R.J.Osanna Posted April 22, 2007 Author Posted April 22, 2007 Takie fajne zdjęcia dostałam od szczęśliwego własciciela Orsy [ w domu -Tajga ], córeczki Kubusia Rozpruwacza i Dorady: Quote
R.J.Osanna Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 Najnowsze zdjęcia Duni [ przypominam - pierwszy w tym tysiącleciu import ca de bou z Rosji ]. Tym razem : pierwsza lekcja aportowania:lol: Quote
Janusz45 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 @RJ Osanna Jak pisałem pare miesięcy temu na tym i innych forach że podobają mi się rosyjskie Ca de Bou, a także o tym że w rosji nastąpiło ogromne przyspiszenie oraz ciekawe kierunki w rozwoju Hodowli Ca de Bou ---to byłem powiedzmy to bardzo grzecznie :eviltong: potraktowany jak nowicjusz:lol: . Mam na codzień kontakt z hodowlami tej rasy w Rosji i z całą stanowczością stwierdzam że panuje obercnie tam dynamiczny rozwój pod kątem ujednolicenia typu Ca de Bou.Rosja ma najwięcej Ca de Bou więc dysponuje odpowiednim potencjałem by to w bardzo krótkim czasie osiągnąć. Wracając do Duni widziałem ją wczoraj ,:loveu: zapowiada się doskonale ,zobaczymy co z niej wyrośnie,ma piękną kufe ani za ojcem ani za matką--coś pośredniego,sylwetka też ok,no i charakterek wspaniały,jest otwarta na wszystkie nowości. Jej matka Galaxy Star Kollekciya Zolotoy List ,którą znam od urodzenia zawsze podobała mi się,natomiast ojciec Wirin Show Frant to mało znany pies ale o bardzo ładnej budowie ,obserwuje jego pierwszy miot który ma z suką z hodowli z której pochodzi szczeniaki są ok-- zobaczymy jakie będą po Galaxy Quote
R.J.Osanna Posted April 25, 2007 Author Posted April 25, 2007 Janusz, Dzieki za fajne fotki! [ wezmę do galerri Duni na stronę. Myślę, że nie masz nic przeciwko temu;) ] Prawda jest taka, że wszędzie, gdzie rodzą się rodowodowe szczenięta ze starannie przemyślanych skojarzeń, jest szansa na postęp w hodowli, niezależnie od rasy. W Rosji rodzi się dużo miotów ca de bou, a rasa zyskuje coraz wiekszą popularność. A to z kolei świadczy o prawidłowej psychice tych wspaniałych psów. Wszak w propozycji nowego wzorca jest zapis: " wspólczesny ca de bou to pies towarzyszący...." A teraz kilka fotek: Pinio i Dunia razem poznają świat: [URL=www.fotosik.pl][/URL Quote
R.J.Osanna Posted April 27, 2007 Author Posted April 27, 2007 Tak wygląda prawidlowa socjalizacja szczeniąt z innymi gatunkami: Quote
R.J.Osanna Posted May 1, 2007 Author Posted May 1, 2007 Wyniki z Opola 2007 zniknęły, to dla przypomnienia: Nostromo R.J.Osanna - CWC, CACIB, BOB. Po zejściu z ringu , Romek pozował do zdjęć. Szczególne zainteresowanie wzbudził po założeniu czapeczki: a później zasnął na siedząco... Quote
R.J.Osanna Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 W Rosji pieknie rozwija się "osannowy " miot po rodzicach: Lucky Luke Osanna & National Queen for Natalie R.J.Osanna; Quote
R.J.Osanna Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 [quote name='Bafii']Urocze kluski niech się chowają zdrowo :Cool!: Bafii, dzieki za uznanie! No to te same szczeniaczki, tym razem w wieku 45 dni:lol: Quote
R.J.Osanna Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 Orient R.J.Osanna, synuś Ikara i Jasmin, mieszka w Rosji Quote
R.J.Osanna Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 Nick R.J.Osanna uwielbia kapiele, a potem udaje się na zasłużony odpoczynek: Quote
R.J.Osanna Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 Pinio i Dunia uczą się już bardzo pilnie. Mimo mlodego wieku, opanowały całkiem sporo materiału. Na fotkach Pinio i Dunia podczas lekcji wystawowego biegania. Pinio już "załapał" o co chodzi: Dunia, jeszcze się musi poduczyć: Quote
Janusz45 Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Witam wszystkich!!! @R J Osanna Ponieważ pokazujesz od dłuzszego czasu temat "Majorki i woda" nie wtrzymałem:razz: :loveu: i się pochwalę bo Nuki to mistrz Swiata w pływaniu :multi: :multi: :multi: myślę że nie masz nic przeciwko temu :crazyeye: temat Twój pies z twojej hodowli więc wszystko powinno być OK;) Myślę że o tym wiesz, codziennie na przemian robię po 10km a następnego dnia 20 km ze swoimi Majorkami Quote
Janusz45 Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 @R J Osanna To nie były wszystkie zdjęcia mojego Króla :loveu: najładniejsze na koniec;) Quote
R.J.Osanna Posted June 1, 2007 Author Posted June 1, 2007 Janusz, Dziekuję za piękne fotki na wątku! All, Kilka zdjęć Duni z lekcji siadania i warowania Quote
R.J.Osanna Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 Troje "osannowców" : urodzone w Estonii dzieci pary: Moira Magdalena R.J.Osanna & Lambert Kris Osanna. Quote
R.J.Osanna Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 Nie mam jeszcze kompletu wyników z Wystawy Europejskiej, ale hodowla R.J.Osanna ma co świętować: Młodzieżowe Zwycięstwo Europy i Zwycięstwo Rasy: ODYSSEUSS R.J.Osanna [ rodzice: Ikar Chevalier Osanna & Viva les Gardes du Clos Masure ], Zwycięstwo Europy [ CAC + CACIB ] - psy - NUCLEAR RAINBOW R.J.Osanna [ rodzice: Parys Domi & Karmen Last Lacky's Girl Osanna ] Zwycięstwo Europy [ CAC + CACIB ] - suki - córka mojego Ikara Quote
D0minika Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 R.J.Osanna Twoje osiągnięcia są imponujące, gratuluję rezultatu i podziwiam! W ogóle ze wstydem muszę przyznać, ze nie widziałam nigdy żadnego Ca DE BOU na żywo, na ten wątek trafiłam przypadkiem, ale utknęłam ;) Malutkie CA DE BOU wyglądają jak mopsiki :loveu: Możecie napisać coś więcej o charakterze rasy? Quote
D0minika Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Aaaa i jako nowicjuszka muszę powiedzieć, ze najbardziej spodobał mi się Ikar, piękny pies :loveu: Quote
la_pegaza Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Wielkie brawa :klacz: Szczególnie dla Nukiego od kumpla ze szkolenia - boksera Bazylego ;) Quote
R.J.Osanna Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 [quote name='D0minika']R.J.Osanna Twoje osiągnięcia są imponujące, gratuluję rezultatu i podziwiam! W ogóle ze wstydem muszę przyznać, ze nie widziałam nigdy żadnego Ca DE BOU na żywo, na ten wątek trafiłam przypadkiem, ale utknęłam ;) Malutkie CA DE BOU wyglądają jak mopsiki :loveu: Możecie napisać coś więcej o charakterze rasy? DOminika, dziekuję za mile słowa!Szkoda, że nie widziałaś zadnego ca de bou na żywo, ale przecież wszystko przed Tobą:shiny: :shiny: :shiny: Charakter? W największym skrócie: pies misiasto- obronny. To znaczy uwielbiający swoją rodzinę, lubiący głaskanie i przytulanie, ale w razie niebezpieczeństwa - wykazujący prawidłową reakcję obronną. Oczywiście jak każdy pies - wymaga prawidłowgo wychowania od szczeniaka, ale nie jest to zbyt trudne do zrealizowania, bo ca de bou uwielbia pracować z człowiekiem. Jesli jeszcze masz jakieś pytania, chętnie odpowiem. All, oto dwie fotki najlepszego psa Europejskiej Wystawy 2007 - ODYSSEUSA R.J.Osanna [ prosto z ringu wystawowego ] Quote
Recommended Posts