenia zawsze podobała mi się,natomiast ojciec Wirin Show Frant to mało znany pies ale o bardzo ładnej budowie ,obserwuje jego pierwszy miot który ma z suką z hodowli z której pochodzi szczeniaki są ok-- zobaczymy jakie będą po Galaxy

Posted

Janusz,
Dzieki za fajne fotki! [ wezmę do galerri Duni na stronę. Myślę, że nie masz nic przeciwko temu;) ]
Prawda jest taka, że wszędzie, gdzie rodzą się rodowodowe szczenięta ze starannie przemyślanych skojarzeń, jest szansa na postęp w hodowli, niezależnie od rasy. W Rosji rodzi się dużo miotów ca de bou, a rasa zyskuje coraz wiekszą popularność.
A to z kolei świadczy o prawidłowej psychice tych wspaniałych psów. Wszak w propozycji nowego wzorca jest zapis: " wspólczesny ca de bou to pies towarzyszący...."
A teraz kilka fotek: Pinio i Dunia razem poznają świat:

[URL=www.fotosik.pl][/URL

Posted

Wyniki z Opola 2007 zniknęły, to dla przypomnienia:
Nostromo R.J.Osanna - CWC, CACIB, BOB.

Po zejściu z ringu , Romek pozował do zdjęć. Szczególne zainteresowanie wzbudził po założeniu czapeczki:

a później zasnął na siedząco...

• 3 weeks later...
Posted

Pinio i Dunia uczą się już bardzo pilnie. Mimo mlodego wieku, opanowały całkiem sporo materiału.
Na fotkach Pinio i Dunia podczas lekcji wystawowego biegania.
Pinio już "załapał" o co chodzi:

Dunia, jeszcze się musi poduczyć:

Posted

Witam wszystkich!!!

@R J Osanna

Ponieważ pokazujesz od dłuzszego czasu temat "Majorki i woda" nie wtrzymałem:razz: :loveu: i się pochwalę bo Nuki to mistrz Swiata w pływaniu :multi: :multi: :multi: myślę że nie masz nic przeciwko temu :crazyeye: temat Twój pies z twojej hodowli więc wszystko powinno być OK;)

Myślę że o tym wiesz, codziennie na przemian robię po 10km a następnego dnia 20 km ze swoimi Majorkami

Posted

Nie mam jeszcze kompletu wyników z Wystawy Europejskiej, ale hodowla R.J.Osanna ma co świętować:
Młodzieżowe Zwycięstwo Europy i Zwycięstwo Rasy:
ODYSSEUSS R.J.Osanna [ rodzice: Ikar Chevalier Osanna & Viva les Gardes du Clos Masure ],

Zwycięstwo Europy [ CAC + CACIB ] - psy - NUCLEAR RAINBOW R.J.Osanna [ rodzice: Parys Domi & Karmen Last Lacky's Girl Osanna ]

Zwycięstwo Europy [ CAC + CACIB ] - suki - córka mojego Ikara

Posted

R.J.Osanna Twoje osiągnięcia są imponujące, gratuluję rezultatu i podziwiam!

W ogóle ze wstydem muszę przyznać, ze nie widziałam nigdy żadnego Ca DE BOU na żywo, na ten wątek trafiłam przypadkiem, ale utknęłam ;)

Malutkie CA DE BOU wyglądają jak mopsiki :loveu:

Możecie napisać coś więcej o charakterze rasy?

Posted

[quote name='D0minika']R.J.Osanna Twoje osiągnięcia są imponujące, gratuluję rezultatu i podziwiam!

W ogóle ze wstydem muszę przyznać, ze nie widziałam nigdy żadnego Ca DE BOU na żywo, na ten wątek trafiłam przypadkiem, ale utknęłam ;)

Malutkie CA DE BOU wyglądają jak mopsiki :loveu:

Możecie napisać coś więcej o charakterze rasy?

DOminika,
dziekuję za mile słowa!Szkoda, że nie widziałaś zadnego ca de bou na żywo, ale przecież wszystko przed Tobą:shiny: :shiny: :shiny:
Charakter? W największym skrócie: pies misiasto- obronny.
To znaczy uwielbiający swoją rodzinę, lubiący głaskanie i przytulanie, ale w razie niebezpieczeństwa - wykazujący prawidłową reakcję obronną. Oczywiście jak każdy pies - wymaga prawidłowgo wychowania od szczeniaka, ale nie jest to zbyt trudne do zrealizowania, bo ca de bou uwielbia pracować z człowiekiem.
Jesli jeszcze masz jakieś pytania, chętnie odpowiem.

All,
oto dwie fotki najlepszego psa Europejskiej Wystawy 2007 -
ODYSSEUSA R.J.Osanna [ prosto z ringu wystawowego ]