Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 937
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja pisze z domu. Nie było mi dane zobaczyc nawet ogona Sabci, ale za to erke spotkałam. Kurcze, jakbym wiedziała, to na wieczorowo bym przyszła i w szpilach jakichś.:evil_lol:
Myślę,że nie jest źle.;) Sabcia trzyma się konkretnego terenu, wiadomo gdzie bywa. Przyjechała też mag..da i P. Jola których zapachy zna, więc tym bardziej powinna zostac nad zalewem jak je poczuje. Pół Kielc wie juz o Sabci, bo kogo nie pytałam to albo wyciagał numery telefonów erki i wąglikowej z kieszeni, albo mowił,ze widział ogłoszenie.
Trzymam kciuki,zeby Sabcia wpadła na mag.dę, bo tylko ona może ja chyba złapać.:razz:

Posted

Właśnie rozmawiałam z Węgielkową, Sabcia lub podobny psiak widziany był na Szydłówku, koło apteki na Toporowskiego. Erka ma tam być, ja niestety nie mogę już, choć mieszkam blisko...

Posted

Dopiero wróciłam - niestety Sabci nie spotkałyśmy.
Były jeszcze dwa sygnały - apteka na Jesionowej po drugiej stronie niż zalew, tam koło przejścia dołem przy Silnicy - pani twierdziła, że Sabcia przechodziła przez ulicę, górą - od zalewu w kierunku apteki po drugiej stronie.
Niestety my jej nie spotkałyśmy.
A na Toporowskiego to był inny psiak, erka go widziała i jest dość podobny do Sabci i może nam mylić trop, bo ludzie będą go zgłaszać, jeśli się tam kręci...

Posted

Savahnko, miło było poznać Ciebie i Incię:), szkoda tylko, że w takich okolicznościach;).

Właśnie ten psiak, o kórym mnie telefonicznie zawiadomiła kobieta , spod apteki na Toporowskiego może dawać fałszywy trop. Podobny do Sabci, ale samiec, na wyższych nóżkach, biały w brązowe łatki, ale brąz jaśniejszy i również łaty na grzbiecie. Nie wiem, czy też nie bezdomny, bo pani dzwoniła,ze tam sie kręci sam, zanim ja doleciałam,to też trochę czasu upłynęło, a on jeszcze tam siedział pod apteką.

Myślę,że Sabunia raczej unika miejsc ruchliwych, gdzie kręcą się ludzie. Raczej trzyma się bliżej zalewu, tam, gdzie ja widzialy dziewczyny. A te infromacje z Sadów, Szydłówka, to może o tym psiaku.

Nawet nie mozna jej zostawic jedzenia, bo ptaki wszystko wyżerają. Wyjadły błyskawicznie konserwę i suchą karmę, która zostawiłysmy dla małej.

Posted

Mnie tez było miło poznac Dyrekcję:gent:....:hand:.
Jak się zostawi jedzenie wieczorkiem to nie wyjedzą.
Szkoda,że się nie udało, może jutro więcej szczęscia będzie nam towarzyszyło.:roll:

Posted

[quote name='malagos']najgorsze, ze sunia przedtem zyła sobie długo na swobodzie i teraz wróciła do tego życia, co zna.
Dokładnie, to samo pomyślałam. Niestety stare nawyki wróciły.Mag.dę zna przeciez i uciekała dzisiaj przed nią jak oszalała. Nie będzie łatwo niestety.
To jest maciupeńka sunia, na zdjęciach wygląda na większą a to taka przedłuzana cziłka.:roll:

Posted

Miałam nadzieję, że Saba wykaże jakąś chęć kontaktu ze mną, ale niestety...
U nas reagowała na imię, przybiegała na zawołanie, a teraz - żadne wołania, cmokania - nic ją nie interesuje.
Jest wystraszona całym tym hałasem, samochodami, nowym otoczeniem.
A najgorsze, że ma niezłą wprawę w unikaniu ludzi, jest sprytna i zdeterminowana, żeby nie dać się złapać...

Posted

Mag.da ona reaguje na imie. Ja jak się na nią natknęłam zawołałam do niej "Sabunia" to zaczęła iść brzuchem po chodniku i wachlować ogonkiem.,ale jak mi powąchała ręke to dała mniej wiecej takiego sprinta jak podczas Waszego spotkania.Nie sadzę,że dałaby mi się wtedy złapac....
Prosba do dziewczyn mieszkajacych w okolicach zalewu i oplakatowanych innych rejonów. Po konsultacji z wegielkowa przekazuje: Jakby ktos mógł pozdejmowac plakaty....;)
Wiemy gdzie jest i wiemy tez,ze nikt jej nie złapie tak normalnie. Trzeba sie na spokojnie zastanowic, co dalej...
Nie ma najmniejszego sensu jej ganiac, nadzieja w oswajaniu i ewentualnie złapaniu jak bedzie w nocy właziła do budek.
I jak cos ustalimy to juz się tego trzymac. Strasznie żal psinki, bo to jest naprawde maleństwo,kieszonkowiec totalny, czego na fotach nie widac....
Mam nadzieje,że wróci na stare smieci....:roll:

Posted

Jutro wezmę się za zdejmowanie plakatów... Najpierw jednak miejmy pewność, że wróciła na przystań albo w krzaki między jezdniami, bo dziś całkowicie zniknęła nam z oczu, a TZ Mag.dy twierdził, że nie pobiegła nad zalew...