Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Saphiro racja, moze przesadzam :) ale tak czy siak, kiedy przejezdza większe auto, to Tedi zatrzymuje się w miejscu i czeka az przejedzie :p

cieszę się bardzo, ze jest jakiś odzew juz w sprawie Tediego :D dzięki, ze jesteście :)

Posted

Wczoraj Tedi spisywał się super :D :loveu:
Ładnie wykonywał komendy, było trochę nowości i wiadomo, początki nie są łatwe :-o ale dawał z siebie wszystko, nie zniechęcał się nawet wtedy, gdy ja robiłam błędy :D

Ale co tam komendy, Tedi i tak najbardziej kocha pieszczoty i zabawę :D Gdy tak się rozbawi, to nie ma końca :D
Tedi wymyślił sobie doskonały sposób, jak utrudnić mi wsadzenie go do boksu... (tak jak pisałam wcześniej) gdy jesteśmy przy jego klatce, to do ściągnięcia szelek i smyczy stoi grzecznie i spokojnie, gdy jednak mam go podnosić, kładzie się na plecy i tak patrzy na mnie... :shake: cięzko go wtedy podnieść, bo nie daje się odwrócić i muszę go podnosić jak niemowlę... tylko, ze te niemowlę wazy ok. 20 kg (ostatnio przytył):roll:
O tyle dobrze, ze jak na razie cały czas jest sam w boksie...

Niestety jutro nie będzie mnie w schronisku, mam jednak nadzieję, ze wyjdzie na spacerek :roll:

Posted

Paulina jeśli pani Ania da to Patryk wyjdzie z Tedim:) tylko mam pytanie...szelki ma w schronie? jak nie to może drugie od Bariego będą mu pasować...

Tedi jest kochany i szybko dom znajdzie! mam nadzieje taka przynajmniej...

Posted

Byłabym bardzo wdzięczna, Tedi na pewno bardzo by się ucieszył! :lol:

Niestety szelki mam u siebie... a jezeli drugie szelki Bariego są wielkościowo podobne do tych, co teraz Bari ma, to powinny być dobre... :)

Posted

Bari ma dwie pary szelek rozmiarowo są jedne wieksze drugie mniejsze...Tedi jest grubszy od Bariego więc te większe powinny pasować :) (na Barriego są troche za duże)

tylko pytanie w którym boksie jest Tedi? byśmy nie musieli go szukać :D

Posted

Tedi trochę czasu na spacerze spędził - w tym spacer po lesie :) szelki mu pasowały, ale ile sie musieliśmy natrudzić^^' Bardzo ładnie z Barim się przywitali, a potem często koło siebie stali , a nawet jedli! Zdjęcia potwierdzające spacer Tediego później ;)

Posted

Super! :D Właśnie zapomniałam napisać, ze Tedi nie lubi zakładania szelek... najgorzej jest, jak musi wsadzić głowę, trzeba wyczuć moment :D
Cieszę się bardzo, ze wyszedł :) Jeszcze raz - dziękuję ^^ i z niecierpliwością czekam na zdjęcia :D

A i mam pytanko... jak Patryk go wyciągał z boksu, to był nieśmiały? Czy od razu wypruł z boksu? :)

Posted

Patryk mówi że wyszedł z chęcią, problem był z powrotem bo musiał go wnieść..tak się zapierał :(
Tedi ładnie go tez słuchał - znaczy podstawowe komendy :)
a zdjęcia jeszcze trochę...narobiłam ich dziś w sumie z 200 i muszę je przejrzeć...Tedi ma z 30 ale nie każde wyszło :D poza tym skorzystam z ładnej pogody i najpierw space moimi psami:)

Posted

Tedi...faktycznie podrywał owieczki...szczególną sympatią obdarzył Gabi...

tak się w nia wpatrywał gdy nie mógł podejść..

uśmiechał się do niej

o tu lepiej widać :)

prawdziwy amant

niestety za którymś razem gdy podrywał Gabi i Kesi równocześnie..(tekstem do Kesi typu -> jesteście siostrami?) Kesi nie wytrzymała, pokazała mu zęby i klapnęła mu nimi przed nosem z takim warknięciem, że Tedi skrył się za nogami Patryka z podkulonym ogonem....mówił mu pewnie ->kobieta mnie bije...
I tak skończyły się zaloty ... pewnie uznał że gra nie warta jest ryzyka ;)

Posted

więc swą uwagę zwrócił spowrotem na człowieka

ale wzrok ciagle mu gdzieś uciekał... czyżby szukał swej miłości?

lubi sie przytulać :)

a tu wypatrywał parówek niskolatających...

i najlepsze - dla Pauliny od Tediego :)

Posted

Najlepsze ostatnie!!
Dziś nawet Tedi ładnie przywitał się z Sidem obwąchiwali się nawet troche dłużej niż zwykle, ale nie było żadnej agresji;)
I chciał nawet do mnie podlecieć się przywitać, ale ja ostrożna mając w jednej ręce Sida wolałam nie ryzykować:lol:

Posted

madzia.uje93 napisał(a):
Najlepsze ostatnie!!
Dziś nawet Tedi ładnie przywitał się z Sidem obwąchiwali się nawet troche dłużej niż zwykle, ale nie było żadnej agresji;)
I chciał nawet do mnie podlecieć się przywitać, ale ja ostrożna mając w jednej ręce Sida wolałam nie ryzykować:lol:

Oo, no proszę :D fajnie, ze się juz przyzwyczaili choć trochę do siebie :)

Tedi hop do góry!